Dobre stvari

Rent a car ili gradski prevoz – šta je bolje?

Vožnja automobilom

Bez obzira da li idete na poslovno putovanje, ili imate društveni događaj u drugom gradu, postoji nekoliko načina da putujete. Jedan je pomoću gradskog prevoza, a drugi automobilom.

Međutim, nemaju svi lični automobil, ali ipak postoji usluga rent a car i možete ga iznajmiti. Ali onda se javlja pitanje da li se više isplati iznajmiti automobil ili kretati se gradskim prevozom? U nastavku pročitajte koje su to prednosti i mane rent a car-a i gradskog prevoza!

Zašto iznajmiti auto – prednosti

Iznajmljivanje automobila je veoma korisno ako morate mnogo da se krećete i prelazite veće razdaljine. Lakše je putovati u svojoj režiji i ne zavisiti od gradnskog prevoza.

Fleksibilnost

Kad iznajmite automobil, ne zavisite ni od koga, ne morate da čekate prevoz, da brinete da li ćete negde zakasniti, i imate više kontrole nad svojim odmorom ili poslovnim putovanjem. Na primer, ako vam treba rent a car Niš možete obići veoma lako i posetiti najudaljenije znamenitosti grada.

Takođe, možete ići kuga god poželite, i niste ograničeni na one rute koje su predviđene gradskim prevozom.

Ako imate malu decu, svakako je komotnije i lakše putovati iznajmljenim automobilom nego brinuti o deci u gradskom prevozu. Ako su vaša deca jako mala, skoro da je nemoguće bez stresa voziti se autobusom u nepoznatom gradu. Tu je još i dosta opreme za decu koju morate poneti na izlet, a nju je ipak lakše staviti u automobil.

Može biti jeftinije

Postoji nekoliko načina na koji rent a car može da vam sačuva malo novca. Ako ste na poslovnom putovanju, sigurno ćete morati mnogo da se krećete, i to će zahtevati vožnju taksijem, koja može da bude skupa kada se skupi par vožnji.

Pored toga, ako imate iznajmljen automobil ne morate biti smešteni u centru grada. Smeštaj koji je na periferiji je uglavnom jeftiniji od onog koji je u centru. Tako ćete dobiti jeftiniji smestaj, ali i slobodu kretanja

Organizovani izleti na putovanjima se obično dodatno naplaćuju, ali ako imate iznajmljen auto, možete udobnije i kada god poželite otići u posetu znamenitostima. Nećete zavisiti od grupe i njihove organizacije, a i možete posetiti neke autentične delove koji možda nisu predviđeni zajedničkim izletom.

Muškarac pored autobusa

Mane iznajmljivanja automobila

Ako putujete sa društvom, verovatno ćete ići u noćne izlaske, a to bi značilo da vozač ne može baš da se opusti. U tom slučaju, svakako je lakše iskoristiti gradski prevoz kako bi svi mogli da se zabave.

Parking u velikom gradu može da bude problem, i jako je sresno ako morate da gubite vreme na pronalaženje istog. Ovaj problem je još izraženiji ako imate veliki automobil kojem treba malo više mesta za parking.

Ako ne planrate da ne posećujete daleke destinacije, gradski prevoz će biti pogodnjiji za vas, ali i jeftiniji.

Prednosti gradskog prevoza

Kao što smo već rekli, ako ne planirate da prelazite velike razdaljine, gradski prevoz je pravi izbor za vas. Zbog toga je i korišćenje gradskog prevoza jedan od najpovoljnijih načina putovanja. Pored toga, ako imate na umu očuvanje životne sredine, vožnja autobusom će smanjiti ličnu emisiju ugljen-dioksida, a ovo je još jedan od načina kako uštedeti gorivo.

Korišćenje gradskog prevoza smanjuje brigu

Neko želi da bude potpuno rasterećen na odmoru i ne želi dodatnu brigu u vidu automobila, pogotovo kada je tuđi automobil u pitanju, tj. iznajmljeni. Ovo se takođe odnosi i na brigu o parkingu, i samo traženje parkinga. Ako ste u inostranstvu, moraćete da istražite i upoznate se sa načinom plaćana parkinga, a to takođe može biti naporno.

Pored toga, tu je i vožnja po nepoznatom gradu koja možda i nije toliki problem kada ste iskusni vozač, ali u nekim državama pravila saobraćaja su možda drugačija od onih na koje smo navikli, pa možda napravimo prekršaj a da ni ne znamo.

Tu je naravno i navigacija koja nije baš uvek pouzdana. Nekada mape na internetu nisu dopunjene, pa možda zalutate ili vas usmeri na put koji više ne postoji. Ovo može biti jako frustrirajuće, a gradski prevoz sprečava ovakve neprijatnosti.

Mane gradskog prevoza

Neke od glavnih mana gradskog prevoza je što i nije baš udobno, a u nekim gradovima su i same linije jako loše, što će ograničiti vašu mogućnost kretanja. Postoji mogućnost i još da previše dugo čekate autobus, a kada on naiđe može biti prepun. Ako se dogodi da vam je prevoz potreban u špicu, verovatno ni to neće biti najprijatnije iskustvo.

Gradski prevoz nekada možet biti nebezbedan, pogotovo ako ga koristite kasno uveče, ili ste pak u inostranstvu gde je očigledno da ste turista i da iskačete iz gomile. Obično su turisti meta džeparnja, i morate biti jako pažljivi i voditi računa o svojim stvarima kada se vozite gradskim prevozom.

Vaš izbor da li iznajmiti autombil ili koristiti gradski prevoz zavisi isključivo od vaših želja i potreba. Ako mislite da će automobil olakšati vaše putovanje i pružiti vam više mogućnosti onda ne oklevajte u iznajmljivanju, ali ako ne planirate mnogo da se krećete ili posećujete druge destinacije, gradski prevoz će vam biti sasvim dovoljan.

Najnoviji tekstovi

LepotaLifestyle

Kako se pripremiti za trening kod kuće?

Fizička aktivnost je ključan faktor za zdravlje svake osobe. Od dece pa do odraslih, svima se preporučuje redovno treniranje. Međutim, …

Dobre stvari

PRIJAVA ZA STARTAP IBC ZLATIBOR DODELA SREDSTAVA ZA VAŠU IDEJU

Inovacioni biznis centar Zlatibor je i ove godine na raspolaganju svima koji imaju ideju ili viziju o pokretanju sopstvenog biznisa. …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke