Dobre stvari

ZAŠTO JE HLOROFIL VAŽAN ZA ORGANIZAM I GDE GA MOŽETE PRONAĆI?

Hlorofil

Nov način života i moderne tehnologije poslednjih godina drastično utiču na kvalitet vazduha, namirnica i kvalitet života generalno. Uzrok toga je pojava raznih bolesti i virusa koji sada kruže oko nas.

Više neko ikada, sada je potrebno voditi računa o svom zdravlju. Svest o zdravom načinu života se neprestano širi, svi se upoznajemo sa zdravom ishranom i nutijentima koji su najvažniji za jačanje imuniteta, a jedan od njih svakako je hlorofil.

U nastavku teksta saznaćete zašto je hlorofil toliko važan za naše telo, i na koji prirodan način možete unositi dovoljne količine hlorofila u kombinaciji još 90 različitih vitamina, minerala, enzima i drugih nutrijenata.

ŠTA JE HLOROFIL?

Da li znate zašto je zeleno povrće baš zelene boje? To je zato što sadrže određeni pigment koji im daje tu zelenu boju. On skuplja sunčevu svetlost, tako da što je vreme lepše i sunčanije, to povrće će biti jarkije zelene boje.

Taj pigment naziva se hlorofil. Apsolutno svaka vrsta povrća zelene boje bogata je hlorofilom. Zdravi karakteristični pigment nalazi se u izobilju kod kupusa, spanaća, salate, brokolija, boranije, krastavca, kelja, prokelja, graška, špargle i mnogih drugih vrsta povrća zelene boje.

Zdravstvene prednosti zelenog povrća izražene su toliko da ove biljke svrstavaju u super hranu, jer su veoma bogate hranjivim materijama.

KAKO HLOROFIL DOPRINOSI NAŠEM ORGANIZMU?

Mnogi nisu svesni koliko hlorofil ima pozitivnih efekata na rad i zdravlje organizma. On nije vitamin, ali je danas opšte prihvaćeno da je važan u optimalnoj ishrani. Hlorofil koji se nalazi u biljkama veoma je sličan hemoglobinu koji se nalazi u krvi. Oba molekula pomažu u transportu hranljivih materija do ćelija i podižu nivo kiseonika u krvi.

Da li ste znali da hlorofil pomaže u borbi protiv kancerogenih ćelija? Hlorofil deluje na kancerogene materije i pomaže organizmu da ih izbaci pre nego što načine štetu. On blokira metabolizam hemikalija tzv. prokancerogena koje oštećuju DNK. Štiteći DNK sprečava se razvoj kancera.

To je samo jedna od najvažnijih pozitivnih efekata hlorofila, a pozitivno utiče još na:

– čišćenje krvi,

– detoksikaciju organizma,

– poboljšavanje funkcije jetre,

– alkalizaciju krvi,

– stvaranju zdrave crevne flore,

– regulacije nivoa šećera u krvi,

– smanjivanje otoka i crvenila,

– isceljivanje rana,

– obavljanje ćelija,

– usporavanje starenja, itd.

NAJEFIKASNIJI NAČIN UNOŠENJA HLOROFILA PRIRODNIM PUTEM

S obzirom da naš organizam ne proizvodi hlorofil, potrebno ga je unositi kroz ishranu tako što ćemo u obroke uvrstiti više zelenog povrća. Ukoliko ne volite zeleno povrće, ili nemate uslova da ih pripremate češće, najbolje je posegnuti za suplementima koji ga sadrže.

Suplementi koji pored hlorofila sadrže još oko 90 nutrijenata (minerala, vitamina, enzima, aminokiselina, itd) su zeleni sok od spelte i zeleni sok od ječma. Ovi sokovi se prave ceđenjem zelenih biljaka izuzetno bogatim hlorofilom, zato imaju jarko zelenu boju.

Kako bi se sačuvali svi važni sastojci zelenih sokova, čuvaju se i dostavljaju u zaleđenom stanju. U kutiji se nalaze zelene zamrznute kuglice, svaka ima svoju ambalažu i u jednom pakovanju imate 36 kuglica, dovoljno za jedan mesec.

Zeleni sokovi se pripremaju tako što u staklenu čašu prvo stavite nekoliko zelenih zamrzutih kockica, prelijete mineralnom negaziranom vodom toliko da pokrije kockice i mešate dok se kockice rastope.

Ukoliko vam je napitak mnogo hladan, možete ga ugrejati tako što ćete u neku posudu sipati vruću vodu do 40 stepeni i staviti čašu u nju dok se ne ugreje dovoljno da možete popiti. I to je to, za par minuta imate čarobni napitak koji će već nakon nedelju dana pružiti prve pozitivne efekte.

Važno je napomenuti da se ovaj sok pije ujutru odmah nakon što ustanete, pre konzumiranja vode ili hrane, znači na prazan želudac i nakon popijenog soka potrebno je da organizam miruje 30 minuta pa tek onda možete da jedete ili pijete.

ELIKSIR VITALNOSTI – ZELENI SOKOVI

Zelene sokove možete poručiti online na sajtu eliksirvitalnosti.com. Na sajtu ćete pronaći i detaljno uputstvo kako da pravilno pripremite sok i šta je još potrebno da bi imao potpuno dejstvo.

Kao što smo već napomenuli, sok se dostavlja u vidu zaleđenih kuglica koje morate čuvati u zamrzivaču. Jednom odmrznute kockice se moraju popiti i ne mogu se ponovo zamrznuti, a moraju se popiti odmah jer posle pola sata gube svoje dejstvo.

Povedite računa o svom zdravlju, a zeleni sokovi od žita ili spelte mogu biti dobar početak.

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke