Dobre stvari

Otkrijte čari krstarenja ovog leta

luka sa brodovima za krstarenje

Leto je vreme kad duše sanjaju o avanturama na beskrajnom plavetnilu – pa zašto ne biste ispunili te snove i otisnuli se na krstarenje? 

Ako želite da doživite nezaboravno putovanje koje će spojiti udobnost luksuznog broda sa istraživanjem raznolikih destinacija, krstarenje je pravi izbor – grupna krstarenja kao jedna od opcija vam nude rute koje obuhvataju lokacije na celom kontinentu, dok zasebna obuhvataju određene regije.

Ovo praktično znači da letovanje možete organizovati i prilagoditi vašim željama!

Ovog leta, upustite se u pustolovinu otkrivanja čari Severne Evrope, zapadnog i istočnog Mediterana, a u našem tekstu saznajte sve o načinu putovanja.

Krstarenje zapadnim Mediteranom – istražite arhitektonske dragulje

Zapadni Mediteran, dom nekih od najpoznatijih mediteranskih bisera, mami svojom raznolikošću i šarmom. 

U toku krstarenja zapadnim Mediteranom, posetićete preledu luke kao što su Barselona, Marsej, Napulj i Rim. Ovi gradovi krase bogato kulturno-istorijsko nasleđe, čija se lepota ogleda u grandioznim građevinama i umetničkim delima koja oduzimaju dah. 

U Barseloni ćete osetiti duh Gaudija dok istražujete njegova remek-dela kao što su Sagrada Familija i Park Guell. U Monaku, na glamuroznoj Azurnoj obali, možete osetiti puls kockarnica i šetati elegantnom marinom.

U Marseju, najstarijem gradu u Francuskoj, prošetajte slikovitim starim lukom i posetite Notr Dam de la Garde, čuvara grada. U Napulju, upijte atmosferu italijanske strasti dok šetate uzvodno prema Vezuvu, a u Rimu, večnom gradu, zastanite pred Koloseumom i uživajte u sladoledu na Španskim stepenicama. 

Ovi gradovi ne samo da će vas oduševiti svojom lepotom, već će vam ponuditi i prefinjene ukuse lokalne kuhinje, poput pice, pasta i sireva, koji su postali sinonim za ovu regiju.

Krstarenje istočnim Mediteranom – pravo okrepljenje avanturističkog duha

Istočni Mediteran je raj za ljubitelje istorije, bogat dubokim tragovima civilizacija koje su oblikovale svet. Ovo krstarenje uključuje posete Grčkoj, Turskoj i Egiptu

U Grčkoj, zemlji bogova, očaraće vas atinska Akropolj sa svojim hramovima i spektakularnim pogledom na grad. 

Kroz Tursku, prepoznatljivu po spoju Istoka i Zapada, prošetajte kroz čarobnu Kapadokiju, divite se Plavoj džamiji u Istanbulu i upijajte miris začina na tržnicama. 

Ako se odlučite za krstarenje do Egipta, dočekuje vas tajanstvena i fascinantna zemlja faraona. Posetite piramide u Gizi, prošetajte pored reke Nil i istražite bogatu istoriju drevne civilizacije. 

Ove destinacije su očaravajuće i zadovoljiće vašu radoznalost za avanturom i istorijom.

brod za krstarenje

Krstarenje Severnom Evropom – spoznajte nordijske tradicije

Severna Evropa je drugačija priča, sa svojim netaknutim prirodnim lepotama, bajkovitim gradovima i intrigantnim kulturološkim nasleđem.

Severna Evropa, sa svojim spektakularnim fjordovima i slikovitim gradovima, pruža jedinstvenu perspektivu krstarenja. Ljubitelji prirode će biti očarani krstaranjem Norveškom obalom, gde će se suočiti sa prelepim fjordovima, vodopadima i glečerima. 

Otkrijte kulture Skandinavije dok ste u poseti Kopenhagenu, Stokholmu i Helsinkiju. U Kopenhagenu, osvežite se vožnjom biciklom pored male sirene i uživajte u savršeno pečenim palačinkama. 

Stokholm će vas očarati svojom arhitekturom i šarenim ulicama starih gradskih jezgara, dok ćete u Helsinkiju doživeti spoj moderne elegancije i nordijske tradicije. 

Ova krstarenja vam pružaju priliku da otkrijete prirodnu lepotu severne Evrope, kao i da probate specijalitete poput ribe, rakova i tradicionalnih poslastica poput kanelbulla.

Krstarenje Južnom Amerikom – morska egzotična avantura

Krstarenje Južnom Amerikom je avantura koja će vas odvesti do divlje lepote i kulturne raznolikosti ovog kontinenta. 

Otkrijte fascinantne zemlje poput Brazila, Argentine i Čilea dok plovite kroz okeansku plavetnilo. Posetite legendarni Rio de Žaneiro, gde ćete se diviti čuvenom Hristu Spasitelju i uživati u sambama i karnevalskim procesijama

Istražite lepotu argentinske prestonice Buenos Ajresa, poznate po tangu i živahnom noćnom životu. Krstarite duž obale Čilea, gde ćete biti očarani morem, slikovitim fjordovima, glečerima i tihim ostrvima. 

Krstarenje Južnom Amerikom takođe vam omogućava da posetite egzotična ostrva Galapagos. Ovaj arhipelag, smešten u Tihom okeanu, obiluje jedinstvenim biljnim i životinjskim vrstama koje se ne mogu naći nigde drugde na planeti. 

Istražite ove očaravajuće otoke, srećite čuvene kornjače, morske lavove, iguane i mnoge druge retke vrste, dok uživate u neuporedivoj prirodi koja vas okružuje.

Ova krstarenja pružaju priliku da doživite bogatstvo južnoameričke kulture, od tanga i salse do lokalnih specijaliteta poput asada i cevichea. Otkrijte drevne civilizacije, uživajte u prelepim pejzažima i istražite šarenilo Južne Amerike dok plovite njene obale.

Krstarenje je neponovljivo iskustvo koje vam omogućava da istražite više destinacija za relativno kratko vreme, uz udobnost i luksuz broda. 

Bilo da odaberete Severnu Evropu, zapadni ili istočni Mediteran, budite uvereni da vas očekuje mnoštvo fascinantnih destinacija, lokalne hrane i bogatstva kulturno-istorijskog nasleđa.

Nadamo se da vam je ovaj blog tekst bio koristan, koliko i zanimljiv, te da smo uspeli da vas inspirišemo i podstaknemo da se i sami odvažite i rezervišete vašu kartu na vreme.

Prepustite se čarima krstarenja i iskusite nezaboravno putovanje koje će oduševiti sva vaša čula.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.