Dobre stvari

Serumi za lice i korejska kozmetika

žena stavlja serum na lice

Serum za lice je proteklih godina postao veoma popularan na našim prostorima. Pošto postoje različite vrste, kao što su serum za suvu kozu lica ili serum za bore, postoji onaj koji je prilagođen baš vama. 

On predstavlja dodatnu negu za vašu kožu i stvara promene na istoj. Međutim, korejska kozmetika je iznedrila jedan novi i jači preparat nego što je serum za lice, a to je CosRX serum-ampula, koji deluje tako što ujednačava teksturu kože, efikasno smanjujući vidljive bore, ožiljke i hiperpigmentaciju. 

Kako izabrati adekvatan serum za lice?

Najpre treba da utvrdite šta želite promeniti na svojoj koži. Serum za suvu kozu lica je pravi izbor za vas ukoliko vam je koža osetljiva ili serum protiv bora, ako želite smanjiti znake starenja na koži. Izbor je na vama, te je važno da se odlučite za onaj koji će najbolje prijati vašoj koži. 

Kada kupujete serum za lice, najpre obratite pažnju na njegovu teksturu. On može biti u vidu gela, vode, ili emulzije, a adekvatnu teksturu za sebe ćete odabrati tek nakon što utvrdite svoj tip kože. Imajte na umu da se nakon stavljanja vodenastog seruma sa hijaluronskom kiselinom, treba namazati krema, koja prekriva kožu emolijensom i sprečava dehidrataciju kože, koju serum može stvoriti.

Odabir seruma za lice…

  • Za masnu kožu lica, serumi u vidu emulzija su dovoljni preparati za dobru negu, kao i adekvatna podloga za puder. 
  • Tokom zimskih perioda, uljani serumi su pravo rešenje za negu onih ispucalih ili dehidriranih delova lica. 
  • Ako želite smanjiti vidljive znakove starenja kože, vaš odabir može biti serum protiv bora, koji potpomaže održavanju mladolike kože lica. 

Koji su glavni sastojci seruma za lice?

Ako je vaš odabir serum za dehidriranu kožu lica, on treba da sadrži značajnu koncentraciju određenih sastojaka ili njihovu kombinaciju: hijaluronska kiselina, prirodni vlažeći faktor, peptidi, kiseline u niskim koncentracijama, biljni ekstrakti, vitamini, propolis (veoma efikasan u brzom oporavku suve i dehidrirane kože lica). Preporuka seruma u ovom slučaju su: Coxir – Ampule sa hijaluronskom kiselinomPyunkang Yul – Serum za hidrataciju, CosRX – Hydrium ampule za hidrataciju, , 9wishes – Mega vitamin serum ampula,…

Kada je u pitanju serum za suvu kozu lica, on treba da bude bogat gorepomenutim sastojcima. Nakon što ga nanesete na lice, kožu treba prekriti kremom ili uljem, jer suvoj koži nedostaju masnoće i vlažeće supstance, kao što su puteri, skvalan, biljna ulja i slično. Za kožu suvog tipa, jedna od odličnih opcija jeste uljani i čvrst serum, kao što je Blithe Pressed Velvet Yam čvrstog seruma.

Ako želite da uklonite vidljive znakove starenja na koži, serum protiv bora je pravi izbor i on treba da sadrži: vitamin C, peptide, koncentracije većeg broja kiselina, antioksidanse, adenozin, puževu sluz, fermentisane sastojke kao što je Bifid Ferment Lysate i ostale probiotike za kožu. Navodimo neke od najboljih seruma protiv bora iz korejske kozmetike: Tiam My Signature serum sa vitaminom C 20%Benton Serum sa puževom sluzi i pčelinjim otrovomBlithe Pressed Tundra Chaga čvrsti serumMissha Antiage ampule na bazi probiotika.

U slučaju iritirane, aknozne ili crvene kože lica, treba se odlučiti za serum koji sadrži sledeće sastojke: Centella Asiatica, propolis, pantenol, Aloe Vera. Najbolji serumi za smanjenje crvenila kože i njeno umirenje su: Benton Serum sa puževom sluzi i pčelinjim otrovom9 wishes Oxygen serum za lice,…Ako se borite sa hiperpigmentacijom ili flekama na licu, efikasno je koristiti serum koji sadrži više koncentracija vitamina C, AHA kiseline, ekstrakt pirinča, bisera i sladića. Samo neki serumi koji sadrže pomenuto su: Blithe Pressed čvrsti serum kajsija, 9 Wishes Miracle White serum sa ekstraktom pirinča, COXIR Vita C bright serumSome by Mi Galactomyces Glow serum sa vitaminom C, i drugi.

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvari

Kako da uštedite vreme i novac na registraciji vozila

Postoji mnogo faktora koje vozači trebaju uzeti u obzir prilikom procesa registracije vozila. Proces može biti zamoran i složen, sa …

LepotaLifestyle

Letnji stil – Kako ostati trendi kada je napolju 35 stepeni?

Dolaskom leta, dolazi i vreme da osvežimo našu garderobu i prilagodimo je visokim temperaturama. Međutim, to ne znači da treba …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke