Dobre stvari

Šta trebate da znate o sigurnosnim vratima

Sigurnosna vrata

Vaša ulazna vrata su verovatno najvažnija linija odbrane vaše imovine. Ulaganje u sigurnost vaših ulaznih vrata pomoći će da zaštitite svoj dom, kancelariju ili skladište od provala. Bez obzira da li želite da obezbedite svoj dom ili komercijalnu nekretninu, naš sveobuhvatni vodič će vam dati korisne načine da očuvate prostorije bezbednim.

Dobro postavljen udarac nogom na drvena vrata može uzrokovati da brava otpadne ili da se vrata odvoje od okvira vrata. Slično tome, velika sila primenjena na sredinu PVC vrata može prouzrokovati da se ona sruše prema unutra ili da se vrata odvoje od okvira. Grubo prisiljavanje na slaba vrata je jedan od najčešćih načina na koji se provaljuje nekretnina; ulaganje u skupe sisteme zaključavanja i naprednu bezbednost je zanemarljivo ako vaša vrata nisu dovoljno jaka da izdrže spoljnu silu koja se primenjuje na njih.

Čelična ulazna vrata tradicionalno su se koristila samo na komercijalnim ili industrijskim imanjima. Međutim, rastuća zabrinutost za bezbednost i napredak u tehnologiji znače da sada možete kupiti i kućna čelična ulazna vrata koja izgledaju dobro – moderno, koja nude mnogo veću sigurnost. Odlučivanje za čelična ulazna vrata, u odnosu na PVC-a, kompozitna ili vrata od drveta, daće vam brojne prednosti.

Ispod su neki koraci koje možete preduzeti da poboljšate svoja vrata:

  • Čelična vrata su jaka po dizajnu. Čelik je mnogo jači i čvršći od drveta ili PVC-a, što ga čini mnogo težim za otvaranje grubom silom bez ikakve specijalističke opreme.
  • Čelični okovi i okviri za vrata su obično jači. Čelična vrata su prirodno teža od drveta ili PVC-a i stoga zahtevaju jače šarke, sisteme zaključavanja i okvire. Opet, ovo otežava grubu silu ili otkidanje čeličnih vrata sa šarki.
  • Čelična vrata se ne iskrivljuju i ne pucaju. Drvena i PVC vrata su mnogo osetljivija na vremenske fluktuacije i vremensko propadanje i postepeno će izgubiti svoj strukturalni integritet kako stare. Kada PVC ili drvena vrata počnu da gube svoj oblik, mogu ostaviti praznine oko vrata zbog čega se ne zatvaraju pravilno i ostavljajući lako dostupne tačke poluge. Alternativno, čelična vrata i njihovi okviri nisu pod uticajem vlage, posebno ako su tretirani (pocinkovani) da bi se izbegla korozija, i mogu da izdrže mnogo veće temperature.
  • Čelična vrata su dostupna sa jakim, sigurnim sistemima zaključavanja sa više tačaka. Sistem zaključavanja sa više tačaka obično zaključava vrata u okvir na više tačaka jednostavnim okretanjem ključa, dajući viši nivo sigurnosti.

Ako kupujete čelična sigurnosna vrata, preporučujemo da osigurate da vrata ispunjavaju sledeće osnovne specifikacije:

  • Čelična vrata imaju čvrsto jezgro od drveta, smole ili ojačanog kartona. Jezgro se uklapa između unutrašnjeg i spoljašnjeg metalnog krila i vezano je za oba, čineći ih jačim i težim za ubijanje. drugi list ranjiv.
  • Vrata su pocinkovana kako bi ih bolje zaštitila od elemenata, obezbeđujući dug i prekinut životni vek. Vrata imaju višestruki sistem zaključavanja za veću sigurnost.

Zbog toga su sigurnosna vrata neophodna u svakom doma, a pored sigurnosti pomažu u toplotnoj i zvučnoj izolaciji određenog prostora. Ovakva vrata su za ceo život, ako ih ugradite na preporučen način.

Sigurnosna vrata neće samo sprečiti da se provala ostvari, već će skoro svaki provalnik jednostavno odustati od provaljivanja ovakvih vrata pre nego što uopšte počne. Čak i da nekim čudom uspe da provali, trebaće mu značajna količina vremena za to, a verovatno i značajna količina buke.

Da bi vrata bila još sigurnija, ako prostor dozvoljava, razmislite o ugradnji da se otvaraju prema unutra. Vrata koja se otvaraju ka spolja smanjuju rizik od udaranja, jer biste takođe morali da pritiskate dovratnike.

Kvalitetne brave

Poboljšajte bravu na vratima, jaka i izdržljiva brava za ulazna vrata bila bi mudra kupovina; posebno s obzirom na količinu dostupnih metoda provalnicima za obijanje brava.

U zavisnosti od vaših ulaznih vrata, izbor brava je raznolik i njihova sigurnost značajno varira. Najsigurnije brave za ulazna vrata imaju sledeća svojstva:

  • Zasun se često smatra najbezbednijim tipom brave jer se ne može lako pomeriti iz zaključanog u otključani položaj. Svaka zasuna zahteva rotaciju (za razliku od brava sa oprugom) da bi se brava otključala.
  • Brava treba da ima svojstva protiv udarca, protiv probijanja i bušenja. Sistem zaključavanja treba da zaključa vrata u više od jedne tačke.
  • Brava treba da bude u skladu i da zadovolji zahteve ISO standarda. Međutim, različite brave su različite u zavisnosti od vrste vrata na koja se postavljaju.

Ugradnja sigurnosnih vrata

Visoko sigurnosna vrata moraju da pružaju zaštitu u svakom trenutku. Da bi se to ostvarilo potrebno je obratiti pažnju i na ugradnju. Tu radnju može obavljati samo osoblje koje je stručno i specijalizovano. Zbog toga ne smemo nikako zanemariti važnost pravilne ugradnje sigurnosnih vrata.

Ovu ugradnju moraju izvoditi akreditovani stručnjaci od strane proizvođača. Bez toga ne može se garantovati da je instalacija obavljena kako treba i da će vrata vršiti svoju namenu i doneti visok nivo bezbednosti. Kada se vrata neispravno postave, zaštitni mehanizam gubi na svojoj funkcionalnosti i šansa za provalnike će se značajno povećati. Legalizovani i iskusni profesionalci su jedini koji trebaju obaviti ovaj zadatak. Zato se obratite iskusnoj i pouzdanoj firmi.

Kao i za sve ostalo, i kod sigurnosti je potreban balans. Prevelika konstrukcija vrata (preko 130 kg) kao i preveliki broj brava mogu dovesti do tehničkih problema. Pored vrata i njena struktura sigurnosnih vrata mora imati sertifikat protiv provale, koji garantuje njegovu otpornost na napade alatom.

Sve nejasnoće i stručnije savete možete dobiti od kvalifikovanih kompanija za prodaju i ugradnju sigurnosnih vrata kao što je Talaris. Oni će vam dati najbolji savet u zavisnosti dal imate stan ili kuću.

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke