Dobre stvari

Telefoni sa najboljim kamerama u 2021. godini

Iphone telefon

Pametni telefoni su već odavno zamenili kamere i profesionalne fotoaparate u svakodnevnom korišćenju, te ne čudi podatak da prilikom odabira telefona ono na šta kupci najviše obraćaju pažnju je upravo kamera telefona. 

Proizvođaći mobilnih telefona neprekidno izbacuju nove modele, sa unapređenim funkcijama i kvalitetnijom kamerom, a najprodovaniji modeli su upravo oni sa sjajnim performansama kamere.

Ipak, koliko god napredan model mobilnog telefona bio, kvarovi ili oštećenje kamere su česta pojava. Zbog toga jedna od najčešćih usluga koje servisi mobilnih telefona pružaju je upravo zamena kamere, a ukoliko je i vama potrebna ova usluga, detaljne informacije možete pronaći ovde:

www.servismobilnihtelefona.com/zamena-kamere-na-mobilnom-telefonu/

U nastavku teksta pročitajte koji su to pametni telefoni koji su dobili titulu telefona sa najboljim kamerama u 2021. godini i kako odabrati onaj koji će zadovoljiti vaše potrebe.

#1 iPhone 12 Pro Max 

Apple je poznat po dobroj i kvalitetnoj kameri, koja je jedna od glavnih razloga za kupovinu mobilnog telefona ove kompanije. Model 12 Pro Max na tržištu se pojavio u Novembru 2020. godine i bio je jedan od najprodovanijih mobilnih telefona 2021. godine.

Pro max vezija ima veći senzor od klasične verzije i zbog toga je jedan od najboljih mobilnih telefona za fotografisanje. Ovaj model ima impresivni trostruki sistem kamere  od 12 mpx sa Ultra Wide f/2.4, Wide f/1.6 i Telephoto f/2 kamerom. Zahvaljujući novom LiDAR skeneru, pruža visok kvalitet slika i brže fokusiranje u noćnom režimu ili situacijama sa slabim osvetljenjem.

Korisnici ovog telefone će moći da koriste novi format Apple ProRAW dadoteke i upotrebe sjajne efekte za sređivanje fotografija. Iako je kvalitet slike jako visok, sa obzirom na brojne mobilne aplikacije za obradu fotografija koje se mogu pronaći u Apple prodavnici, fotografije se mogu dodatno urediti na jednostavan način. 

#2 Samsung Galaxy S21 Ultra

Ovaj model kompanije Samsung koji je na tržište došao na samom početku 2021. godine, zaslužno se nalazi na drugom mestu ove liste. Sa 4 zadnje kamere ispunjava sve kriterijume i onih najzahtevnijih korisnika.

Pored glavne kamere sa neverovatnih 108 megapiksela i f/1.8 senzorom, S21 Ultra ima i sporednu široku kameru sa 12 megapiksela i f/2.2 senzorom i čak dve telephoto kamere sa 10 megapiksela. Prva telephoto kamera ima f/2.4 senzor i 3x optički zum, dok druga ima f/4.7 senzor i 10x optički zum.

Zbog telephoto kamera, ovaj telefon pruža velik kvalitet slike pri visokom zumiranju. Čip Snapdragon 888 omogućava snimanje fotografija sa svim senzorima odjednom ili prebacianje između njih u toku snimanja videozapisa. Zbog 8K Video Snap opcije, iz 8K videa možete izdvojiti i fotografije.

Samsung mobilni telefon kamera

#3 Huawei Mate 40 Pro

Iako je nedostatak Google-a na Huawei telefonima glavni kriterijum za odabir neke druge marke telefona, sjajna kamera je dovoljan razlog da razmislite još jednom! 

Kao i ostali modeli Huawei porodice  i ovaj model pametnog telefona prepoznatljiv je po izuzetno kvalitetnoj zadnjoj kameri. Iako se na tržištu pojavio još u oktobru 2020. godine, ovaj model je i dalje na listi telefona sa najboljom kamerom.

Glavna kamera ima 50mpx, f/1.9 senzor i RYYB senzor za prenos velike količine svetlosti, ultrasonična kamera ima 20 mpx, dok periskopska kamera sa optičkim zumom ima 12mpx.

Posebno je pogodan za fotografisanje i snimanje u noćnom režimu, gde su boje i osvetljenje jako dobro prikazani.

#4 Xiaomi MI 10 Ultra

Telefoni iz kompanije Xiaomi se sa razlogom svrstavaju u jedne od najkvalitetnijih mobilnih telefona na tržištu po različitim kriterijumima i pretežno su prvi izbor odmah nakon Apple i Samsung telefona.

Kamera Xiaomi MI 10 Ultra je zaslužna je za profesionalan izgled fotografije na prirodnom, dnevnom osvetljenju, dok su u noćnom režimu fotografije malo mutnije.

Kamera koja ima 48 mpx, poseduje i telephoto od 12 mpx, teleskopski zum objektiv od 48mpx i ultraširoki senzor od 20 mpx.

#5 Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Ovaj model telefona kompanije Samsung ima trostruki sistem kamere koji čine Ultra Wide kamera od 108mpx, Wide kamera od 12mpx i Telephoto kamera od 12mpx sa optičkim zumom. 

Poznat je i po visokokvalitetnoj prednjoj kameri Dual Pixel sa auto fokusom i 10 megapiksela. Laserski senzor omogućava 50x zum super-rezoluciju  i 100x digitalni zum.

Kako odabrati telefon sa najboljom kamerom?

Dok su pojedini ljudi odani određenim markama telefona i samo biraju model koji će kupiti, drugi ipak gledaju karakteristike samog telefona koje god marke on bio.

Pre odabira konkretne marke i modela telefona, neophodno je da utvrdite šta tačno želite od kamere.

Da li vam je bitniji kvalitet fotografije ili video snimka? Da i ćete kameru više koristiti na dnevnom svetlu ili vam je ipak važan kvalitet fotogarfija snimljenih u noćnom režimu?

Svaki od modela ima svoje prednosti i nedostatke, pa odaberite onaj koji se najviše uklapa u vaše želje i potrebe.

Nadamo se da smo vas ovim tekstom informisali o karakteristikama kamere najpopularnijih telefona u 2021. godini i pomogli da odlučite koji od njih će biti vaša sledeća investicija.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.