Dobre stvari

Top 10 najbolje ocenjenih restorana u Beogradu

BEogradska tvrđava Kalemegdan

Bilo da živite u Beogradu, ili ga rado posećujete, imali ste prilike da primetite veliki broj ugostiteljskih objekata, odnosno kafića i restorana u kojima se često traži i mesto više. Ako se pitate kako napraviti izbor i otići na porodični ručak, poslovni ručak ili romantičnu večeru, mi ćemo vam predstaviti najbolje ocenjene restorane u gradu. 

#1 Resotran Magaza – hedonizam na najvišem nivou 

Resotran Magaza u Beogradu ocenjen je najboljom ocenom na popularnom TripAdvisor-u, koji turisti najčešće koriste kako bi se raspitali o ponudi na destinacijama širom sveta.  Magaza se nalazi na obali Save, na popularnoj lokaciji – Beton Hali.

Restoran ima sjajan pogled na reku i šetalište, a ambijent je izuzetno prijatan i miran. Na njihovom meniju pronaći ćete moderne specijalitete internacionalne kuhinje, ali i tradicionalnu kuhinju. Odlična hrana upotpunjena je velikim izborom pića.

Kontakt telefon: 064 571 11 11

Adresa: Karađorđeva 2-4, Beton hala

#2 Restoran Legat 1903 – stil, ukus i prefinjenost 

Restoran Legat 1903 može se pohvaliti jednim od najlepših enterijera u Beogradu, kao i izuzetno visokom ocenom kvaliteta. Ovaj prefinjeni restoran služi jela internacionalne kuhinje, među kojima ćete pronaći italijanske, francuske i mediteranske specijaliteta, poput jedinstvenih plodova mora. 

Kontakt telefon: tel:+381 63 1903003

Adresa: Jasenička 7

#3 Restoran Donji Grad – ukusan obrok u srcu Beograda

Nedaleko od Kalemegdana u mirnom delu Dorćola nalazi se restoran Donji Grad, koji ne ostavlja ravnodušnim nijednog posetioca o čemu govore i sjajne ocene koje ovaj restoran ima. 

Restoran je poznat po specijalitetima ispod sača kao što su teletina, jagnjetina, šurena jaretina i jedinstvena dimljena prasetina ispod sača, koja je autentičan specijalitet ovog restorana. Osim jela ispod sača, tu su i specijaliteti sa roštilja, koje možete zaliti sjajnim izborom vina. Pravi doživljaj za sve gurmane. 

Kontakt telefon: +381 11 292 82 30

Adresa: Visokog Stevana 54

#4 Resotran Franš – kvalitet koji traje 

Jedan od najotmenih restorana u prestonici, Franš iz godine u godinu drži svoj ugled. Franš je restoran za posebne prilike, ili one u kojima želite tako da se osećate. Ovde će vas dočekati izuzetna ponuda hrane i pića, uz prelep ambijent koji posebno krasi jedinstvena bašta koju ovaj restoran ima. 

Kontakt telefon:  065 26 41 944

Adresa: Bulevar oslobođenja 18a

BEogradska tvrđava Kalemegdan

#5 Restoran Zavičaj – tradicionalni ambijent i najfinija hrana 

Ljubitelji tradicije uživaće u restoranu Zavičaj, čiji sam naziv čini da vam srce zaigra. Ovaj restoran služi sjajnu tradicionalnu kuhinju uz kvalitetan izbor internacionalnih jela. Ljudi mu se vraćaju kako zbog dobre hrane tako i zbog divnog ambijenta i tople atmosfere. 

Kontakt telefon: +381 63 369670

Adresa: Gavrila Principa 77

#6 Resotran Casa Nova – dodir Italije u srpskoj prestonici 

Ukoliko ste ljubitelj italijanske i mediteranske kuhinje odlično rešenje za odlazak za ručak može biti restoran Casa Nova.  Posetioci hvale sjajan ambijent, ali i još bolje specijalitete koji će vam biti posluženi u ovom italijnaskom kutku u samom centru grada. Verujemo da ćete se i sami pridružiti pozitivnim rekacijama kada budete posetili ovo mesto. 

Kontakt telefon: +381 11 3036868

Adresa: Gospodar Jovanova 42a 

#7 Toro Latin Gastrobar – za ljubitelje latinoameričke kuhinje

Još jedan sjajan restoran u okviru Beton Hale je i Toro Latin Gastrobar, u kome se služi latinoamerička, mediteranska i španska kuhinja, a i sam ambijent potpuno odgovara tipu kuhinje. Ako želite da uživate u meksičkim specijalitetima, i da osetite deo Latinske Amerike u centru Beograda, uputite se u ovaj restoran. 

Kontakt telefon: +381 11 3034342

Adresa: Ulica Karađorđeva 2-4 

#8 SkyLounge Belgrade – najbolji suši u gradu

SkyLounge je restoran azijske kuhinje, u kojoj možete probati jedinstvenu fuziju ukusa japanskih i tajlandskih jela, kao i jedinstveni suši zbog kojih se mnogi ljubitelji ovog japanskog jela često vraćaju u ovaj restoran. Prelep ambijent i fuzija sjajnih ukusa, u kojima prednjače morski plodovi sigurna vas neće ostaviti ravnodušnim. 

Kontakt telefon: +381 11 7555759

Adresa: Kralja Milana 35 Hilton 

#9 Restoran Ambar – moderan ambijent i sjajna kuhinja

Restoran Ambar treći je na našoj listi koji se nalazi u okviru kompleksa Beton Hale, i još jedan sjajan restoran u kome možete uživati uz Savu, u najboljim specijalitetima savremene i domaće kuhinje. Brojni zadovoljni posetioci potvrdiće preporuku za ovaj restoran. 

Kontakt telefon: +381 11 3286637

Adresa: Karađorđeva 2-4

#10 Voulez-Vous Kafe Restoran – urbani ručak na Vračaru

Voulez-Vous je jedno od najpopularnijih mesta u gradu gde možete doći na popodnevnu kafu ali i ostati na sjajnoj večeri. Ovaj ugostiteljski objekat svojim posetiocima nudi razne gurmanske specijalitete kako domaće tako i internacionalne. Uživaćete u ovom divnom ambijentu na Vračaru. 

Kontkt telefon: +381 11 2440777

Adresa: Đorđa Vajferta 52 

Verujemo da ste neki od ovih restorana imali prilike da posetite, a ako niste naša topla preporuka je da nam ne verujete na reč, nego da sami odete i uverite se u kvalitet!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke