Dobre stvari

Zašto izabrati Porto Montenegro – ideje za luksuzno letovanje na Jadranu

Marina sa brodovima u Tivtu

Osmišljen baš za ljude koji znaju šta hoće od života, za mlade i starije koji žele da uživaju na najlepšim mediteranskim plažama i ukrote more na luksuznim jahtama – Porto Montenegro doneo je sasvim novu definiciju dobre zabave u šarmantnoj fuziji nesputanog odmora na moru i luksuznog stila života. Pročitajte zašto baš Porto Montenegro nekada mora da se nađe i na vašoj listi.

Rezidencijalni kompleks na 24 hektara

Luksuzni kompleks “Porto Montenegro” nikao je na prostranstvu od 24 kopnena hektara, sa dodatnim posedom dodatnih 65 hektara morske pučine oko marine. Rezidencijalni kompleks Porta, za sada, broji 6 zgrada koje nose neka od najlepših imena sa ovih prostora: Teuta, Zeta, Ozana, Milena, Tara i Ksenija. 

Kada je u pitanju Porto Montenegro apartmani i luksuzni hotelski smešta kompleksa broje više od 180 soba i apartmana. Sve jedinice, osim mogućnosti  iznajmljivanja, poseduju i mogućnost otkupljivanja ili kupovine. Sobe su opremljene kvalitetnim nameštajem, terasama sa pogledom na zaliv, klima uređajima, internetom, a neke poseduju čak i privatne barove i bazene.

Regent – kralj i primer luksuznog hotelijerstva

Hotel Regent je verovatno najpoznatiji i najluksuzniji hotel u ovom delu Evrope i Mediterana. Regent raspolaže sa 86 hotelskih soba, dva luksuzna penthousa sa dva bazena, barom i baštom koja je u sklopu restorana. Ono po čemu se Regent izdvojio u srcima gostiju je njegov spa centar, i prostori za slavlja vanredne lepote i namene, u kojima je od otvaranja održano više od 100 svečanosti.

The Village – šarm i luksuz grada u malom

“The Village” je luksuzni kompleks koji je nastao unutar tivatske rivijere (na 7 km od samog Tivta). Inspirisan je tipičnom crnogorskom arhitekturom – širokim promenadama, uskim popločanim ulicama koje se uvijaju oko zgrada i vode ka trgovima i plažama. 

Tradicionalan pristup arhitektonskim rešenjima kreativno je kombinovan sa blještavim odlikama luksuza u kom možete uživati na svakom koraku, u bilo kom od kafića, ili restorana sa kamenim fasadama ili u bojama terakote.U njima se služe izvrsni mediteranski, domaći ali i internacionalni specijaliteti

“The Village” predstavlja pravu poslasticu za uživanje u luksuznom načinu života, a kad smo kod kulture, “The Village”, ali ni ceo Porto, nisu štedeli na zabavnom programu koji uveseljava goste tokom cele godine, a ne samo tokom letnje sezone. 

Svi koji imaju želju da se bliže upoznaju sa kulturom crnogorskog naroda, mogu to učiniti na karnevalima (naročito tokom samih dana karnevala u Tivtu) ili u brojnim lokalima posvećenim živopisnom noćnom životu sa Balkana.

Svetionik u Boka Kotorskoj

Najveća marina na Mediteranu

Postoji svega nekoliko marina na svetu, koje mogu usidriti luksuzne jahte dugačke i do 250 metara, a jedna od njih ponosno predstavlja i kompleks Porto Montenegra u Tivtu. 

Impozantna luka ima kapacitet da primi 850 jahti, od kojih su čak 311 mesta za takozvane superhajte – čineći Porto najvećom lukom sa ovom namenom na celom Mediteranu.

Još jedna od velikih prednosti koja je Portovu marinu izdvojila od konkurencije je i prednost posvećenog održavanja masivnih superjahti, kao i Jahting klub, za sve ljubitelje i vlasnike ovih, luksuznih vozila.

Nivo i kvalitet usluge prepoznala su i udruženja luka za jahte, kada su 2015. i 2017. godine ovenčale crnogorski Porto nagradom za najbolju luku za velike jahte u celom svetu.

Idilični pejzaž kanjona i morske pučine

Kako su baš Tivat i Porto postali muza solventnih putnika? Ukoliko vas nisu dovoljno impresionirale činjenice o veličini imanja i luksuzu koji se stavljen na korišćenje vernim posetiocima, ostaćete bez daha kada ugledate prirodu koja okružuje Porto Montenegro.

Ceo Tivat, a potom i luksuzni kompleks “grada u malom” leži na jednom od najlepših mesta na Mediteranu – u zalivu Boke Kotorske. UNESCO je na jednom od svojih sajtova objavio informacije o prelepoj, 100 metara dugoj obali i jednom od najlepših kanjona na svetu, sa prirodnom lukom koja sa mora zalazi duboko u kopno. 

Grubi i strmi planinski vrhovi uzdižu se nad obalskom regijom od kojih svaka vodi ka živopisnim, srednjovekovnim gradovima, koji su načičkani baš na obalama. 

Do Porta je izuzetno lako stići, vazdušnom linijom u trajanju od samo nekoliko sati iz svih većih evropskih gradova, a od Dubrovnika i Podgorice je udaljen 45, odnosno 90 kilometara. Od aerodroma i drugih obalskih gradova, Portovi gosti imaju na raspolaganju  i vodeni taksi ka bilo kom odredištu.

Sa severa se graniči sa hrvatskim arhipelagom, Krfom i jonskim osrvcima u Grčkoj sa juga, dok sa zapadne strane gleda direktno na istočnu obalu italije, pa je tako Porto veoma pogodan i za planove o krstarenjima na druge destinacije.

Živopisne plaže Boke Kotorske

Kako je Boka jedno od najlepših mesta na svetu, sasvim je logično očekivati rivijeru i plaže koje su kao naslikane. Zahvaljujući dobroj povezanosti obale, s jedne na drugu plažu u Boki je veoma lako doći, a svaka poseta nekoj od njih biće svojevrsna avantura za pamćenje.

Zanosni Plavi horizonti

Verovatno najpoznatija i naposećenija plaža ove regije su Plavi horizonti, koji okružuju Tivat. Oni se nalaze unutar prirodne uvale koje pravi ostrvo Luštica. Okruženi su gustim, borovim šumama, i stenovitim uvalama koje su ispunjene kristalno bistrom vodom.

Roditeljski raj na Dobreču

Tropsku i luskuznu atmosferu možete poražiti i na jednoj omanjoj uvali – Dobreč, kraj Herceg Novog, koja je idalno mesto za odmor, ako ste planirali obilazak cele Boke. Mesto poznato po ribljim restoranima obiluje dečijom grajom, zbog čega je ovo naročito popularna plaža za porodice.

Ako se poslužimo rečima koje je slavni srpski pisac, Miloš Crnjanski, koristio da opiše neki predeo Crne Gore, iskoristićemo one kojima je želeo da dočara Boku: “More je plavo, bezmerno, promenljivo, a večno kao nebo. Boka je čudo, a kad je mesto tako lepo – onda i privlači odabrane ljude.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.