Dobre stvari

Put do idealnog hobija i kako zaraditi od njega

Najbolji put do produktivnosti nije naporan rad, već efikasan rad. Što u suštini znači da ne bi trebalo da provodite previše vremena na poslu. Kako u slobodno vreme zapravo ne biste gubili vreme, trebalo bi da pronađete hobi.

Kako pronaći hobi za sebeHobi je odličan način da pametno iskoristite ostatak raspoloživog vremena, a da pritom radite na sebi i razvijate najbitniju veštinu u današnje vreme – kreativnost. Dodatna prednost hobija je što lako možete zabavnu aktivnost pretvoriti u dodatni izvor zarade. Ali kako pronaći hobi za sebe? Pružićemo vam odgovor na to pitanje.

Isprobajte razne aktivnosti

Kako najlakše utvrditi da li vam neka aktivnost leži nego da sami probate. Da li ste sportski tip, umetnički ili radoznali, pa sve vas zanima? Srećom, ima načina da vrlo jednostavno utvrdite šta vam odgovara. Najlakše je početi sa fizičkom aktivnošću. Odvojite nedelju dana i isplanirajte svoje vreme. Najbolje je da pitate prijatelja da mu se pridružite. Imaćete nekoga da vam pokaže i dodatno motiviše.

Ako želite da se oprobate u nekim umetničkim veštinama, kao što su radionice slikanja za odrasle, potom radionice vajanja, dekupaža, izrade nakita, maketarstva… Postoje organizacije koje drže radionice koje se upravo bave razvojem ovih veština. Odlične prilike nudi Beo Art House koji za polaznike obezbeđuje stručne instruktore i  sav neophodan materijal, a kako neka radionica izgleda možete videti na linku iznad. Prvi čas bilo koje radionice je potpuno besplatan tako da je trud zaista minimalan, vaše je samo da se prijavite i pojavite na času.

Slikanje i crtanje hobi - slikanje na staklu vitraž

Pričajte sa prijateljima / kolegama o njihovim hobijima

Koliko dobro poznajete svoje prijatelje? Da li znate šta obožavaju da rade u slobodno vreme, verovatno ste upoznati sa životima najboljih prijatelja, ali se možda iznenadite interesovanjima prijatelja koje ne poznajete toliko dobro. Pokrenite temu na sledećoj kafi ili na poslu, pitajte kako se osećaju dok se bave svojim hobijem.

Možda vas njihov opis privuče da se i sami oprobate. Ujedno ćete imati nove teme za razgovor i dodatno se zbližiti sa ljudima za koje niste očekivali da vam budu bliski.

 

Pretražujte internet za rekreativne aktivnosti

Ako baš nemate nikoga u okruženju ko se bavi nekim hobijem, ili vas prosto ne zainteresuje dovoljno da pokušate i sami, internet je uvek tu! Istražite kako izgleda sam postupak određenog hobija, možda vas oduševi finalni rezultat i izmami napor da ponovite rezultat.

Kada vidite kako stara kutija za nakit postane glavni predmet u sobi, kao rezultat dekupaža, poželećete da i sami transformišete bledi predmet u svom domu. Ručno pravljeni nakit izgleda odlično? Hoću i ja svoj! Kapirate poentu.

Hobi na Internetu

Kako zaraditi od hobija?

Utvrdili ste šta vas ispunjava i na šta želite da investirate svoje slobodno vreme. Sigurno ste vremenom postali odlični u tome. Vaši prijatelji i porodica se dive vašim rezultatima. Kako da podignete svoju aktivnost na viši nivo? U zavisnosti od toga čime se bavite postoje više načina.

Ako ste postali zaluđenik za fitnes, ili trčite maratone svakog meseca možete da napravite svoj blog i da pišete o svojim iskustvima, dajete savete i uputstva. Vremenom se blog može komercijalizovati, da li kroz sponzorstva sa sportskim brendovima, ili reklamama na samom blogu.

Možda vas internet i blogovanje ne privlače toliko? Možete isto to da radite uživo, postanite personalni trener nekome iz svog okruženja.

Ako ste ovladali umetničkim veštinama, verovatno ste počeli da svojim prijateljima i porodici poklanjate unikatne poklone kojima se uvek oduševe. Zašto ne biste pravili poklone koji bi drugi ljudi poklanjali? Ne moraju ni da ih poklanjaju, možda samo žele da ih imaju u svom vlasništvu. Možete da napravite stranice na društvenim mrežama i prodajete iz topline svog doma ili preko mreže prijatelja.

Zarada na tom putu će sigurno jednom stići.

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvari

Kako da uštedite vreme i novac na registraciji vozila

Postoji mnogo faktora koje vozači trebaju uzeti u obzir prilikom procesa registracije vozila. Proces može biti zamoran i složen, sa …

LepotaLifestyle

Letnji stil – Kako ostati trendi kada je napolju 35 stepeni?

Dolaskom leta, dolazi i vreme da osvežimo našu garderobu i prilagodimo je visokim temperaturama. Međutim, to ne znači da treba …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke