Dobre stvari

Skijanje 2019: Idealne evropske destinacije za ovu sezonu

Sezona za skijanje 2019. godine uveliko je počela, a ljubitelji zime i zimskih sportova jedva su je dočekali! Oni koji još nisu pronašli destinaciju za skijanje i zimovanje, to vrlo lako i dalje mogu da učine! Ako ste u potrazi za odličnom evropskom destinacijom za ovu priliku – u nastavku otkrijte koje su to idealne destinacije za skijanje 2019. godine.

Marileva (Marilleva), Italija

Marileva je italijansko skijalište koje se nalazi na severozapadu Trentino (italijanska pokrajina), u Val di Sole (Dolini sunca). Ovo dovoljno govori o broju sunčanih dana na ovom skijalištu koje ga čini savršenim izborom za skijanje 2019. godine. Marileva je skijalište koje nema tako mnogo staza – one se prostiru na 55 km, te ima nešto intimniju atmosferu od ostalih, svetski poznatih, evropskih skijališta.

Marileva je odlično povezana ski-liftovima i žičarama sa okolnim skijalištima među kojima je i Madona di Kampiljo, tako da, bez skidanja skija zapravo možete da uživate u intimnosti koju pruža Marileva, ali i da odete do Kampilja ili nekog drugog, popularnog mesta u blizini. Vrhunska italijanska kuhinja, sjajna usluga i odlični uslovi za skijanje u Marilevi su zagarantovane!

Odlične aranžmane za Madona di Kampiljo, Marileva ski centar, kao i za Nasfeld, ali i mnoge druge destinacije za skijanje 2019. u svojoj ponudi ih ima SuperNovaTravel.rs.

Madona di Kampiljo ski centar

Nasfeld (Nassfeld), Austrija

Sa svojih 30 planinskih žičara i liftova, kao i sa 110 km staza za skijanje – Nasfeld je odlična zimska destinacija za ljubitelje skijanja. Ne samo da ima veliki izbor staza za skijanje, već je pogodan i za sve skijaške nivoe – kako za profesionalne skijaše, tako i za početnike!

Ovo skijalište nalazi se na samoj granici Austrije i Italije, pa ćete tokom skijanja na ovoj destinaciji konstantno, nesvesno i nenamerno, prelaziti granicu. Ovo ga čini posebno zanimljivim, a izdvaja se i po zabavnim sadržajima – na Nasfeldu naići ćete na mnoge poligone i zanimljive staze za skijaše. Zbog ovoga ga mladi, kao i snowboarderi, najviše vole, ali je savršen izbor i za porodice sa decom, kao i za sve one koji uživaju u komforu, ali i odličnim stazama.

Madona di Kampiljo (Madonna di Campiglio), Italija

Madona di Kampiljo je diskretni, elegantni skijaški gradić koji se nalazi na 1550 metara u predivnoj šupljini Dolomitskih Alpa. Ovaj ski centar mnogi vide kao broj 1 kada se radi o italijanskim skijalištima. Staze za skijanje u ovom ski centru prostiru se na ogromnim površinama, a dosežu visinu i do 2.500 metara, što garantuje sneg tokom cele sezone.

Sem odličnog smeštaja, usluge, kao i svega potrebnog za skijanje – u Madoni di Kampiljo očekuje vas i odličan provod! Naime, evropski džet set obožava da ide na zimovanje na ovu destinaciju, pa je vremenom usluga i ponuda barova i sjajnih razonodnih aktivnosti postajala sve veća!

Cermat (Zermatt), Švajcarska

Na Švajcarskim Alpima, nalazi se mnogo skijališta, a Cermat je jedan od njih. Ovo je jedno od svetski poznatih skijališta, svakako i jedan od najboljih evropskij ski centara, a nalazi se u delu Švajcarske u kom se govori nemački jezik.

Cermat izgleda kao prava zimska idila – male drvene kolibe, divno ulično osvetljenje i odlična ponuda smeštaja i usluga definitivno su glavne karakteristike ovog skijaškog gradića, pa ne čudi što je ovo “najfotografisaniji” ski centar na svetu. Sem toga, a ono što je možda i najvažnije – Cermat raspolaže odličnim ski stazama i sjajnom ponudom za skijaše.

Sem ovih evropskih skijališta, možete naići i na ponude za mnoga druga odlična mesta za skijanje, a ne sumnjamo da nećete pogrešiti sa izborom! Skijanje na Balkanu takođe nikako nije za potcenjivanje – Kopaonik u Srbiji, bugarske planine, ali i nešto severnija Slovenija ima odličan izbor skijališta, a neka od njih su svetskog ranga!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako izabrati mesto za svadbu?

Jedna od najvažnijih odluka koju morate da donesete prilikom planiranja svadbe jeste odabir prave sale. Bajkovito i svečano okruženje je …

Dobre stvariKuhinja

Pokloni za slatkoljupce – izmamite im osmeh na originalan način

Slatki pokloni su pun pogodak za gotovo sve prilike! Mali znaci pažnje, veliki paketi raznovrsnih slatkiša ili luksuzni dezerti izmamiće …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke