Dobre stvari

5 Razloga da odete na skijanje u Francusku

Kada razmišljate o Francuskoj, verovatno su vam prvo na pamet pali kroasani, bageti, puževi i naravno, obilje vina. Ali, ova zemlja poseduje i spektakularne skijaške terene. Gotovo trećina najvažnijih skijališta na svetu nalazi se upravo u Francuskoj.

Takođe, ono obuhvata najveće povezano skijalište na svetu, omogućavajući vam da istražujete više odmarališta sa samo jednom propusnicom. Zahvaljujući idealnoj nadmorskoj visini, skijaška sezona obično traje od decembra do maja.

Skijanje po svežem snegu

Svi skijaši sanjaju o svežem snegu koji pada tokom noći, jer to znači da ih očekuju izvanredni uslovi za skijanje u Francuskoj. Francuski Alpi često imaju ovu čarobnu ponudu, te se nalaze među top destinacijama među ljubiteljima ovog ekstremnog sporta.

Zamislite kako stajete na vrh planine, osećate blagi hladni povetarac i znate da je pravo vreme za spuštanje niz padinu nakon prvog uspona. Pritom, skijate kroz svež sneg koji je pao tokom noći, te je spust još bolji.

Spuštanje niz staze i prilagođenost svim nivoima skijanja

Mnoga francuska skijališta su planirana i izgrađena od nule tokom 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Zbog toga mnoge od njih spadaju među najviše tačke u Evropi, što znači da imaju izvanredne snežne uslove i raznovrsne opcije za skijanje.

Padine u Francuskoj pružaju različit izbor staza prilagođenih svim nivoima skijaša, bez obzira da li ste početnik ili iskusni skijaš, čineći svaki spust na ovim planinama izuzetno lagodnim.

Francuski Alpi su takođe poznati po svojim veličanstvenim mogućnostima za skijanje van staze, prostranim poljima snega, izvanrednim snežnim parkovima i izazovnim vertikalnim padinama, ali takođe nude i savršeno iskustvo za one koji žele blaži pristup skijanju.

Ovde ćete pronaći široke i nežne padine, posebno prilagođene početnicima, kao i odmorišta i rekreacione površine za sve one koji uživaju u opuštenijem ritmu skijanja.

Uživanje, zabava i noćni provod

Zabava, noćni život i događaji koji se izričito odvijaju na skijalištima su ovde nezaboravni. Nema ništa bolje od završetka dana provedenog na stazi nego odlazak na nekoliko pića i opuštanje uz pivo, koktele ili jeger, uz odličnu muziku i ples.

Apres-ski je poznat po svojoj legendarnoj zabavi na planini. Ovi dragoceni sati između 15 i 19 časova idealni su za proslavu na stazi sa prijateljima, dok još uvek nosite svoju skijašku opremu. Ovo je vrhunac svakog skijaškog putovanja i nešto u čemu ljudi posebno uživaju.

Prilika da se naprave nestvarno dobre fotografije

Za sve vas ljubitelje društvenih mreža, koji uživaju u kreiranju albuma sa putovanja, nema potrebe da tražite dalje od francuskih Alpa. Dok se nalazite na vrhu ovog planinskog lanca, pruža vam se prilika da napravite odlične fotografije – snežne planine, susedna skijališta i divlja priroda čine ovo mesto savršenim za panoramske slike.

Francuski Alpi imaju izvanredna odmarališta

Osim samog skijanja ili spuštanja bordom, očekujte da ćete uživati u mnogobrojnim dodatnim atrakcijama i aktivnostima koje će vam učiniti boravak nezaboravnim. Slobodno se prepustite uživanju u ukusnom planinskom ručku ili istražite raznovrsne barove i restorane za večeru.

Takođe u Francuskoj ćete pronaći obilje prodavnica za šoping, velnes centara za opuštanje, bazena za rekreaciju i još mnogo toga. Francuski Alpi nude celokupno iskustvo koje ide van samog skijanja, što će učiniti vaš odmor bogatijim i raznolikim.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.