Dobre stvari

Plaže u Budvi koje morate obići za leto 2022. 

Prikaz grada Budva sa vidikovca

Duga čak 25 km, Budvanska rivijera i plaže u Budvi svake godine okupljaju veliki broj turista koji uživaju u čistom moru, dobrom noćnom provodu i šetnji prelepim ulicama starog grada. 

Ukoliko odaberete povoljan aranžman, Budva 2022. godine može biti letovanje koje ćete pamtiti zauvek, a plaže su samo jedan od segmenata koji vas neće ostaviti ravnodušnim! 

Kako biste iskoristili sve prednosti leta u Budvi, važno je da pravovremeno odaberete povoljne aranžmane. Iako u ovom gradu ima velikog broja smeštajnih jedinica, bitno je da rezervišete smeštaj koji odgovara vašim potrebama. 

Isto tako, trebalo bi da pronađete odgovor na pitanje – koje plaže u Budvi treba obići i saznate koje su idealan izbor za vas. Nastavite da čitate naš tekst i upoznajte se sa nekim od najlepših budvanskih plaža. 

#1 Plaža Mogren – plava uvala na periferiji grada

Svi koji uživaju u moru tirkizne boje, prelepom pogledu, sunčanju i fotografisanju, oduševiće se plažom Mogren, jednom od najpoznatijih lokacija na Budvanskoj rivijeri. Na samo 150 m od starog grada, nalazi se ulaz na Mogren, te je veoma pristupačna svima koji odsedaju u blizini centra. 

Izuzev sitnog šljunka i stena prepunih mediteranskih biljaka, ova plaža turiste privlači i zbog drugih karakteristika. Tu pre svega mislimo na stazu koja vodi do same plaže, ali i na spoj između plaža Mogren I i Mogren II – kratak tunel koji prolazi kroz prirodnu stenu, dug oko 350 m. 

Mogren I se nalazi bliže gradu i ovde se možete opustiti u nekoliko kafića, iznajmiti suncobrane, ležaljke i raznovrsne sprave za uživanje na vodi, dok je Mogren II manja plaža na kojoj možete koristiti svoje prostike i uživati u dodiru prirode. 

Ukoliko želite da istinski uživate u svim čarima koje Mogren nudi, predlažemo da se ka njoj zaputite rano ujutru, napravite sjajne fotografije, uživate u mirisu mora i atrakcijama koje je okružuju. Na brdu iznad plaže smeštena je istoimena tvrđava izgrađena tokom 19. veka, te je naš predlog da ne propustite da je posetite prilikom kupanja na Mogrenu. 

#2 Plaža Jaz –  najveća plaža u području budvanske rivijere

Kada je u pitanju Budva, plaža Jaz dobro je poznata i omiljena među turistima iz regiona. Nalazi se na 2,5 km zapadno od samog centra grada i sastoji se iz dva dela. Prvi je dugačak 800 m, a drugi deo, koji se obično koristi kao nudistička plaža, dugačak je 400 m. 

Jaz je delimično šljunkovita plaža koja poseduje brojne restorane, beach barove i druge ugostiteljske objekte. Takođe, ovde možete iznajmiti ležaljku i suncobran, a cene variraju iz sezone u sezonu. Prethodne, 2021. godine za ovaj užitak tokom dana vam je bilo potrebno oko 10 evra. 

Sa zadnje strane ove plaže u Budvi, naići ćete na parking koji se naplaćuje, auto kamp i nekoliko fudbalskih terena. 

Ukoliko ste ljubitelji mira, prostranih i praznih plaža, onda Jaz možda nije pravi izbor plaže u Budvi za vas, budući da je tokom dana puna i iz ugostiteljskih objekata čuje se glasna muzika. Ipak, ukoliko ipak želite da osetite čari ove prostrane plaže, predlažemo da na nju odete rano ujutru ili predveče, posle zalaska sunca, kada se ona polako prazni.

#3 Kamenovo – mala peskovita plaža u Budvi

Tirkizno more okupano suncem tokom celog dana, privlači veliki broj posetilaca na ovu prelepu plažu u Budvi. Smeštena je između Pržna i Bečića i duga je oko 330 m, te je predlog da se na nju zaputite u ranim jutarnjim časovima. Na njoj možete uživati u beach baru, a pored nje nalazi se nekoliko restorana u kojima se možete prepustiti ukusnim jelima i osvežavajućim pićima. 

Kamenovo je idealna destinacija za ljubitelje mira, čistog mora i plivanja i veoma je pristupačna sa svih strana. Takođe, na ovoj lokaciji možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. 

#4 Kraljičina plaža – jedna od najlepših plaža u Crnoj Gori

Iako je duga svega 120 m, Kraljičina plaža mnogima je omiljena lokacija na Budvanskoj rivijeri. Šarmantni krajolik prepun je intenzivno zelenih čempresa i maslinama koji zajedno sa kristalno čistim morem čini ovu plažu pravim draguljem ne samo Budve, već čitave Crne Gore. 

O njenoj lepoti svedoči upravo i naziv koji je dobila po kraljici Mariji Karađorđević koja se neretko kupala i opuštala u prirodnom ambijentu ovog predela. Do nje možete doći kolima ili brodićem. 

#5 Sveti Stefan – luksuzno poluostrvo prelepih plaža

Iako se ne nalazi u samom gradu, za sve ljubitelje luksuza koji su se zaputili u ovaj deo Crne Gore i žele da obiđu najlepše plaže u Budvi, poluostrvo i naselje Sveti Stefan je nezostavna destinacija na ovom putovanju

Poznato po arhitekturi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ulicama koje svedoče o bogatoj istoriji i luksuzu kojim odiše, Sveti Stefan je poluostrvo koje svake godina okuplja sve više turista. Sa kopnenim delom povezano je uskim prirodnim sprudom kojim se dolazi do kompleksa na stenama. Iako će se situacija možda promeniti, trenutno ovo poluostrvo mogu posetiti samo gosti hotela koji se na njemu nalaze. 

Plaža Sveti Stefan nalazi se na kopnenom delu i prekrivena je specifičnim crvenim šljunkom koji postepeno prelazi u kamen. Podeljena je na dva dela, gde jedan pripada hotelu, te se iznajmljivanje seta ležaljki i suncobrana naplaćuje oko 50 evra, što varira od sezone do sezone. Drugi deo plaže pripada opštini i boravak na njoj je besplatan za sve posetioce.

Nadamo se da vam se naš tekst dopada, a pre svega da ste čitanjem redova koje smo ispisali dobili informacije koje vam mogu biti korisne za leto 2022. godine. Sve što vam je preostalo jeste da rezervišete smeštaj i na svoju listu dodate plaže u Budvi koje odgovaraju vašim željama i preferencijama!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.