Dobre stvari

Šta kupiti za 8. mart – ideje za poklon

Međunarodni dan žena, koji se od 1909. godine obeležava 8. marta svake godine, bio je i i danas je jedan od najvažnijih događaja koji je u značajnoj meri unapredio položaj žena u društvu. Preko jednog veka slavi se širom sveta, a neodvojivi deo ovog praznika postalo je i darivanje žena od strane partnera, porodice, prijatelja, saradnika i drugih. 

Kako se 8. mart bliži, tako se nameće pitanje šta pokloniti dragim i bliskim ženskim osobama, te Vam u nastavku teksta dajemo nekoliko ideja za poklone.

Cvetni aranžmani koji nijednu damu neće ostaviti ravnodušnom

Cveće je možda najuniverzalniji poklon, ali s razlogom – jedan citat kaže da cveće uvek čini ljude boljim, srećnijim i korisnijim, da je ono sunce, hrana i lek za dušu. To je razlog što brojne cvećare nude veliki izbor cveća za 8. mart – kako rezanog, tako i saksijskog, i to za svačiji budžet.

Pažljivo odabran buket cveća ili primerak sobnih biljaka može biti adekvatan poklon za žensku osobu bilo koje životne dobi, zato je cveće izbor s kojim gotovo da ne možete pogrešiti.

Kvalitetna kozmetika ili tretman u kozmetičkom salonu

Savremeni život pred žene uglavnom stavlja imperativ nege i lepote, čemu se sve više posvećuje pažnja – stoga, gotovo svaku ženu možete obradovati ukoliko se odlučite da joj poklonite kvalitetnu šminku ili negujuću kozmetiku. 

Ukoliko želite da vaša majka, sestra, prijateljica ili partnerka samostalno izabere određeni vid nege, dobra ideja je i vaučer u novčanoj vrednosti koju ste planirali da izdvojite za poklon. 

Komad nakita – koga ne bi oduševio ovakav izbor poklona?

Odri Hepbern se pripisuje rečenica da je elegancija jedina lepota koja nikada ne prolazi. Skoro svakoj dami potrebno je da u nekim prilikama bude elegantna, zato je nakit uvek dobrodošao. Bilo da su u pitanju minđuše, narukvica, prsten ili neki krupniji komad nakita, nesumnjivo je da će dati posebnu notu prefinjenosti onda kada je to potrebno.

Ono što je važno pri odabiru ovog tipa aksesoara jeste da vodite računa o ukusu i stilu osobe za koju kupujete – verovatno ne biste želeli da vaš poklon skuplja prašinu i ostane nenošen.

Putovanje ili izlet – obradujte dragu osobu novom avanturom

Ako želite da poklonite nešto što nije svakidašnje, eto ideje! Putovanja su prilika da napravimo kraći ili duži predah od rutine, a takođe i da upoznamo nove kulture, predele i način života. 

Mart je obično mesec u kome je zima na izmaku i sezona skijanja polako jenjava, a leto je još uvek daleko da bismo se radovali blagodetima letnjeg odmora, ali zato može biti odlična prilika za city break putovanja, tj. vikend putovanja. Zašto da dragu žensku osobu ne obradujete posetom nekom zanimljivom, neistraženom mestu, pa čak i da joj se pridružite u takvoj avanturi?

Knjige ili kurs iz oblasti ličnog razvoja – svakome je dobrodošao rad na sebi

Verovatno da ne postoji oblast života u kojoj se ne bismo mogli svakodnevno usavršavati i unapređivati svoja znanja i veštine. Kada se kaže lični razvoj, uobičajeno se pomisli na nesaglediv spektar svega što nam je potrebno da se suočimo sa svakodnevnim izazovima koje život stavlja pred nas.

Lični razvoj je širok pojam i podrazumeva naše napredovanje na planu ljubavnog života, na planu roditeljstva, zatim poslovnog segmenta života, interpersonalnih odnosa itd. Ukoliko znate da osoba kojoj biste poklonili ovakvo štivo želi posebno da unapredi određeni životni segment, eto načina da je obradujete.

Kod izbora ovakvog poklona važno je uzeti u obzir da pojedine knjige i kursevi promovišu tzv. toksičnu pozitivnost kao pristup životnim izazovima najrazličitijeg spektara ozbiljnosti, koja često može da bude kontraproduktivna, pa čak i štetna. Obratite pažnju da li je naslov koji biste odabrali jedan od takvih primera.

Vaučer za novi hobi – pokažite poseban nivo pažnje prema bliskoj ženi

Često se dešava da naše bliske osobe, pa i mi sami priželjkujemo da se okušamo u nekoj novoj aktivnosti, da uvedemo neke nove navike ili hobije, ali u tome oklevamo. Razlozi za odlaganje, a mnogi bi rekli izgovori, različiti su, ali neretko je reč o tome da nam je potrebno da se odvažimo na prvi korak.

Ako znate da vaša prijateljica, koleginica, partnerka želi da krene na ples, u teretanu, na kurs programiranja, novog stranog jezika ili neke druge veštine, stavite joj do znanja da je u tome podržavate i da nema mesta prolongiranju novog početka!

Pokloni su prilika da izrazimo barem deo zahvalnosti, poštovanja i ljubavi

Naše majke, sestre, drugarice, partnerke i druge važne osobe ženskog pola verovatno su toliko značajne da nijedan poklon u potpunosti ne može da izrazi sve što osećamo prema njima. Zato je važno da prepoznamo situacije u kojima je potrebno da im budemo podrška, vetar u leđa, dobro društvo i neko ko veruje u njih.

Pa ipak, praznici poput 8. marta povodi su da im i kroz darove ukažemo na to da mislimo na njih, da su nam bitne i da vodimo računa o njihovim željama i potrebama!

Najnoviji tekstovi

Posao

Stan na dan u Novom Sadu – biznis koji se definitivno isplati

Zvanična statistika koju nedavno objavila Vlada Srbije pokazuje da su u decembru 2022. godine u Srbiji zabeležena 1.003.817 noćenja domaćih …

Dobre stvariLifestyle

Kako izabrati pravo ogledalo za kupatilo

Ogledala za kupatilo su veoma važan deo enterijera, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu. Upravo zbog toga, postoji …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke