Dobre stvari

Uručena ovogodišnja eko priznanja u Srbiji

Fotografisanje ispred automobila nakon dodele nagrade

Ovogodišnja Eko Auto nagrada uručena je 29. septembra u Agenciji za zaštitu životne sredine u Beogradu. Ova nagrada zajedno sa ostalim eko priznanjima nastala u cilju unapređenja zaštite životne sredine, uz promovisanje ekoloških vozila. 

Ove godine glavnu nagradu, odnosno prestižnu titulu Eko Auto 2020. godine, osvojila je Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid.

Korona virus odložio dodelu nagrade 

Nagrada za Eko Auto 2020. godine i značajna priznanja iz ove oblasti trebalo je da budu uručeni na prolećnom sajmu automobila u Beogradu, kada su ovogodišnji laureati i proglašeni.

S obzirom da ovaj događaj nije održan zbog pandemije, nakon što su se stekli uslovi, odlučeno je da se svečano uručenje obavi 29. septembra u Agenciji za zaštitu životne sredine u Beogradu.

Devetogodišnja tradicija dodeljivanja eko nagrade 

Prograšelje pobednika ispred automobila

Sa idejom da se doprinese razvoju životne sredine, promovisanjem ekološki prihvatljivih prevoznih sredstava, kompanija Metro Market, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine i AMSS-om, već devet godina  za redom sprovodi ovu dodelu. 

Na njoj se svake godine biraju vozila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu.

Članovi žirija koji su odlučivali o pobedniku 

Ovogodišnji članovi stručnog žirija su: Mr Dušan Stokić, rukovodilac službe za životnu sredinu, Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milan Božić, direktor Centra za motorna vozila AMSS, Dr sci med Vladimir Resanović, Klinički centar Srbije i Zlatko Mitić, novinar.

Jaka konkurencija na ovogodišnjoj dodeli 

U konkurenciji za „EKO Auto 2020. godine u Srbiji“ našlo se 12 automobila iz aktuelne svetske automobilske produkcije: BMW serije 1, Kia X-Ceed, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru Forester, Škoda Scala, Toyota Corolla Hatchback i Volkswagen Golf

Držeći se prethodno utvrđenih pravila i procedura za sprovođenje postupka izbora Eko automobila godine u Srbiji  doneta je konačna odluka o tome da je EKO Auto 2020. godine u Srbiji: Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid.

Nagradu je Robertu Lukiću, direktoru Toyote Srbija uručio direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović.

Pored glavne nagrade uručena i eko priznanja 

Na svečanosti su dodeljena i eko priznanja za doprinos životnoj sredini.

Tim povodom je fabrici elektro materijala i alata Nikolić – Feman d.o. o. iz Jagodine, pripalo posebno priznanje za osvajanje proizvodnje univerzalnog punjača za elektrovozila i električne automobile. 

Ovaj punjač ispunjava sve standarde za punjenje, a čak je četiri puta jeftiniji od stranih. Svaki od tri priključka ima snagu do 60 kW što omogućava punjenje jednog vozila za sat vremena. 

Ove godine dodato je priznanje EKO Autoservis godine, nekom od servisa koji su u svom radu pokazali naklonjenost prema životnoj sredini.  Priznanje je otišlo u ruke  Toyota centa u Beograd,  ovlašćenog prodajno-servisni centra u mreži Toyota Srbija.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke