Dobre stvari

Spremni dočekajte leto uz nekoliko tretmana lepote

Mezoterapija

Sa lepim vremenom i iščekivanjem leta, pod ruku ide i veća motivacija da napravimo neku promenu u sopstvenom izgledu. To je, u neku ruku, normalno i prirodno nakon duge zime, koju provedemo ušuškani, ne izlazimo često osim na redovne obaveze. Da, tu je i hrana, koja je u hladnim danima mnogima više potrebna, što uz sedenje kod kuće izaziva i pokoji kilogram više. Srećom, sa prvim zracima sunca i vesnicima proleća u čoveku se probudi želja za aktivacijom. Željan izlazaka ili vremena provedenog u prirodi ili pak putovanja, čovek je motivisan da se opet uključi u razne akcije.

Naravno, uz sve to ide i briga o svom izgledu, koga se mnogi sete tek kada skinu jakne i džempere. Prva stavka u projektu poboljšavanja izgleda jeste – dijeta. Nakon praznika i jake hrane, organizmu je potrebno da se pročisti, a vama da uđete u prošlogodišnje letnje haljine, suknje, pantalone… Dakle, broj jedan na listi obaveza pred leto jeste dijeta. Evo i spiska tretmana koji će zagarantovati lepši izgled za letnji period pred nama.

  1. Dijete, anticelulit masaže i fizička aktivnost

Upravo to predstavlja sveto trojstvo kada želite da figuru dovedete do savršenstva. Izmenjen način ishrane, za razliku od zimskog režima, neophodan je da bi se prvi efekti videli. Proleće i leto donose obilje svežeg voća i povrća, te na tome treba i da se zasniva plan ishrane.

Ono što potpomaže izbacivanju viška vode i štetnih materija iz organizma jeste masaža, naročito masaža delova tela koji su naročito ugroženi celulitom – noge. Danas postoji pregrđt različitih metoda anticelulit masaža (klasična anticelulit, masaže oklagijama, limfne drenaže…). Na vama je da u konsultaciji sa stručnim licem koje radi masaže izaberete onu koja je prilagođena vašim potrebama i organizmu. Kada ste promenili način ishrane i prešli na zdraviji režim, odlazite na masaže redovno, ne smete izostaviti ni svakodnevnu fizičku aktivnost. Ne mora posebno da se naglašava da je svaka od ovih stavki pre svega dobra za zdravlje svakog čoveka, pa tek onda i za sam spoljašnji izgled.

Fizička aktivnost ne mora podrazumevati samo odlazak u teretane i naporno vežbanje. Ponekad je dovoljna brza šetnja umesto trčanja da biste primetili prve efekte. I u vežbanje se ulazi postepeno, pa s vremenom to može biti i jači trening. Idealno bi bilo da trening nije nešto što radite kampanjski, kad dođe lepo vreme, nego da je sastavni deo vašeg života brz obzira na godišnje doba.

  1. Izbeljivanje zuba – neka na slikama sa letovanja blista i vaš osmeh

Još jedna stvar koju možete preduzeti da ulepšate svoj izgled pre leta jeste izbeljivanje zuba. Puno je prilika za izlazak i druženje sa ljudima, puno fotografija – na njima treba da zablista pre svega vaš osmeh. Svakodnevno konzumiramo namirnice i napitke koji ne idu naruku izgledu zuba, a pri tom i vreme čini svoje. S godinama prirodna belina nestaje, te je neophodno u savetu sa stomatologom preduzeti određene korake. Zaboravite na samostalnost u tom procesu, da ne biste oštetili zube i napravili dodatni problem umesto rešavanja estetskog pitanja. Dakle, svemu prethodi odlazak zubaru na konsultaciju. Zatim, stomatolog procenjuje stanje zuba i koja metoda bi bila najefikasnija. Preduslov izbeljivanja zuba jeste da su zubi zdravi. Ukoliko nije takva situacija, prvo ih treba popraviti pa tek onda raditi izbeljivanje. Posebna pažnja se treba obratiti na to da li pacijent ima neke veštačke navlake, fasete i slično, jer se u tom slučaju izbeljivanje radi drugačije. Danas se u ove svrhe koristi najsavremenija laserska tehnologija, potrebno je uglavnom dolaziti na više tretmana da bi se postigao krajnji efekat. Ali i posle prvog odlaska primetiće se promena nabolje. Deo procesa, ukoliko želite dugotrajniji efekat, jeste i ono što morate sami kod kuće da uradite. To ne predstavlja ništa komplikovano, jednostavno se dobije lični kalup koji je prilagođen zubima koji se nosi određeno vreme nakon što se stavi poseban gel. Iako deluje bezazleno, mora se postupati po uputstvu zubara. Previše gela i predugo nošenje mogu da oštete zub.

Nakon ovog zahvata, ono na šta pacijent treba da vodi računa jeste upotreba određenih namirnica i napitaka kao što su kafa, čaj ili crno vino.

  1. Mezoterapija lica – kad zablistaju zubi, nek zablista i lice

Zdrava koža lica često je ogledalo brige o zdravlju i celokupnom izgledu. Starenje i izlaganje suncu donose bore na lice, pa je i taj proces potrebno preduprediti, ublažiti i držati pod kontrolom. Jer – ne može se sprečiti. I koži su potrebni vitamini, a mezoterapija lica upravo podrazumeva ubrizgavanje koktela vitamina u kožu lica. Iglama ili utrljavanjem, vitaminiziranje kože daće licu blistav izgled, sa ublaženim borama. Uz lice, gotovo po pravilu, idu i vrat i dekolte, koji takođe zahtevaju negu da bi se održao mladalačka elastičnost i svežina.

Od broja tretmana zavisi i to kakav će se efekat postići. Iako spada u bezazlenije ali izuzetno uspešne tretmane, treba biti pažljiv i ne preterivati da se ne bi postigao kontraefekat ili neprirodan izgled. Sami tretmani nisu jeftini, tako da ukoliko naiđete na neke jako niske cene, zapitajte se za stručnost onih koji tretman obavljaju i kvalitet supstanci koje se koriste. Zamke su na svakom koraku – mezoterapija se danas radi u gotovo svakom kozmetičkom salonu, ali pitanje je ko zaista zna da je radi. U letnjem periodu naročito je važno da se nakon tretmana ne izlažete suncu, ali i da izbegavate aktivnosti u kojima se znojite (treninzi) ili boravak u pretoplim prostorijama.

  1. Mezoterapija za zdravu kosu i još ponešto

Mezoterapija je jedna od metoda podmlađivanja koja se ne primenjuje samo u regiji lica. Naime, vrlo je zastupljena i u tretmanima kose, jer je i kosi i koži glave potrebna odgovarajuća nega. Poznato je da preparati za kosu sadrže uglavnom neke vitamine koji su zaslužni za zdrav izgled, jačinu i sjaj kose, ali mezoterapijom se postiže bolji i dugotrajniji efekat. Ovaj tretman je posebno dobar za one koji bo da stimulišu rast kose.

S druge strane, upotreba mezoterapije može da se primeni i u borbi za vitku liniju, te uz već pomenutu dijetu i fizičku aktivnost doprinese zategnutom izgledu. Koža će biti elastična zbog aktiviranja supstanci koje su prirodni sastojak kože kao što je hijaluron, oligoelementi i aminokiseline, kao što je kolagen. On koži pruža hidriranost, a vitamini je jačaju i hrane.

  1. Laserska epilacija

Letnje vreme podrazumeva kratke suknje, šortseve, majice na bretele… Prva pomisao, bar ženskom delu populacije jesu neželjene dlačice. Ne možete da zamislite odlaske na depilacije, ili , ne daj bože, uklanjanje dlačica brijačem. Rešenje je u laserskoj epilaciji – i trajnom uklanjanju dlačica na svim mestima gde je potrebno. Šta je važno znati o laserskoj epilaciji? Pre svega to da je ipak treba uraditi na vreme, a ne kad krene leto, a vi pred odlaskom na letovanje. Sprovodi se u više tretmana, koje treba pažljivo isplanirati, jer između tretmana mora postojati i period mirovanja. Tek nakon toga ide se na održavanje, jednom ili dva puta u godinu dana. Takođe, sunčanje se mora izbegavati neko vreme pre i posle epilacije. Dalje, sam tretman je bezbolan, jedino što se može osetiti jeste peckanje, što se ublažava hlađenjem koje pruža laser. I za ovaj tretman možete se detaljno raspitati i informisati u centrima koji pružaju ovakve usluge. Kao i kod drugih, i ovde treba izabrati renomirane stručnjake koji će se vašem izgledu posvetiti profesionalno.

Kada ste sve ovo uradili – spremni ste za leto. Ne zaboravite ipak da svaki od ovih tretmana zahteva određeno vreme, te je neophodno dobro ih isplanirati kako biste svoj izgled upakovali u savršenu celinu.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke