Dobre stvari

Šta treba znati o auto kreditima da bi doneli dobru odluku o zaduživanju?

Kupovanje novih ili mlađih polovnih automobila nikada nije bilo lakše, i potrebno je samo da podnesete zahtev u banci da bi mogli da kroz jednake mesečne rate lako i jednostavno otplatite ovu inače veliku investiciju.

Posedovanje pouzdanog vozila nije luksuz već potreba. Svako prelazi na stotine kilometara mesečno, učestvuje u saobraćaju sa drugim vozilima koja su sve brža i opasnija u saobraćaju. Ako želite dobar kočioni sistem, dobro upravljanje, vozilo pouzdano po svim vremenskim uslovima, lakše vam je da nabavite drugi automobil nego da stari opremite za tako nešto.

Zbog toga svega ozbiljno razmislite o finansiranju kupovine pouzdanijeg prevoznog sredstva koji se itekako isplati tokom godina eksploatacije.

Evo šta vam donosi bankarski kredit i kupovina automobila na rate.

Šta je to auto kredit?

Kao što i samo ime kaže, auto kredit je namenski kredit banke koji se odobravan za kupovinu novog ili polovnog vozila koje nije starije između 8 i 10 godina (uslovi se razlikuju).

Za kredit može da aplicira svako ko ima više od 21.godinu, ima redovna primanja i zaposlen je na neodređeno duže od 6 meseci.

Rata po kreditu varira kako od iznosa kredita, tako i od perioda otplate. Što je rok duži, to je rata niža.

Minimalan period otplate je 13 meseci, ali klijenti obično uzimaju što duži period za otplatu rata, maksimalno 7 godina. Iskustva su individualna i uslovi se razlikuju za različite linije auto kredita (kupovina električnih vozila, hibridnih vozila, posebna promocija za pojedine marke…).

I ovde važi pravilo da ukupne obaveze po kreditu ne smeju preći polovinu primanja pa vas i to može ograničiti pri odluci o ukupnom iznosu. Ako ste već kreditno opterećeni i malo imate slobodnih sredstava koji je raspoloživ za podizanje kredita to će ukupan iznos kredita biti nići i sigurno je da morate izabrati maksimalan period otplate da bi ostvarili pravo na što veći iznos sredstava.

Lice pri podizanju kredita ima obavezu plaćanja učešća od 30% što odmah daje veću vrednost vozila nego što je to vrednost kredita.

Prodavac mora dostaviti profakturu što je vama kao kupcu veća sigurnost u prodavca i vozilo koje prodaje.

Zašto je kredit dobar izbor?

Novija i nova vozila koštaju prosečno po nekoliko desetina hiljada evra što nije jednostavno prikupiti, a čak i da ta sredstva nabavite, uvek ih možete uložiti u nešto drugo, a vi putem kredita za automobil na jednostavan način otplatiti svoje vozilo.

Ono je osigurano, mora imati sva dokumenta za legalan prevod i moguće je kupiti mnogo bolji model koji je skuplji, ali u ukupnom iznosu kredita podeljenom na rate se to neće osetiti.

Za mnoge je kreditna linija način da kupe novije generacije koje emituju manje zagađenja, zahtevaju manje ulaganja i bolje se ponašaju u vožnji. Zbog toga ne treba izbegavati kreditne linije jer su tu da sadašnja i buduća primanja rasporede tako da možete da finansirate velike kupovine bez velikog izdvajanja novca u prvom trenutku.

Ispunite svoje želje i neka 2023.bude godina kada ste sebi priuštili novo vozilo i tako obezbedili sva buduća putovanja.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke