Dobre stvari

Otkrivamo vam: Koja je najbolja krema za bore?

Preparati za profesionalnu negu kože

Želimo da vam pomognemo da otkrijete koja je to idealna krema protiv bora za vaše lice. Na pitanje iz naslova „koja je najbolja krema za bore?“ ne postoji jedinstven odgovor i on će pre svega zavisiti od toga kakvu kožu imate i koliko imate godina.

Ukazaćemo vam šta je to bitno kod artikla bilo da ga kupujete u prodavnici ili online. Kozmetika ima puno sastojaka, ali su samo neke osobine važne za dobar izbor.

Koje su to vrste krema protiv bora?

Ono na šta sigurno morate obratiti pažnju jeste da prepoznate na šta deluje krema protiv bora!

Ako je koža masna i sa nepravilnostima krema protiv bora bi trebala da bude lagana, da hidrira i da nikako ne zapušava već sebumom opterećeno lice.

Suva koža takođe zahteva posebnu negu. Velike doze hijalurona kojima su bogate antiage kreme su odlične za suv tip lica jer se koža omekšava, hidrira, ali neće doći do isušivanja pri tretiranju bora.

I normalan tip kože ima svoju kozmetičku liniju i ima ih svaka dobro snabdevana prodavnica i online. Kozmetika ove vrste je tu da ne remeti prirodnu, dobru PH  vrednost, koža je negovana, ali nema sastojke koji dovode do isušivanja ili dodatnog mašćenja.

Pored ovih vrsta postoji još jedna varijanta koja je jako bitna pri kompletiranju kozmetičkog nesesera – krema za bore oko očiju.

Klasična krema protiv bora se nanosi na celo lice, ali nije dobra za tanku kožu oko očiju i za to postoji posebno upozorenje na svakom artiklu. Da bi se pravilno negovala ova regija lica neophodno je da se nabavi i krema za bore oko očiju kao obavezan deo nege jer se upravo ove bore prve pokazuju.

Sastav krema za bore oko očiju jasno pokazuje da su napravljene kao lagane varijante, hidriraju kožu, ali umirujuće deluju i na podočnjake i smiruju otečenost.

Devojka koja nanosi kremu za kožu lica tuferom

Kada odlučite koja je to najbolja krema za bore obratite pažnju i na to za koju dob se koristi. Različite su potrebe u tridesetim i šezdesetim kada je ishrana kože u pitanju, a svaka primena koja nije u skladu sa uzrastom donosi više štete nego koristi.

Dnevna i noćna krema za uklanjanje bora

Pri kupovini bitno je pogledati ponudu i odabrati antiage vrstu i za dnevnu i za noćnu negu.

Dnevna krema pomaže odbrani kože od spoljašnjih loših uticaja tokom dana:

  • Štiti od UVA i UVB zračenja
  • Hidrira kožu
  • Često su i podloga za šminku
  • Sprečava isušivanje i gubitak elastičnosti
  • Zaglađuje postojeće bore

Noćne antiage kreme imaju čitav kompleks vitamina kojima:

  • Dubinski hrane
  • Podstiču regenereaciju čime se postepeno popunavaju i duboke bore
  • Obnavlja zaštitnu barijeru na licu
  • Dobrom negom odlaže pojavu novih bora

Kupovinom obe varijante dobijate celovit tretman kože i pun efekat na ublažavanje bora. Negovanje oduzima tako malo vremena, a za uzvrat se dobija svežiji, blistaviji i jedriji odraz u ogledalu.

Da rezimiramo:

Farmaceutska industrija je tako napredovala da danas nijedan muškarac i ni jedna žena ne mora da se pomiri sa sve većim boranjem kože na licu. Kada se na vreme krene sa negom, još pri pojavi prvih bora, moguće je potpuno promeniti način na koji koža stari. Ipak, nije pogrešno ni sa negom krenuti i kasnije, samo tada se za rezultat dobija ublažavanje postojećih bora, ali nije moguće popunjavanje u potpunosti. U svakom slučaju uvek dobro je krenuti sa primenom antiage kozmetike jer je zreloj koži nega izuzetno potrebna.

Internet je doneo prednosti da iz svoje fotelje, sa kompjutera, lako posetite sajtove i saznate sve karakteristike velikog broja proizvoda i online. Kozmetika koju odaberete će brzo biti pred vašim vratima, a onda sledi uklanjanje godina koje su ispisane na vašem licu.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.