Dobre stvari

Vodič za odabir savršene ambalaže za transport i skladištenje

Kutija za odlaganje

Tokom poslovanja sa robom koja se mora transportovati na duže staze i pravilno skladištiti, jako je bitno naći dobrog saradnika koji će izaći u susret svim njenim potrebama i specifičnostima. Pravi odabir se sastoji u prepoznavanju prioriteta na osnovu kojih ćemo se voditi u poslu. Stoga ćemo napraviti osnovne smernice koje će vam pokazati put ka idealnoj ambalaži spremnoj za bezbedan i kvalitetan transport i skladištenje.

Kriterijumi za lakši odabir

Kao što smo već napomenuli, potrebno je odrediti prioritete, kao i šta je to što ne smemo smetnuti sa uma kada tražimo najbolje pakovnaje za svoju robu. Imajući u vidu različite industrije u kojima je ovaj tip ambalaže potreban, od prehrambene do automobilske, moramo izdvojiti sve specifičnosti naših proizvoda i na osnovu njih napraviti izbor.

Materijal

Odabir često zavisi od industrije u kojoj poslujemo, međutim, postoji univerzalni materijal koji se prilagođava različitim tipovima robe. Nekada je dominantno bilo korišćenje drvenih paleta i kartonskih kutija za odlaganje, ali, danas je situacija malo drugačija. Plastika je uspela da se nađe na prvom mestu kada je u pitanju izbor materijala, jer njena svojstva ni na koji način ne mogu ugroziti proizvode koji se u njoj skladište, bili oni prehrambene, poljoprivredne sirovine, ili čak hemijski otpad. Stoga će naš akcenat biti upravo na ambalaži koja je napravljena od plastike.

Kapacitet

Prenos velikih količina robe zahteva i određenu sigurnost kada su u pitanju kapaciteti koje ambalaža može da izdrži. Zbog toga su kutije za odlaganje najbolja opcija, jer, uprkos maloj težini, mogu izdržati velike terete. One su napravljene tako da zadovolje potrebe materijala u različitim stanjima. Automobilska industrija često se oslanja na njih, jer kabaste i teške komponente traže rešenja za transport koja će se im se prilagoditi. Međutim, kategorija kapaciteta odražava se i u čuvanju prostora. Bitno je da ambalaža, puna ili prazna ne zauzima što manje mesta i štedi prostor. Puni, kutije i kontejneri mogu biti naslagani jedni na druge, dok prazni mogu biti složeni jedni u druge, ili čak sklopljeni, što je još jedna velika prednost plastičnih proizvoda.

Dizajn

Možda na prvi pogle ne deluje kao bitan kriterijum, ali dizajn je pitanje praktičnosti, kao i prepoznatljivosti. Praktičan dizajn znači jednostavno upravljanje robom. To je bitan faktor kod zaštite radnika tokom posla, pa je važno odabrati ambalažu koja ima ergonomske ručke, pogodna je za prenos viljuškarom i lako se puni i prazni. S druge strane, prepoznatljivost je bitna na marketinškom nivou, jer ćemo svoj ugled kod poslovnih partnera steći upravo izgledom i urednošću svoje robe. Stoga je bitno da odaje kvalitet i pravilnu upotrebu čak i kada se nalazi u skladištima. Lepljenje nalepnica sa nazivom firme jedan su od dodataka koji će vas učitiniti ozbiljnim i poželjnim poslovnih saradnikom.

Održivost

Misleći na bezbednost svojih proizvoda, ne smemo zanemariti i potrebe prirode. Poslovanje prema ekolođkim standardima, ne samo da doprinosi očuvanju životne sredine, već i boljoj reputaciji i poštovanju u poslovnim krugovima. To znači da ćete odabirom plastične ambalaže koja je eco friendly podstaći održivost, ali i sami biti u prednosti na tržistu rada.

Sigurnost

Sigurnost robe predstavlja najbitniji faktor. Ni dizajn, ni održivost, ni cena neće igrati veliku ulogu ukoliko se roba tokom transporta ili skladištenja ošteti. Prema tome, jako je bitno pronaći saradnika koji će svojim proizvodima garantovati bezbednost robe i očuvati njeno nepromenjeno stanje sve do poslednje etape poslovanja. Još jedan deo koji se tiče sigurnosti robe jeste i mogućnost gubljenja iste. Stoga postoje plastični kontejneri koji u sebi imaju integrisane sisteme za praćenje, koji vam u svakom trenutku daju lokaciju kao i stanje u kom se vaša roba nalazi.

Cena

Cena ne znači samo plaćanje ambalaže po niskoj ceni, već i ulaganje na duže staze. Odabirom jednokratne, jeftine robe naizgled ćete uštedeti novac, međutim korišćenjem kutije za odlaganje napravljene od plastike često se mogu koristiti i preko godinu dana bez popravke ili zamene. To predstavlja pametnu kupovinu i ulaganje koje će vremenom pokazati svoje benefite.

Naša preporuka

Stavljajući na jedno mesto sve kriterijume kojima se treba voditi tokom odabira ambalaže, dolazimo do odabira kompanije za saradnju. Jedna od retkih koja ispunjava sve potrebne uslove koje nalaže kvalitet kao i održivost jeste Schoeller Allibert. Brinući o potrošaćima i ujedno o planeti, ova kompanija akcenat stavlja na kvalitet i dizajn svojih proizvoda. Možete biti sigurni da ćete na jednom mestu naći različite tipove kutija za odlaganje koje će se prilgaoditi vašim potrebama i standardima. U tom smislu, najbolju odluku ćete napraviti ako se opredelite za proizvode čiji će vas kvalitet u potpunosti zadovoljiti, ali i poštovati sve standarde u očuvanju životne sredine.

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvariLifestyle

Kako zaraditi od polovnog automobila?

Kada odlučite da je vreme da svoj stari automobil zamenite novim obično je prvo što radite traganje za novim automobilom …

Putovanja

Sniženje cena avio-karata za Svetski dan turizma

Svetska turistička organizacija odredila je još 1970. godine 27. septembar kao Svetski dan turizma koji se na različite načine obeležava …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke