Dobre stvari

Trgovanje binarnim opcijama za početnike: Kako da postanete uspešan online trgovac

Verovatno ste do sada mnogo puta čuli rečenice tipa: “Ne traći vreme i novac na to, ne možeš pobediti tržište”. “Binarne opcije su prevara”. Takođe, investiranje u trgovinu binarnim opcijama se često upoređuju sa kockanjem. Na prvi pogled ovo poređenje deluje opravdano, jer investitori ulažu novac u svoja predviđanja kako će se kretati vrednost nekog instrumenta kojim se trguje na binarnim opcijama. Međutim, sve ovo uopšte nije tačno, a šta je ustvari trgovanje binarnim opcijama i kako zaraditi novac preko interneta kroz trgovanje binarnim opcijama, pročititajte u tekstu koji sledi.

Šta su binarne opcije?

Binarne opcije često nazivaju „da ili ne investiranjem“.U trgovanju binarnim opcijama, zadatak trgovca je da predvidi da li će vrednost nekog sredstva trgovine porasti ili pasti nakon isteka odabranog vremenskog roka. Na primer, ako mislite da će vrednost nekog sredstva trgovine po isteku jednog sata biti veća od trenutne vrednosti, vi predviđate sa „da“ i kupujete binarnu opciju. U suprotnom, ako mislite da će vrednost trgovinskog instrumenta pasti po isteku predviđenog vremena, predviđate „ne“ i prodajete tu binarnu opciju. Dakle, vi jednostavno ulažete određenu sumu novca na predviđanje o kretanju vrednosti instrumenta trgovine.

Ishod može biti dvojak. Ako ste pogodili, vraća vam se uložen novac i uz to dobijate bonus, a ako ste pogrešili u prognozi, gubite uloženu sumu. Bonusi su različiti u zavisnosti od toga koju brokersku platformu ste odabrali za trgovanje binarnim opcijama. Neki brokeri daju bonuse i do 90%, pa i veće.

Prostom matematikom to izgleda ovako: Ako imate bonus od 90%, a uložite 100 dolara i vaše predviđanje o kretanju vrednosti trgovinskog sredstav se ostvari, dobili ste 190 dolara– 100 uloženih i 90 zarađenih. U slučaju da je vaše predviđanje bilo netačno, gubite novac koji ste uložili, a to je u ovom primeru 100 dolara. Dakle, rizik kod trgovanja binarnim opcijama uvek postoji, ali je ograničen, što binarne opcije čini boljim izborom ako želite da trgujete online u odnosu na sve druge vidove trgovanja na internetu, gde rizik od gubitka nije ograničen.

Budite oprezni pri izboru binarne platforme – mnogi brokeri su skloni prevarama

Ovo je veoma važna napomena. Industrija binarnih opcija je preplavljena prevarama, pa ako se odlučite da zarađujete novac na internetu preko trgovanja binarnim opcijama, važno je da odaberete pouzdanog binarnog brokera. Birajte isključivo platforme legalnih i legitimnih brokerskih kuća. Pretražite internet i saznajte koji su brokeri na crnoj listi. To možete učiniti jednostavnim unošenjem u pretraživač sledeće fraze: blacklist binary options. Sve brokere koji se nalaze na svakoj crnoj listi na koju ste naleteli na internetu treba izbeći po svaku cenu.

Instrumenti trgovine binarnim opcijama

Kao i kod drugih investicionih online platformi, i kod binarnih opcija raspoloživa sredstva trgovine zavise od brokera za koga ste se opredelili. Međutim, kod trgovine binarnim opcijama postoje četiri osnovne grupe sredstava trgovine, a to su:

  • Valute i valutni parovi;
  • Akcije (deonice) kompanija;
  • Roba (razne vrste robe poput sirove nafte, prirodnog gasa, plemenitih metala, soje, kukurusa i sl;
  • Indeksi (razne svetske berze).

Zavisno od brokera, trgovcu binarnim opcijama biće na raspolaganju više ili manje vrsta svakog od ovih osnovnih sredstava trgovine.

Kako ostvariti uspešno predviđanje na binarnim opcijama

To uopšte nije jednostavan posao. Teško je predvideti kretanja na svetskom tržištu. Da je lako, svako bi mogao da ostvaruje profit kroz trgovanje binarnim opcijama.

Ključna stvar za dobro predviđanje kretanja vrednosti na tržištu je istraživanje. Ako želite da zaradite na binarnim opcijama, isključite slepe i neosnovane prognoze. Na takav način ne možete očekivati uspeh. A da biste što bolje istražili tržište i način na koji funkcionišu binarne opcije, treba da uradite sledeće:

  • Prvo otvorite demo račun i vežbajte na njemu. Gotovo svaka kvalitetna platforma za trgovanje binarnim opcijama svojim potencijalnim klijentima nudi otvaranje demo računa. Preko demo računa možete isprobati i uvežbati sve opcije, a da pri tome ne gubite pravi novac.
  • Trudite se da što bolje razumete tržište na kome želite da trgujete. Ako želite da prvenstveno trgujete robom, istražujte taj segment tržišta. Ako, pak, želite da trgujete akcijama velikih kompanija, pokušajte da pronađete na internetu što više informacija (uključujući i najnovije vesti) vezanih za velike kompanije.
  • Vršite analizu tržišta. Za što bolju i detaljniju analizu, služite se tehničkim alatima, pre svega grafikonima. Preko grafikona na raspolaganju će vam biti istorijski pregled kretanja vrednosti željenog istrumenta trgovine, kako se vrednost tog instrumenta kretala u prošlosti i kakve su indicije za budućnost.
  • Pratite svoje transakcije i analizirajte ih. Beležite svaku uspešnu i neuspešnu trgovinu, pokušajte da što bolje razumete zašto ste pogrešili kod nekih predviđanja, pa vam se greška neće ponoviti.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.