Dobre stvari

Šta je zajedničko muzičkim zvezdama i profesionalcima kontaktnih sportova?

Koncert

Muzičke zvezde i profesionalci iz kontaktnih sportova mogu izgledati kao da imaju potpuno različite profesije, ali dele mnoge sličnosti u zahtevima koji se postavljaju pred njihova tela, nivo slave i ozloglašenosti koju postižu, ali se susreću i u tački intenzivnog pritiska sa kojim se suočavaju da bi imali najbolji nastup i dali sve od sebe.

U ovom članku ćemo istražiti sličnosti između ove dve profesije i kako se obe snalaze u izazovima koji dolaze sa visokim zahtevima za izvođače.

Problemi sa sluhom i drugi telesni zahtevi

Obe profesije zahtevaju visok nivo fizičke snage i fleksibilnosti. Muzičari će možda morati da sviraju na svom instrumentu tokom dužeg vremenskog perioda, često nekoliko noći zaredom, dok profesionalci iz kontaktnih sportova moraju biti u stanju da zadrže svoj intenzitet tokom cele utakmice i da pritom izvode brze pokrete i zahvate.

Samim tim oni moraju imati odličnu izdržljivost da bi mogli da rade najbolje što mogu.

Međutim fizički zahtevi i preglasno okruženje mogu uticati na telo, zbog čega je važno da oba profesionalca vode računa o sebi kako bi se oporavili od povreda i dali najbolje rezultate, zbog čega obe profesije mogu zahtevati rehabilitaciju, odmor i medicinski tretman za lečenje povreda i sprečavanje daljeg oštećenja.

Učestalo oštećenje za obe profesije je nažalost delimičan gubitak sluha ili u krajnjim slučajevima potpuni, pa se nakon par zaglušujućih godina na bini ili u ringu mogu zabrinuti kao i svi za stanje njihvovog sluha i potražiti na internetu “slušni aparati cene”.

Slušni aparati su uređaji dizajnirani da pomognu ljudima sa oštećenjem sluha da bolje čuju i na taj način povrate deo izgubljenog, a gubitak sluha može nastati iz više razloga, uključujući starenje, izlaganje glasnoj buci, povreda u regionu glave nastalih usled udaraca i na osnovu genetike.

Slušni aparati mogu značajno poboljšati kvalitet života za osobe sa oštećenjem sluha omogućavajući im da jasnije čuju zvukove i potpunije učestvuju u svakodnevnim aktivnostima, što ne moramo ni da naglašavamo koliko je važno za muzičara.

Pritisak stila života i slave

Pojedinci koji se bave ovim profesijama moraju podjednako da održavaju imidž u javnosti koji je i pozitivan i privlačan njihovim fanovima i da se automatski oproste od privatnosti.

Svakodnevno se nose sa izazovima slave i javnog nadzora zbog čega je nužno da se nose sa pritiskom da uvek rade najbolje što mogu ili bar niko da ih ne vidi kad su u opuštenom izdanju i kada ne izgledaju reprezentativno, pa je tako nekada i trening kod kuće neophodan.

Velika i posvećena baza obožavalaca različitih uzrasta i usmerenja ih svakom prilikom prati, a onda je neophodno znati i šta je u redu prilikom interakcije sa fanovima i uticaj koji imaju na njihov imidž, jer ukoliko samo jednom budu neraspoloženi za slikanje ili potpisivanje može izazvati lavinu objava širom društvenih mreža.

Oni takođe moraju da se nose sa intenzivnim pritiskom da održe svoju popularnost i relevantnost u očima javnosti, samim tim uvek moraju biti u centru dešavanja.

Dodarno, i muzičke zvezde i profesionalci iz kontaktnih sportova često su izloženi medijima i moraju da se nose na dostojanstven i profesionalan način sa izazovima negativnog publiciteta, glasina i tračeva.

Bokser

Psihički problemi izazvani visokom popularnošću

Ovo je prava noćna mora za one što se boje da nastupaju pred velikom publikom, međutim zaposleni u ovim sferma se suočavaju sa izazovom anksioznosti zbog nastupa i moraju biti u stanju da izvode pod pritiskom ispred velike publike.

Slažemo se posle nekog vremena se sigurno naviknu, pak uvek imaju razrađene načine da upravljaju svojim nervima i da se usredsrede na svoj učinak, kako bi pružili najbolji mogući učinak, što i vama savetujemo ako se tako nešto zahteva od vas.

Samopouzdanje dolazi sa pripremom i ceni se njihova posvećenost svom zanatu i spremnost da ulože vreme i trud da unaprede svoje veštine i održe nivo učinka.

Sem toga, postoji još jedan izazov gotovo prisutan u svim profesijama, muzičke zvezde i profesionalci u kontaktnom sportu se suočavaju sa intenzivnom konkurencijom, kako unutar svoje profesije, tako i sa drugima u industriji.

Što dodaje stres i potrebu da budu najbolji i u stanju da izdrže pritisak nadmetanja protiv drugih u svojoj oblasti.

Kao što vidite dijametralno različite osobe mogu da dele mnogo sličnosti u zahtevima koji se postavljaju pred njih, a na pitanje da li je u redu na taj način da žive i pritom da se suočavaju sa toksičnim okruženjem na internetu i unutar profesije, vam ne možemo odgovoriti verovatno da nije međutim je na svakom radnom mestu teško iskoreniti.

Jasno je da obe profesije zahtevaju naporan rad, posvećenost i izvrsnost da bi bile uspečne i zapravo omogućile pristojan život.

Razumevanjem sličnosti između ove dve profesije, možemo steći dublje uvažavanje izazova i nagrada koje dolaze sa visokim performansama, kao i biti zahvalni što muzičari upotpunjavaju noćni život Beograda, a sportisti jelte sportsku scenu u Srbiji, ali i šire.

Najnoviji tekstovi

Posao

Stan na dan u Novom Sadu – biznis koji se definitivno isplati

Zvanična statistika koju nedavno objavila Vlada Srbije pokazuje da su u decembru 2022. godine u Srbiji zabeležena 1.003.817 noćenja domaćih …

Dobre stvariLifestyle

Kako izabrati pravo ogledalo za kupatilo

Ogledala za kupatilo su veoma važan deo enterijera, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu. Upravo zbog toga, postoji …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke