Dobre stvari

Uređaji za prisluškivanje

Kamera bele boje sa crnim jezrom za snimanje

Ovaj tekst nije namenjen samo onima koje već zanimaju uređaji za prisluškivanje.

Ostanite uz nas i otkrićemo vam potpuno nov svet u kome zapravo postoje svi oni gedžeti i spravice iz špijunskih filmova, podelićemo sa vama koliko koštaju prislušni uređaji, da li ljudi imaju opravdan razlog za upotrebu..?Na kraju ćete se zapitati da li postoji situacija u kojoj bi i vama oni dobro došli.

Da vam približimo sam pojam prisluškivača

Prisluškivači su minijaturni uređaji koji služe za prenos audio zvuka neke situacije u realnom vremenu ili mogu da zapis snime na integrisanu memorijsku karticu za kasnije preslušavanje.

Od svega sličnog se razlikuju upravo zato što se lako sakrivaju u prostoru pa prisluškivana osoba ni ne zna da treća osoba čuje razgovor. Mogu se pronaći kao već ugrađeni u uređaje koje svako ima u neposrednoj okolini, ili se mogu posebno ugrađivati u aparate po vašoj želji.

Postoji više načina da se grupišu uređaji za prisluškivanje pa tako:

Prema načinu funkcionisanja

  • Prislušni uređaji koji koriste signal mobilne telefonije i u sebi imaju integrisanu SIM karticu. Oni omogućavaju i preciznu GPS lokaciju prislušnog uređaja, ali i neograničen domet za prisluškivanje.
  • Uređaji za prisluškivanje koji služe samo za snimanje zvuka na integrisanu memoriju za kasnije preslušavanje.

Prema načinu aktiviranja

  • Pozivom i aktivacijom putem vašeg telefona
  • Senzorom pokreta
  • Mehaničkim postavljanjem u mod za snimanje

Prema izgledu

  • Gsm prisluškivači
  • Usb prisluškivači

Nije komplikovano kao što se možda čini i potrebno je samo odrediti za kakvu situaciju treba prislušni uređaj pa će i odluka o vrstama biti laka.

Zašto je dobro imati informacije „šta se govori iza zatvorenih vrata“?

Iako su u početku razvijani samo za vojnu špijunažu, uređaji za prisluškivanje su danas lako dostupni svima. Da li pojedinci prelaze granice zadirući u intimu drugih ljudi? Nisu svi razlozi toliko bez osnova kao što se na prvi pogled može činiti.

Pri zaštiti dece treba se voditi onom čuvenom izrekom “bolje je sprečiti nego lečiti”, jer ćete uz prisluškivače znati sa sigurnošću da li su dadilje zaista pouzdane ili kako vaše dete provodi nestašne tinejdžerske dane kada vi niste prisutni.

Iz pravih pobuda potpuno je opravdano korišćenje uređaja za prisluškivanje na poslu, ali i za otklanjanje nepoverenja između životnih partnera. Dileme će biti razrešene a rezultati potpuno jasni.

Kakvi sve prisluškivači postoje na tržištu?

Jedna od spravica kao iz filmova je prisluškivač za zid koji pojačava zvučne talase iz drugih prostorija pa ćete biti sigurni šta ko priča iza  barijere. Ako vam to nije dovoljno suptilno evo još nekih predloga:

Prisluškivači koji imaju trajan izvor napajanja: prisluškivači u produžnom kablu, u sijalici, u punjaču za bateriju… su univerzalni u svakom prostoru, pružaju odličan kvalitet zvuka a imaju mogućnost ili direktnog prenosa zvuka putem mobilne telefonije ili snimanja na SD karticu.

Ako se uređaji za prisluškivanje postavljaju u kancelarijama onda se oni mogu vešto sakriti u mišu za kompjuter, usb fles memoriji, prenosnoj bateriji za mobilne telefone koju poseduje svaki poslovni čovek…

I za nadzor automobila tu su klasični prisluškivači za automobil koji se sakrivaju, ali i oni koji su ugrađeni u najobičniji auto punjač koji ima svako vozilo.

Tu su i one posebne vrste kojim se mogu prisluškivati razgovori telefonom ali i izgledati kao telefon a imaju funkciju prislušnog uređaja. Često se uređaji za prisluškivanje postavljaju i u dečije igračke,  deca se igraju, a ujedno se nadzire ceo prostor.

Ima i onih koji su ne puno veći od kovanice lako se sakrivaju negde blizu praćene osobe pa se putem GPS lokatora uz prisluškivač prati i kretanje a ne samo razgovor.

Za svaku situaciju je izmišljen uređaj koji može da odgovori izazovu a ostane neprimetan.

Zašto treba biti pažljiv kada se kupuje ova detektivska oprema putem oglasa?

Oprema na registrovanim sajtovima koji se dugi niz godina bave uslugom prodaje špijunske opreme je skuplja i duplo u odnosu na cenu iste opreme na neproverenim on-line prodavcima.

Zašto je ipak bolje izbeći kupovinu putem oglasa? Reč je o tome da za niži cenu dobijate opremu koja je verovatno polovna, koja možda nije ispravna, a pri tome nemate nikakvu garanciju ni iskustva prethodnih klijenata.

Sa licenciranim prodavcima je mnogo lakše pronaći potreban uređaj za konkretnu situaciju. Njihovi saveti su dragoceni, imate garanciju, sve savete kako da pravilno koristite opremu i tu su za sva dodatna pitanja. Zadovoljni klijenti i dugo godina u poslu svedoče o tome.

Iako su dometi prislušnih uređaja različiti njihova mogućnost primene nije. Ako ne zloupotrebljavate snimke imate puno pravo da prisluškivačima proverite sporne situacije. Da li će vam se odgovori svideti to ne znamo, ali je sigurno da prisluškivana osoba neće ni znati da je ozvučena.

Svako od nas može da navede bezbroj primera kada su voleli da znaju šta se govori dok nisu bili tu. Koje su to situacije iz vašeg života? Šta Vi mislite o uređajima za prisluškivanje? Čekamo komentare.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.