Dobre stvari

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

sijalica-struja

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas došlo do nestanka struje ili su u toku isključenja struje zbog kvarova, što možete lako proveriti, pogledom kroz prozor, kako biste videli da li komšija ima struje ili ne.

Šta ako vam danima nestaje struje u pola objekta?

U slučaju da ustanovite da je samo kod vas nestalo struje i to u samo pola stana, do toga je najverovatnije došlo zbog iskakanja automatskog osigurača. U ovom slučaju moguće je nekoliko uzroka, da dođe do izbijanja osigurača, iskakanja faze ili do kvara glavnog osigurača za struju.

Ono što je važno jeste da ništa ne dirate sami i da pozovete svog električara , da odmah dođe. Ukoliko nemate adekvatnog električara, idite na Gugl pretraživač i ukucajte  frazu “električar Beograd”, na pretraživaču će vam izaći nekoliko stotina rezultata, a najlakše ćete pronači električara ukoliko pored ove fraze dodate i deo grada u kome živite. Sigurno je da nećete zvati električara iz susednog grada, jer će električaru biti potrebno jako puno vremena da dođe, a samim tim će i sama usluga biti mnogo skuplja.

Zašto je dobar električar važan?

Zato je sve što vam je potrebno da nađete dobrog električara ukucavane fraze       “električar Beograd”. Na taj način najbrže ćete doći do pravih informacija. Znamo da je ovo jedna od hitnih situacija, ali kada odaberete pravog električara i objasnite mu problem preko telefona, on će vam dati nekoliko saveta, šta je potrebno uraditi, pre nego što on izađe na teren. Najsigurnije je da isključite sve izvore struje i sačekate.

Nikako ne dirate nšta sami i ne pokušavajte da rešite problem, bez adekvatnog znanja. Električar Beograd će u najkraćem roku stići do vas i rešiti problem, tako da i vi i vaši ukućani ostanete bezbedni.

Ukoliko živite u stanu, problem može biti još kompleksniji, zato ne dozvolite da se problem raširi i postane ozbiljniji, nego reagujte na vreme.

Šta može biti uzrok delimičnog nestanka struje u vašem domu?

Uzroci pojavljivanja struje u pola objekta možemo pronaći u nekoliko slučajeva. prvi slučaj je preopterećeno kolo, kratak spoj ili uzemljenje.

U slučaju da imate više prikjlučenih aparata, nego što sam sistem može da podnese, može doći do iskakanja automatskog osigurača.

Zato je potrebno da razmislite koji aparati vam nisu potrebni i da ih isključite. ne zaboravite da određeni aparati troše suviše struje, što može dovesti do preopterećenja i do problema sa iskakanjem osigurača.

Ipak, kako bise znali koje aparate da isključite i koji aparati troše najviše struje, angažujte elekričara, koji će pogledati u kojim aparatima je problem i dati vam savet.

Koji god da je razlog ove pojave, ne bi trebalo da zaključak donosite sami i da pokušavate sami da rešite problem, jer to može biti pogubno i za vaš život i za vašu nekretninu.

Kratak spoj je jedan od mogućih uzroka

Drugi razlog iskakanja osigurača jeste kratak spoj. Kratak spoj nastaje u slučaju kada su žice oštećenje ili dođe do njihovog kontakta, što uzrokuje pregorevanje , a može lako izazvati i požar. Kratak spoj možete prepoznati po nagorelim žicama, ali to je sve što bi trebalo da znate. Za sve procedure i popravke morate angažovati stručne električare. Loše uzemljenje takođe može uzrokovati problem kada aktivna žica dođe u kontakt sa žicom za uzemljenje.

Dobar električar je zlata vredan, zato pažljivo odaberite

Ono što je važno kod struje jeste da umete da prepoznate potencijano opasnu situaciju i da reagujete na vreme. Od vas se očekuje da pozovete odmah električara, ako primetite da su žice izgorele, istopljene, isprekidane, ako osetite miris dima ili paljenje i gašenje svetla u prekidima. Ukoliko primetite da su uređaji vreli ili istopljeni na nekim mestima, sve su to znaci za uzbunu.

Ne oklevajte! Pozovite električara!

Odabir dobrog električara nije uvek lako, naročito ako nemate iskustva. zato pažljivo odaberite. Uvek prvo tražite električara preko preporuke. Veoma je važno da to bude električar iz ovlašćenog servisa, mada ima kvalitetnih pojedinaca koji dobro rade svoj posao. Ovlašćeni servis je uvek dobro rešenje, a ako već imate nekoga koi ma iskustva sa električarima i može da vam pomogne, obavezno ga poslušajte. Uštedećete mnogo novca i živaca. Dobar električar mora imati dobre poslovne manire, da poštuje vaše vreme i novac koji ulažete. Električar ne sme kasniti, jer je ponekad situacija hitna i potrebno je odreagovati što pre. Ovlašćeni servisi vam mogu dati i račun i garanciju, tako da ste sa te strane mirni.

Ako nemate preporuku, onda vodite računa da ovlašćeni električarski servis ima službu za hitne situacije, jer najveći broj ljudi zove električara samo kada je hitno. Uz to, birajte servis koji se nalazi u vašoj blizini, električar će brže dođ do vas a i ukupna cena usluge će biti manja, ako električar ne mora do vas da putuje nekoliko sati.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.