Dobre stvari

Saveti za pakovanje za more

Leto je uzbudljivo doba godine!

Vreme je za godišnji odmor, možete da istražujete nova mesta, opustite se na plaži i stvarate uspomene sa svojim najmilijima. Međutim, pakovanje za letnji odmor može biti stresno, posebno ako ne znate odakle da počnete.

U ovom tekstu podelićemo savete koji će vam pomoći da se efikasno spakujete za sledeću letnju avanturu!

#1 Napravite spisak svih potrebnih stvari pre početka pakovanja

Pre nego što počnete da se pakujete, obavezno napravite listu za pakovanje.

Ovo će vam pomoći da ostanete organizovani i da ne zaboravite ništa važno. Počnite tako što ćete napraviti listu svih stvari koje će vam trebati, uključujući odeću, toaletne potrepštine, elektroniku. 

Pre nego što počnete spisak, razmislite o tome koji kofer ili torbu ćete poneti i koliko stvari može da stane u njih. Kvalitetniji putni koferi sa većim brojem džepova i pregrada uvek su dobra investicija i olakšaće vam pakovanje u godinama koje dolaze.

Za spisak možete koristiti šablon koji se može skinuti s interneta i ištampati ga ili kreirati sopstvenu listu u beležnici ili na telefonu.

#2 Ne preterujte sa stvarima

Letnji odmor je za opuštanje, a ne za nošenje nepotrebnog tereta!

Poslednja stvar koju želite je da vučete težak kofer dok pokušavate da uživate u odmoru. Držite se osnovnih stvari i spakujte predmete koji se mogu mešati i upariti da biste kreirali različite odevne kombinacije!

#3 Proverite vremensku prognozu

Pre nego što počnete da se pakujete, proverite vremensku prognozu za vaše odredište.

Ovo će vam pomoći da odredite koju vrstu odeće ćete morati da ponesete. Ako idete na plažu, spakujte laganu i prozračnu odeću, kao što su šorc, majice bez rukava i tunike. Ako idete na nešto hladnije odredište ili van sezone, spakujte slojevitu odeću i proverite da li će vam trebati kišobran ili kabanica!

#4 Ne savijajte odeću – urolajte je

Kada pakujete odeću, pokušajte da je umotate umesto da savijate.

Rolanje vaše odeće zauzima manje prostora i može pomoći u sprečavanju gužvanja. Osim toga, olakšava pronalaženje određenih stvari u vašem koferu bez potrebe da kopate po gomili presavijene odeće.

#5 Pakujte toaletne potrepštine u mini verzijama

Da biste uštedeli prostor i izbegli probleme sa propisima avio kompanija, spakujte male toaletne potrepštine za putovanje.

Možete kupiti verzije vašeg omiljenog šampona, balzama i sredstva za pranje tela u veličini za putovanje avionom. Alternativno, možete investirati u putne bočice za višekratnu upotrebu i napuniti ih svojim omiljenim proizvodima.

#6 Ponesite flašu vode za višekratnu upotrebu ili termos

Važno je da ostanete hidrirani, posebno tokom vrelih letnjih meseci!

Ponesite sa sobom termos ili flašu vode za višekratnu upotrebu na putovanju i punite je tokom dana. Ovo će vam uštedeti novac na flaširanoj vodi i pomoći u smanjenju plastičnog otpada.

#7 Spakujte komplet prve pomoći

Nesreće se mogu desiti, tako da je uvek dobra ideja da spakujete komplet prve pomoći.

Uključite predmete kao što su zavoji, antibakterijske vlažne maramice, sredstva protiv bolova i sve neophodne lekove na recept.

#8 Ponesite dnevnu torbu

Spakujte malu dnevnu torbu ili ceger koje možete koristiti da nosite svoje osnovne stvari dok istražujete svoje odredište.

Ovo može uključivati predmete kao što su vaš telefon, novčanik, pasoš, krema za sunčanje i naočare za sunce.

#9 Ne zaboravite na razonodu za vreme puta

Ponesite sa sobom neke opcije za zabavu za vreme odmora tokom putovanja. Ovo može uključivati knjige, časopise, karte za igranje ili prenosivu konzolu za igre.

#10 Ostavite prostor u svom koferu

Ne zaboravite da ostavite malo prostora u svom koferu za suvenire ili bilo koje predmete koje možete kupiti tokom putovanja!

Ovo će umanjiti stres pri pakovanju za povratak i nećete panično pokušavati u zadnji čas da zatvorite pretrpani kofer!

#11 Razmotrite kodeks oblačenja na mestu na koje idete

Ako planirate da izađete na večeru ili posetite versko mesto, uverite se da ste svesni svih pravila oblačenja koja mogu da postoje.

Spakujte odgovarajuću odeću kako biste bili sigurni da će vas pustiti da uđete. Ako planirate da izađete, uverite se da ste poneli barem jednu elegantniju večernju kombinaciju i odgovarajuću obuću!

#12 Vredne stvari i dokumenta držite odvojeno od ostatka prtljaga

Držite svoje vredne predmete, kao što su pasoš, gotovina i kreditne kartice, u posebnoj, lako dostupnoj torbi ili novčaniku!

Ovo će olakšati praćenje vaših važnih stvari i sprečiti potencijalnu krađu ili gubitak.

#13 Spakujte prenosivi punjač

Ne dozvolite da vam prazna baterija na telefonu pokvari odmor!

Pri boravku u novom nepoznatom mestu trebalo bi uvek imati pun telefon pri ruci u slučaju da vam zatreba navigacija ili prevodilac. Takođe, zato što ćete sigurno želeti da ovekovečite što više trenutaka sa odmora. Spakujte prenosivi punjač da biste mogli da punite telefon u pokretu!

Prateći ove savete, možete da uživate u svom boravku na moru na najbolji mogući način bez stresa, pakovanja nepotrebnih stvari ili zaboravljanja osnovnih stvari. Srećno putovanje!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke