Dobre stvari

Pobegnite u prirodu i provedite nezaboravan vikend sa porodicom

Porodica šeta po livadi i drže se za ruke

Vikend je vreme rezervisano za opuštanje sa porodicom i kreiranje uspomena. Kada pomislite na opuštajuću atmosferu, uglavnom se prvo prisetite prirode. U prirodi se opuštamo, smanjujemo tenziju koja se nakupi tokom radne nedelje, ali i uživamo u svim njenim aktivnostima i bogatstvima.

Postoji nekoliko načina na koje možemo da provedemo vreme u prirodi – od aktivnog odmora do mirnih šetnji koje mogu da posluže za istraživanje okoline.

Palićki zoološki vrt

Ljubiteljima prirode su često najbolje destinacije one gde mogu da se opuste i usput dožive pravu avanturu. Zoološki vrt na Paliću je jedna od omiljenih porodičnih destinacija jer možete da organizujete vikend prepun aktivnosti i uživate u bogatoj ponudi. Kao glavna stvar koju treba da obiđete je svakako zoološki vrt, ali to predstavlja samo početak. Blizina jezera pruža mogućnost da iskoristite ovo prelepo mesto za šetnju i uživanje i istraživanje područja sa vode. Pored toga, gurmanska ponuda će vas okrepiti i pripremiti za nastavak uzbudljivog vikenda na Paliću. Brojna prenoćišta u ovom kraju će vam omogućiti da budete blizu svega što želite da obiđete i opustite se.

Fruška Gora za odmor

Ova destinacija se decenijama izdvaja kao jedna od najpopularnijih za brojne aktivnosti – od ekskurzija, letnjih odmora do porodičnih kratkih predaha do svakodnevne rutine. Veliki broj sportskih terena, izletišta i staza koje su lake za osvajanje samo su neke od glavnih prednosti. Fruška Gora predstavlja pravi raj za istraživanje i aktivnosti u kojima cela porodica može da uživa. Pored toga, treba navesti i nekoliko jezera koja plene lepotom i mogu da budu savršeno mesto da se rashladite tokom vrelih letnjih dana ili samo uživate u lepotama prirode. Uz već poznate specijalitete, ovde se nalazi i veliki broj restorana i čardi gde možete da napunite baterije za ostatak avanture.

Rafting na Tari

Reka Tara se izdvaja posebnom lepotom koja se može doživeti na nekoliko načina. Ukoliko planirate nezaboravan porodični vikend, možete da se opustite i uživate u lepotama prirode koja okružuje reku Taru. Sa druge strane, ukoliko volite vikend prepun aktivnosti i adrenalina, onda je rafting najbolja opcija za vas. Kako postoji nekoliko načina da iskoristite vreme, postoje različiti paketi za rafting Tarom te možete da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Ukoliko želite da provedete uzbudljiv vikend, odlučite se za potpuni užitak koji pruža smeštaj u prelepoj prirodi upotpunjen raznovrsnom hranom koja će vam dati svu neophodnu energiju.

Porodica koja planinari

Planina Tara

Ova planina je doživela pravi procvat u toku poslednje decenije. Sa porastom atrakcija koje su dostupnije nego ranije, roditelji se odlučuju da provedu vikend upravo na ovom mestu, bez obzira na uzrast dece. Iako spada u najposećenije turističke destinacije, Tara je i dalje zadržala mir koji može da vam pruži priliku da odmorite. Ipak, to ne znači da nema zanimacija za ne samo decu, nego i celu porodicu. Plovidba Drinom, odlazak do čuvenog vidikovca i šetnja kroz prelepe pejzaže su samo neki od predloga kako da provedete vreme u prirodi.

Odmor na Srebrnom jezeru

Bistra voda Srebrnog jezera privlači sve one koji žele da se kupaju ili uživaju u pogledu. Uređena plaža je kao stvorena za opuštanje tokom toplijih dana, a priroda koja okružuje jezero za šetnju i istraživanje tokom cele godine. One aktivnije će oduševiti izbor vodenih sportova koji mogu da budu glavna zanimacija za celu porodicu. Brojna turistička ponuda će vam pomoći da ispunite dane aktivnostima i većinu vremena provedete u prirodi i istraživanju okoline.

Kada je u pitanju porodični vikend, najbolji način da se opustite i prepustite avanturi jeste odlazak u prirodu i uživanje u svim njenim čarima. Prednosti prirode su brojne i možete se prepustiti aktivnom odmoru i adrenalinu koji će prijati svima, ili se ipak prepustiti nešto usporenijem ritmu i pronaći najbolji način da uživate u okruženju.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke