Dobre stvari

Zašto je i vašem stanu neophodno dubinsko čišćenje?

 

Rana jesen je vreme kao stvoreno za generalno čišćenje stana. To je doba kada se većina nas priprema za dug period zimskog zatvaranja unutar četiri zida, kada prostorije slabije provetravamo, a sa ulice unosimo razne nečistoće.
Ako na sve ovo dodamo i viruse koji vladaju, neophodno je da razmotrimo mogućnost detaljnog čišćenja stana koje će nam duže vreme doneti besprekornu čistoću. Više nego ikad važi pravilo da je čistoća pola zdravlja.
Zato je u poslednje vreme zaživela praksa da se pored prolećnog uvede i detaljno jesenje čišćenje stana. To može da znači da ćemo sami da se uhvatimo u koštac sa pranjem koje će dati nepouzdane rezultate, ili da, što je bolji predlog, unajmimo agenciju za profesionalno čišćenje, gde će rezultati biti više nego očigledni.

Osoba drži sredstva za čišćenje

Pogledajte šta sve treba da obuhvati jesenje pospremanje kako bi nam stan izgledao ušuškano, toplo i lepo tokom cele zime i kako bismo rado u njemu proveli što više vremena.

Dubinsko čišćenje podova

Najprljaviji i najkritičniji deo našeg stambenog prostora su svakako podovi. Koliko god da vodimo računa, nemoguće je održati ih besprekorno čistim duži vremenski period. Običnim usisivačem možemo pokupiti spoljašnju prašinu, što je dovoljan higijenski tretman za redovno održavanje. Međutim, bar dva puta godišnje naši podovi i tepisi bi trebalo da prođu detaljno čišćenje i dubinsko pranje, kako bi povratili originalni izgled i kako bi se iz njih uklonila sva nečistoća.

Žena čisti pod

Kao što znate, postoje dva načina da operete tepihe. Prvi je da ih izvučete, smotate i prosledite na pranje u specijalne perionice, gde će glavnu ulogu u čišćenju imati mašine za dubinsko pranje koje će tepih detaljno očistiti i poskidati fleke. Za to vreme, podovi su vaša briga – usisavanje, a zatim i suvo i mokro zabrisivanje.

Drugi način je mnogo bolji, praktičniji i za vas lakši. Agencijsko profesionalno čišćenje će vam celokupan tretman obezbediti na licu mesta. Ljudi koji se time bave opremljeni su najsavremenijom opremom, koja podrazumeva mašine za dubinsko pranje sa izuzetnim mogućnostima. Vaši tepisi će zahvaljujući njima zablistati kao da su upravo izašli iz radnje, a vi ćete se pitati gde nestadoše one uporne fleke sa kojima ste se tako mučili. Ona mrlja od vina koja vas podseća na prethodno slavlje ili dečji meni koji ćete pre naći na podu, nego u tanjiru – nestaće samo tako.

Još jedna dobra strana kada su u pitanju usisivači za dubinsko pranje je i to što sa podjednakim uspehom čiste podove, pa će zbog svoje snage izvući i ono što niste znali da postoji u stanu. Posle ovakvog profesionalnog tretmana, moći ćete rasterećeno da pustite decu da se igraju po podu, a možda čak i da vratite ono staro „pravilo 3 sekunde“.

Dubinsko pranje nameštaja

Šta radite kad vam se divna, nežna garnitura ufleka od kečapa sa pice? Ili ako su vam rukohvati fotelje za nekoliko nijansi tamniji od ostatka mebla? Kupite nove?
Pokušavate da raznim deterdžentima rešite gorući problem, ali rezultati su ponekad još gori. Nameštaj vam nije očišćen ravnomerno, ne suši se onako kako ste zamislili, a nekad vam se šare čine poput fresaka u Gračanici.

Sofa

Gledanje „how to“ videa na youtube-u neće vam mnogo pomoći. Za taj delikatan posao postoji specijalna mašina za dubinsko pranje, koja u kombinaciji sa odgovarajućom hemijom, savršeno čisti nameštaj i vraća ga na fabrička podešavanja. Na isti način mogu da se očiste dušeci za spavanje (kada ste ih poslednji put čistili, priznajte!) i sve tekstilne površine u stanu.
Ne treba ni pominjati da će jedino na taj način stan da „prodiše“, a boje da vrate stari sjaj.

Prozori, vrata i stolarija

Jeste, istina je da će vam prozori već koliko sutra biti ponovo umrljani (što zbog kiše, što zbog Marfija čiji zakoni važe zauvek), ali čišćenje futera na prozorima i vratima ima i praktične svrhe. Osim što ćete detaljno očistiti jedan bitan deo stambenog prostora, moći ćete i da detaljno proverite da li stolarija dihtuje i da li je potrebno da se nešto u tom pogledu fiksira ili menja. Što zbog energetske efikasnosti, što zbog računa za grejanje.

pranje prozora

Jesenje pospremanje stana treba završiti jednim detaljnim čišćenjem kuhinje. Obratite pažnju posebno na rernu, koja će, čim se završi period letnjih dijetalnih obroka, ponovo biti u funkciji sa svojim zanosnim pogačama, pitama i kolačima.

Zaključak

Jesenje čišćenje stana je postalo neophodno isto koliko i prolećno. Pomaže nam da pripremimo dom za period kada ćemo više vremena provoditi unutar četiri zida. Dubinsko čišćenje će na svetlo dana izvući sve nečistoće za koje nismo ni znali da ih ima u stanu i obnoviti izgled našeg nameštaja. I ne samo to, dubinsko čišćenje će nam pomoći da unapredimo zdravlje i doprinesemo boljoj atmosferi u svom domu. Ukoliko Vas zanimaju proizvodi za dubinsko pranje i uredjaji, više informacija možete pronaći na web adresi kompanije Correcto Clean Shop.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.