Dobre stvari

Ovo su zimska putovanja koja garantuju dobar provod

Zimska putovanja su odličan način da častite sebe na završetku kalendarske godine, i uživate u zimskoj čaroliji i novogodišnjim praznicima na jednoj od najpopularnijih destinacija za Novu godinu.

Putovanja za Novu godinu su osveženje koje vam je potrebno nakon cele godine rada i ispunjavanja obaveza. Možete sa svojim prijateljima ili partnerom otići na putovanje, uživati u lepotama novog grada i prelepim novogodišnjim svetlima.

Srećom, ne morate mnogo da tražite i da gubite vreme, jer već postoje gradovi u kojima je najbolji novogodišnji provod zagarantovan, doček Nove godine je spektakularan, a koji su to gradovi pročitajte u ovom tekstu.

#1 Poljska – Krakov

Trg Market u Krakovu je veoma popularan i poznat kao novogodišnja atrakcija, pa je svakog 31. decembra uveče prepun turista, ali i domaćeg stanovništva, koje je svesno da živi u novogodišnjoj prestonici.

Ceo Krakov je prelepo okićen, pa zimska čarolija i novogodišnja euforija su na svom vrhuncu. Postoje i božićne pijace gde možete kupiti tradicionalne komade i predmete, ali i probati slatkiše, kao i tople alkoholne napitke koji će vas ugrejati i podići atmosferu.

Na Trgu se odvijaju besplatni rok koncerti najpopularnijih poljskih muzičara, pa je Nova godina pravi trenutak da se upoznate sa poljskim estradnim zvezdama i uporedite ih sa našim.

Kada zvono odzvoni na katedrali Svete Marije, pušta se veliki vatromet u kojem možete potpuno uživati sa vašom dragom osobom.

#2 Beč – Austrija

Na bečkom trgu možete naći najluđi novogodišnji provod, jer je čitav grad u novogdišnjoj večeri obeležen plesom, muzikom, igrom i veseljem. Ako želite da pronađete deo grada u kom je najbolji provod, najveće žurkem, a novogdišnja euforija na veoma visokom nivou, onda obavezno idite u stari deo grada.

U starom delu grada je svečana atmosfera, i ambijent je takav da ćete imati utisak da prisustvujete nekoj gala večeri ili balu, a ukoliko se malo prošetate, možete naići na rok koncerte, kao i hip-hop koncert.

U ponudi starog grada postoji čak i opera, tako da ovde ne postoji muzički žanr koji je zaobiđen, i apsolutno svi mogu da pronađu nešto za sebe. Beč za Novu godinu je pravi slikoviti opis čuvene sintagme – Za svakoga ponešto.

#3 Rim – Italija

vatromet za novu godinu

U Italiji je doček Nove godine prava fešta, sve je u znaku ogromne proslave, veselja, karnevala i maski. Tradicionalni doček se u Rimu odvija na poznatoj Piazza del Popolo, pa je ovo pravo mesto za vas ukoliko želite da se upoznate sa tradicijom Italije, i doživeti Italiju kroz novogodišnju euforiju.

Ovde se može čuti rok i klasična muzika, pa brojni turisti, ali i lokalno stanovništvo uživaju u ovoj muzici i sitno odbrojavaju do ponoći, kako bi poljubili i zagrlili svoju dragu osobu. Osim muzike, tu je i ples, i naravno nezaobilazni vatromet, koji će vas oduvati.

#4 Berlin – Nemačka

Oko Barnednburške kapije se dočekuje Nova godina na poseban način –  u velikom stilu sa milion posetilaca. Ukoliko želite da sa mnoštvom ljudi dočekate Novu godinu, jer će euforija biti neverovatna, onda je Berlin pravo mesto za vas.

Ovde možete naći apsolutno sve tradicionalne poslastice koje ste oduvek želeli da probate, i to na dužini od dva kilometra. Osim hrane, postoji piće, muzička zabava, koncerti, žurke, scenski programi i vrhunska rasveta.

Naravno, i tu je nezaobilazni vatromet, koji je svakako neverovatan, uzimajući u obzir svu pripremu pre vatrometa. Proslava Nove godine se nastavlja i nakon ponoći, sve do jutra!

#5 Prag – Češka

Prag, osim što je popularna novogodišnja destinacija, velika je znamenitost i turisti ga rado posećuju uvek, jer je on jedan od najlepših gradova još od srednjeg veka. Nova godina u Pragu je pravo uživanje, pa Prag autobusom za Novu godinu nije nikakav napor za ono što ćete dobiti.

Zimska čarolija vlada ovim gradom i uvlači se u vas, i u vaše drage osobe. Vatromet je ovde potpuni doživljaj jer je ovaj grad inače poznat kao zlatni grad, pa vatromet iza koga se vide čuvene kule i tornjevi je spektakl.

Ukoliko želite da imate najbolji pogled na vatromet, obavezno ga posmatrajte sa mostova ili nasipa duž reke Vltave.

Pored neverovatnog pogleda i atrakcija, Prag je mesto koje će novogodišnje praznike upotpuniti svojim specijalitetima! Iako nije poznat kao destinacija na koju se turisti upućuju zbog gastronomije, u Pragu će ipak moći da probaju neka veoma ukusna i zanimljiva jela.

 

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke