Dobre stvari

Šta kad u krevetu postane dosadno?

Muškarac i žena u krevetu

Seks treba da bude nešto što je uzbudljivo i zabavno za oba partnera. Međutim, tokom dugogodišnje veze nije neobično da intimni odnosi postanu jednolični, rutinski i dosadni.

Ideja za promene ima na pretek pa nikako ne treba da oklevate da razgovarate sa svojom drugom polovinom i iskažete šta bi želeli da promenite kada su pitanju ljubavne igrice.

Dajemo nekoliko predloga koji će sigurno probuditi strast i momente intime pretvoriti u interesantna iskustva u kojima ćete rado uživati oboje.

ZBOG ČEGA SEKS POSTAJE DOSADAN NAKON ODREĐENOG VREMENA?

Ukoliko seks bazirate na dve-tri poze, preskačete predigru i žurite, dolazi do zasićenja i gubitka želje za intimom. Ne radi se samo o seksualnim odnosima, već i o drugim stvarima.

Sve što se radi jednolično tokom vremena postaje monotono. Kod parova se gubi spontanost. Nisu opušteni kao pre zbog problema i obaveza koji ih konstantno prate.

Istovremeno, obe strane su u borbi sa vremenom i često im se čini da momenata za ljubavne igre nema kao nekad. Sve ovo može da se poboljša i ispravi. Sve što je oboma potrebno jeste malo volje i želje.

SPREMITE SE DA PROBATE NEŠTO NOVO

Sa svojim partnerom podelite Vaše fantazije i ideje koje bi voleli da realizujete u krevetu ili možda na nekom drugom mestu? Ukoliko niste probali do sada, igranje uloga je nešto što će Vam pomoći da budete kreativni, maštoviti i da se razonodite kao nikada do sada.

Vibratori mogu takođe poslužiti kao dobra stimulacija i uvod u nešto dalje. Probajte različite načine penetracije i drugačije poze. Ne plašite se da nekim novitetima kažete da ukoliko smatrate da će Vam se dopasti, ali zapamtite i da odbijete sve što će kod Vas izazvati nelagodnost.

Studije su pokazale da u 75% slučajeva mašta i spremnost za nešto novo održavaju zdrav seksualni život kod parova.

POSVETITE SE PREDIGRI

Većina ljudi zbog nestrpljenja bi odmah prešli na glavni čin. Seks na brzinu ume biti uzbudljiv, ali Vaše ljubavne igre ne treba da se svode samo na to. Često, predigra je mnogo zabavnija od samog seksualnog čina.

Ona može da uključi svašta – konverzaciju, ples, striptiz… Dobijate priliku da istražujete telo svog partnera i jednako da on uživa u Vama na bezbroj načina. Tokom predigre grade se uzbuđenje i nestrpljenje i jača želja za seksom koji na kraju dođe kao šlag na tortu.

Ne zaboravite da ženama treba više vremena da se zagreju i činjenica je da što se više posvetite predigri više ćete uživati u samom seksu.

PROMENITE AMBIJENT SOBE

Male promene u spavaćoj sobi dovoljne su da dodatno stimulišu čula oba partnera i stvore želju za seksom. Ovde govorimo o upaljenim svećama, laticama na krevetu, plejlisti sa odabranim pesmama, mirisu eteričnih ulja, erotičnom filmu na TV ekranu… Kreirajte uzbudljivu atmosferu za oboje i prepustite se uživanju svaki put kada uhvatite idealan trenutak.

KO KAŽE DA MORATE BITI SAMO U SPAVAĆOJ SOBI?

Postoji toliko mesta gde možete da se prepustite nežnostima i da dopustite da se raspale strasti. Izađite iz spavaće sobe, jer krevet nije jedino mesto za seks.

U kuhunji, u kupatilu, u automobilu, na pustoj plaži pod vedrim nebom… Toliko ima ideja gde Vaše fantazije mogu postati realnost. Samo naravno, ukoliko ste na javnom mestu, vodite ipak računa da vas neko ne vidi. Nekim parovima čak i taj rizik da će ih neko ugledati predstavlja uzbuđenje.

NA SMENU INICIRAJTE SEKS

Ovo je veoma važno. I jedna i druga osoba treba jednako da se osete privlačno i poželjno i stoga to treba i da pokažete da bi Vam intimni odnosi bili zabavniji i da bi istinski uživali u njima.

Isto tako je bitno da drugoj strani iskažete putem govora ili dodira šta želite da radi tako da dođete do vrhunca. Direktna komunikacija drastično poboljšava intimne odnose u svakom smislu i nikada više nećete osetiti monotoniju.

UČINITE SVE DA SE DRUGA STRANA OSETI POŽELJNO I PRIVLAČNO

Osećaj emocionalne povezanosti čini da u svakom trenutku znate da ste jedno drugom poželjni, bez čega je seks nemoguće doživeti kao nešto zanimljivo, intimno i uzbudljivo. Budite potpuno iskreni.

Pohvalite svoju drugu polovinu, povremeno udelite kompliment ili jednostavno recite jasno i glasno da prema njoj osećate privlačnost. Od voljene osobe zatražite pomoć i pomozite joj svaki put kada joj je to neophodno.

Neverovatno je koliko lepa reč ili mali gest mogu pozitivno uticati na vaše zajedničke intimne trenutke i iskoreniti dosadu. Svako ima svoje vrline i mane, ali ako se draga osoba pored Vas oseća savršeno baš takva kakva je to je itekako dobar put ka održavanju zdravog seksualnog života.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Kako da odeća u ormaru ostane sveža i mirisna

Stižu prvi hladniji dani i došlo je vreme da iz ormara izvučete svoj omiljeni džemper. Na prvi pogled, džemper deluje …

Dobre stvari

Serije 2023. – najbolje strane i domaće serije 2023. godine

Polako se približavamo kraju ove godine i vreme je za top listu serija koje su je obeležile. Iako smo konstantno …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.