Dobre stvari

Put na Mars i šta to znači za nas

Pre nekoliko dana, Sjedinjene Američke Države su odobrile NASA-i dodatno finansiranje od 19.5 milijardi dolara za istraživanja na Marsu. Ovo nije prvi put da su pare iz budžeta usmerene u istraživanja vezano za život na Marsu, ali jeste jedan od bitnijih izdvajanja.

Mars

Naime, sav ovaj novac ima za cilj da ubrza istraživanje o naseljivosti Marsa i omogući nam da najzad pošaljemo Met Dejmona tamo.

marsovac

Pa dobro, Amerikanci su dobili tu neke pare sad, kakve to veze ima sa nama? Strpite se još malo, sve ovo ima poentu. (Koja se ne vrti oko filma Marsovac)

Ovo izdvajanje novca omogućuje NASA-i da nastavi sa razvijanjem raketa koje će nas ljude odvesti do marsa i vozila kojima ćemo moći da upravljamo tamo. Pored toga, u ovo je uključeno i razvijanje astronautskih odela koja štite od kosmičkog zračenja i koja dozvoljavaju osobi u njima da duže ostane van vozila/baze/svemirske stanice bez straha od gušenja, eksplodiranja zbog razlike u pritisku ili nečeg trećeg.

Uslovi za sve ove pare koje su dobili su između ostalog bili jedna misija bez posade do marsa, radi istraživanja, najkasnije do kraja 2018. Takođe, u uslovima je stajala i jedna misija, opet radi istraživanja, ali ovog puta SA POSADOM, najkasnije do 2021.

marsovci

Neko će biti ostavljen… Ali ti horori samoće na drugoj planeti sa samo ekranom kako oblikom komunikacije po strani, ova poseta Marsu u sledećih 10 godina će umnogome doprineti razvoju ljudske rase kao interplanetarnom obliku života. Čuvari galaksije ipak nisu toliko daleko od istine…

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.