Dobre stvari

Podizanje obrva – lice sa osveženim i otvorenim pogledom

oči devojke

Lice je deo tela na kome se očitava kompletno stanje našeg organizma. Takođe, mimikom i pogledom najbolje možemo izraziti emocije, pa i neke skrivene poruke koje ne želimo da saopštimo javno. 

U svemu tome obrve igraju ključnu ulogu

Na žalost, vreme, emocije, stres i sve situacije koje nam život nametne, ostavljaju traga na našem licu. Tako i obrve vremenom mogu da se spuste, čineći da oči izgledaju manje, a da mi delujemo umorno i neraspoloženo. 

Uz to, postoje i ljudi koji su rođeni prirodno spuštenih obrva, gde ih ovaj nedostatak prati tokom celog života. Srećom, estetska hirurgija na brz i jednostavan način rešava ovaj problem.

Šta podrazumeva podizanje obrva?

Estetska hirurgija pod ovim pojmom podrazumeva tehniku podizanja  spuštenih obrva celom dužinom ili samo njihovog spoljašnjeg dela. Podizanje obrva se svrstava među lakše operativne tehnike, sa kratkim i gotovo bezbolnim periodom oporavka, što ovaj zahvat čini omiljenim kod oba pola.

Prvi korak: definisati želju

Pre same operacije, važno je doneti sigurnu i promišljenu odluku po pitanju klinike i hirurga koji će sprovesti zahvat.

Iako podizanje obrva predstavlja manje zahtevnu tehniku, činjenica je da mi određenom licu dajemo za pravo da vrši operaciju našeg tela, što u slučaju nestručnosti može ostaviti posledice. 

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić broji više od 20 000 zadovoljnih klijenata širom sveta, što predstavlja najbolju garanciju kvaliteta. Preporuka je da se dobro informišete i nakon toga donesete promišljenu odluku o tome sa kim želite da ostvarite saradnju. 

Drugi korak: priprema uz iskusnog stručnjaka

Nakon što je završen prvi korak, sledi savetovanje sa izabranjim hirurgom u cilju što boljeg razumevanja želje koju klijent želi da ostvari. Uslediće i lekarski pregledi, kako bi se utvrdilo koje je operativne tehnike potrebno sprovesti u cilju postizanja željenog izgleda. 

Možda će biti potrebno da se podizanje obrva ukombinuje sa face liftingom ili podizanjem kapaka. Jedan takav kompletan zahvat je malo kompleksniji i sama operacija duže traje, ali se zato jednim potezom rešavaju svi nedostaci. Zato je dobra priprema važna jer estetska hirurgija ne dopušta bilo kakve improvizacije.

Nakon završene pripreme na redu je operacija

Treći korak: operacija

Operativna tehnika kod podizanja obrva je vrlo jednostavna. Ukoliko se radi podizanje celom dužinom, prave se tri manja uboda na koži gornje ivice obrve, odakle se provlače tanki konci ispod kože čela do kosmatog dela glave, gde će biti fiksirani.

Ukoliko se radi podizanje samo spoljašnjeg dela obrva, potreban je po jedan manji ubod na koži sa obe strane. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić u ovu svrhu koristi lokalnu anesteziju.

Kako je reč o lakšem tipu operacije, njeno trajanje je određeno na 30 minuta. Ukoliko su u operaciju uključeni i face lifting i eventualno podizanje kapaka, za izvođenje operacije će biti potrebno od dva do četiri sata, u zavisnosti od broja i specifičnosti tehnika koje će biti obuhvaćene. 

Četvrti korak: oporavak nakon operacije

Operacija podizanja obrva je toliko jednostavna da posle nje period oporavka gotovo i da ne postoji. Potrebno je samo nekoliko dana nakon operacije izbegavati mimiku čela, a uobičajenim dnevnim aktivnostima se vraćate već narednog dana.

 Uobičajeni efekat nakon operacije jeste da će u prvih nekoliko dana obrve izgledati kao da su podignute više nego što je planirano, ali će se one već nakon nekolliko dana spustiti na željeni nivo. 

Poznato je da estetska hirurgija podrazimeva i komplikovane zahvate sa dugim periodom oporavka. Međutim, sa podizanjem obrva to nikako nije slučaj. Za veoma kratko vreme i uz maltene neprimetan oporavak, postiže se otvoreniji i lepši pogled gotovo bezbolno. 

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić sadrži tim stručnjaka koji će svojim umećem i posvećenošću učiniti da svaka operacija prođe što je prijatnije moguće, uz maksimalan učinak. 

Jer lepota nije želja. Ona je naše pravo.

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke