Dobre stvari

Tricikli za mališane – zabava može da počne!

Dečak na triciklu

Jedna od stvari koje bi svaki roditelj voleo da njegovo dete što pre nauči je i vožnja bicikla. To predstavlja svojevrsni test kako za dete tako i za mame i tate, a njima se posle toga čini da će dete moći da nauči sve što poželi u životu. No, da bi došao do bicikla i da bi naučio da ga vozi, dete pre toga mora da prođe određene stepenike u razvoju odnosno razvijanju motoričkih sposobnosti. Tricikl se nalazi na tom putu i može predstavljati izuzetno bitnu razvojnu stanicu.

Od guralice do tricikla

Naravno, ne kreće se ni od tricikla odmah. Dete će prvo biti u dupku, pa će onda koristiti guralice, a tu negde posle nje će doći na red i na tricikl. On je bitan jer će se uz pomoć njega dete na pravi način početi da se oslobađa, i da stiče određene rutinske radnje i mehaničke pokrete. No, mora se napomenuti da se u poslednje vreme dosta priča o tome da li je detetu potreban dubak, ili se tu radi o više štete nego koristi. Mnogi osporavaju njegova dobra svojstva, te smatraju da detetu dubak više nije potreban. Stoga se on nešto manje koristi, a dete u nešto ranijem periodu počinje da se igra i koristi guralicu. A kada dovoljno očvrsne i savlada određene poteze i koordinaciju, onda je pravo vreme i za tricikl.

Tricikl kao pomoćna kolica

Tricikl se ne mora koristiti samo kao sredstvo koje će dete voziti u beskraj, i na kojem će provoditi sate i sate u zabavi. Neki tricikli za decu imaju višenamensku funkciju, te u svakom trenutku mogu postati i kolica za vaše dete. To znači da će vaš mališan u njima boraviti i kada želi da ga vozite, ali i kada želi da se samo vozi. Transformacija tricikla u kolica je veoma laka, a vama će dobro doći jedna ovako korisna stvar jer nećete morati da u šetnju nosite posebno kolica za bebe, a posebno tricikl. Sa druge strane, biće trenutaka kada ćete se naći sa detetom u parku, i kada će ono voziti i voziti svoj tricikl da bi se samo u jednom trenutku umorilo, i poželelo da ga vi vozite odnosno gurate. Ovakvih trenutaka je bilo i biće u životima roditeljima, ali uz pomoć višenamenskog trickikla, ovakvi momenti će vam biti i više nego zabavni. Jednostavno, vrlo brzo će detetov tricikl postati kolica, i vi ćete moći da ga gurate i vozite bez dodatnog raspravljanja i nervoze.

Tricikl

Različiti modeli

Kao što postoje modeli triciklova koji mogu poslužiti i kao kolica, tako i sami tricikli dolaze u različitim varijantama. Oni su prilagođeni potrebama deteta i njegovom uzrastu, a mnogi proizvođači se trude da isporuče takve tricikle koji će detetu što duže trajati. No, postoje i posebni modeli za različita godišta, te se roditelji ni oko toga ne moraju brinuti. Takođe, i dalje postoje oni jednostavniji modeli koji su poznati i iz nekih drugih vremena – klasični tricikli koji su mnogobrojnoj deci donosili sate zabave, a roditeljima mali odmor od stalnog nadgledanja gde su im deca i šta rade. Ovi tricikli se i dalje proizvode, a ono gde su se poboljšali su bezbednosni uslovi i sigurnost koja je sada na najvišem mogućem nivou. Sa druge strane, tu su i nešto moderniji tricikli koji svojom vizuelnom komponentom odmah privlače pažnju, i koji su dizajnirani po poslednjoj tehnološkoj modi. Kada se radi i o jednima i o drugima, oni dolaze u različitim bojama, te ih i devojčice i dečaci mogu ravnopravno voziti. Sada čak postoji i dosta tricikala koji su ukrašeni motivima iz određenih animiranih filmova ili su na njima prisutni junaci koje deca najviše vole i koji su trenutno aktuelni.

No, sve ovo i dalje ne znači da tricikli nemaju svoju prvobitnu namenu, a to je da deci pruže zadovoljstvo i bezbrižnost u igranju, i da ona mogu da u njihovoj vožnji uživaju koliko god i kad god to žele.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke