Dobre stvari

Skijanje 2019: Idealne evropske destinacije za ovu sezonu

Sezona za skijanje 2019. godine uveliko je počela, a ljubitelji zime i zimskih sportova jedva su je dočekali! Oni koji još nisu pronašli destinaciju za skijanje i zimovanje, to vrlo lako i dalje mogu da učine! Ako ste u potrazi za odličnom evropskom destinacijom za ovu priliku – u nastavku otkrijte koje su to idealne destinacije za skijanje 2019. godine.

Marileva (Marilleva), Italija

Marileva je italijansko skijalište koje se nalazi na severozapadu Trentino (italijanska pokrajina), u Val di Sole (Dolini sunca). Ovo dovoljno govori o broju sunčanih dana na ovom skijalištu koje ga čini savršenim izborom za skijanje 2019. godine. Marileva je skijalište koje nema tako mnogo staza – one se prostiru na 55 km, te ima nešto intimniju atmosferu od ostalih, svetski poznatih, evropskih skijališta.

Marileva je odlično povezana ski-liftovima i žičarama sa okolnim skijalištima među kojima je i Madona di Kampiljo, tako da, bez skidanja skija zapravo možete da uživate u intimnosti koju pruža Marileva, ali i da odete do Kampilja ili nekog drugog, popularnog mesta u blizini. Vrhunska italijanska kuhinja, sjajna usluga i odlični uslovi za skijanje u Marilevi su zagarantovane!

Odlične aranžmane za Madona di Kampiljo, Marileva ski centar, kao i za Nasfeld, ali i mnoge druge destinacije za skijanje 2019. u svojoj ponudi ih ima SuperNovaTravel.rs.

Madona di Kampiljo ski centar

Nasfeld (Nassfeld), Austrija

Sa svojih 30 planinskih žičara i liftova, kao i sa 110 km staza za skijanje – Nasfeld je odlična zimska destinacija za ljubitelje skijanja. Ne samo da ima veliki izbor staza za skijanje, već je pogodan i za sve skijaške nivoe – kako za profesionalne skijaše, tako i za početnike!

Ovo skijalište nalazi se na samoj granici Austrije i Italije, pa ćete tokom skijanja na ovoj destinaciji konstantno, nesvesno i nenamerno, prelaziti granicu. Ovo ga čini posebno zanimljivim, a izdvaja se i po zabavnim sadržajima – na Nasfeldu naići ćete na mnoge poligone i zanimljive staze za skijaše. Zbog ovoga ga mladi, kao i snowboarderi, najviše vole, ali je savršen izbor i za porodice sa decom, kao i za sve one koji uživaju u komforu, ali i odličnim stazama.

Madona di Kampiljo (Madonna di Campiglio), Italija

Madona di Kampiljo je diskretni, elegantni skijaški gradić koji se nalazi na 1550 metara u predivnoj šupljini Dolomitskih Alpa. Ovaj ski centar mnogi vide kao broj 1 kada se radi o italijanskim skijalištima. Staze za skijanje u ovom ski centru prostiru se na ogromnim površinama, a dosežu visinu i do 2.500 metara, što garantuje sneg tokom cele sezone.

Sem odličnog smeštaja, usluge, kao i svega potrebnog za skijanje – u Madoni di Kampiljo očekuje vas i odličan provod! Naime, evropski džet set obožava da ide na zimovanje na ovu destinaciju, pa je vremenom usluga i ponuda barova i sjajnih razonodnih aktivnosti postajala sve veća!

Cermat (Zermatt), Švajcarska

Na Švajcarskim Alpima, nalazi se mnogo skijališta, a Cermat je jedan od njih. Ovo je jedno od svetski poznatih skijališta, svakako i jedan od najboljih evropskij ski centara, a nalazi se u delu Švajcarske u kom se govori nemački jezik.

Cermat izgleda kao prava zimska idila – male drvene kolibe, divno ulično osvetljenje i odlična ponuda smeštaja i usluga definitivno su glavne karakteristike ovog skijaškog gradića, pa ne čudi što je ovo “najfotografisaniji” ski centar na svetu. Sem toga, a ono što je možda i najvažnije – Cermat raspolaže odličnim ski stazama i sjajnom ponudom za skijaše.

Sem ovih evropskih skijališta, možete naići i na ponude za mnoga druga odlična mesta za skijanje, a ne sumnjamo da nećete pogrešiti sa izborom! Skijanje na Balkanu takođe nikako nije za potcenjivanje – Kopaonik u Srbiji, bugarske planine, ali i nešto severnija Slovenija ima odličan izbor skijališta, a neka od njih su svetskog ranga!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.