Dobre stvari

U Beogradu najveća žurka za doček 2022 godine

Nova godina se približava, a sa njom i vreme odmora od poslovnih obaveza i ubrzanog životnog ritma na koji smo uglavnom primorani. Nova godina je i vreme da se sumiraju utisci iz prethodne godine, ali i da se da sebi i svojim najmilijima oduška.

Za početak, doček Nove godine je prva prilika za dobar provod i opuštanje. Nova godina u Beogradu je posebno lepa jer se svake godine posebna pažnja poklanja njegovom ukrašavanju, ali i muzičkom programu koji privlači mase.

Turistička poseta i doček Nove godine

Ukoliko u Beograd dolazite pred Novu godinu turistički ili nekim poslom, posetu možete iskoristiti na više dobrih načina. Idealno je spojiti posao i zadovoljstvo kroz posetu poznatim ugostiteljskim objektima, pozorištima, muzejima ili galerijama. Za sve posetioce neizostavna je šetnja po Kalemegdanu, fotografisanje ispred spomenika Pobedniku, ali i šetnja popularnom Knez Mihajlovom i Terazijama. 

Ukoliko ste u Beogradu više dana i ako na raspolaganju imate više vremena za odmor i šetnju, preporučljiva je poseta Adi Ciganliji, koja je prijatna bez obzira na godišnje doba. Naročito su interesantni većinom originalni kafići smešteni na obali kupališta. Ada je pogodna za trčanje, vožnju rolera ili bicikala ukoliko je vreme suvo. Na sličan način posetioce privlači i ski staza na vrhu omiljene gradske šume Košutnjaka. 

Šta nikako ne smete propustiti?

Ono čemu se većina turista najviše raduje je veoma bogat noćni život Beograda. Većina se oduševljava starim kafanama poput onih u Skadarliji, koje imaju veoma dugu tradiciju i vrhunsku uslugu. 

Pored mnoštva interesantnih kafića, restorana i klubova, najveću pažnju izazivaju popularni splavovi, koji su sasvim „domaći izum“. Nude vrlo živu zabavu, kojoj su možda vičnije mlađe generacije, ali pažljiv izbor lokala će zadovoljiti sve ukuse.

Smešteni su na obalama Save i Dunava, te su vrlo prijatni i za dnevni boravak na otvorenom tokom lepog vremena, koje se sve češće dešava i za Novu godinu. 

Domaća atmosfera na dočeku Nove godine

Posebno interesovanje među turistima je vezano za doček Nove godine koja se u Beogradu proslavlja na spektakularan način. Nova godina u Beogradu tradicionalno privlači masu turista koji često dolaze iz prilično udaljenih krajeva Balkana.

Beogradske kafane i popularni restorani će ove godine pripremati svečani doček Nove godine kao što je bio slučaj u godinama pre pojave pandemije. Gosti mogu očekivati najčešće tipičan kafanski muzički repertor sa primesama pop muzike, kao i tradicionalan meni sa domaćim proizvodima. Domaći sir, kajmak, pršuta, kulen, pečenje i još mnoge druge ukusne đakonije pokazali su se najprivlačnijim za najveći broj gostiju. 

Ukoliko imate svog favorita među beogradskim kafanama, potrudite se da na vreme napravite rezervaciju mesta za doček jer se očekuje veliko interesovanje. Interesovanju za doček 2022 godine sigurno doprinosi i zasićenost teškim temama koje su morile ljude u prethodne dve godine. Zato je predstojeći doček idealan način da sledeću godinu započnemo rasterećeni. 

Izaberite najbolji lokal

Izbor lokala u kom ćete proslaviti Novu godinu je od ključnog značaja za kvalitetan provod. Nova godina u Beogradu vam pruža odličan izbor ugostiteljskih objekata sa sjajnim muzičkim gostima i provodom do ranih jutarnjih časova. Jedno mesto u Beogradu predstavlja posebno dobar izbor jer je spoj tradicije koju neguju beogradske kafane, savremenog, vrlo otmenog enterijera i popularne kafanske muzike. Radi se o restoranu Nacionalna klasa, koji je pokupio simpatije ogromnog broja Beograđana. U novogodišnjoj noći za odličnu atmosferu će se pobrinuti Sedativ bend, a vrhunska usluga i domaći meni osiguraće sjajan ugođaj. Nova godina u Beogradu u restoranu Nacionalna klasa je iskustvo koje se dugo pamti i prepričava.

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke