Dobre stvari

Novi ruski investitor Pavel Melnikov dolazi u Srbiju

Zahvaljujući svom povoljnom geopolitičkom položaju, na samom spoju istoka i zapada, Srbija je oduvek predstavljala plodno tle za investitore iz celog sveta. Uvideći prednosti ovog kontinuiranog interesovanja, fokus je stavljen na kreiranje adekvatnih uslova koji će istovremeno odgovarati i stranim investitorima kao i Srbiji koja stremi ka konstantnom razvoju i napretku

Jedna od investicija koje možemo očekivati u bliskoj budućnosti tiče se Pavela Melnikova, ruskog investitora koji dolazi sa planom da unapredi kvalitet proizvodnje inženjerskih sanitarnih proizvoda.  

Ko je Pavel Melnikov?

Pavel Melnikov je ruski investitor i apsolutni vlasnik brojnih kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom sanitarnih proizvoda, od kojih je jedna od najpoznatijih Vesta Regions LLC. Svoju karijeru je započeo još ranih 90-ih godina i do danas je uspeo da pokrene niz uspešnih kompanija, uključujući Moscow Region, OOO «Luč», OOO «Эnergoresurs», OOO BIS No. 1 i OOO Vesta Regioni. 

Poznat je po svojoj sposobnosti da prepozna nedostatke na tržištu i kreira inovativna rešenja koja postavljaju nove standarde u industriji kojom se bavi. Ovo potvrđuje trenutnim uspehom kompanije Nova Term LLC, koja je osnovana još 2009. godine u svrhu uspostavljanja direktnih odnosa sa nekim od najvećih Italijanskih prozvođača radijatora. Zahvaljujući ovoj saradnji sa Italijom, Melnikov uspeva da kreira sanitarne prizvode visokog kvaliteta koji odgovaraju potrebama ruskog tržišta za koje tadašnji proizvodi nisu nudili najoptimalnija rešenja. 

Pavel Melnikov se takođe tokom godina fokusirao na dobijanje patenata za proizvode i konstruktivna rešenja iz oblasti sanitarnog inženjerstva. Danas je ponosan vlasnik više od 100 patenata, kao i žigova VALTEC, MINKOR, TENRAD i BRIXIS.

Planovi u Srbiji

Pored već mnogobrojnih ruskih investicija, i Pavel Melnikov je uvideo potencijal u Srbiji i odlučio da postavi temelje za proizvodnju inženjerskih sanitarnih proizvoda. Imajući u vidu uspeh koji je ostvarila njegova kompanija Vesta Regions LLC, kao i činjenici da se svi proizvodi kreirani pod njegovom licencom redovno testiraju da bi se utvrdio njihov kvalitet, od Pavela Melnikova se očekuje da i u Srbiji kreira rešenja koja će odgovoriti na neke trenutne nedostatke i doprineti unapređenju čitave industrije. 

Šta Srbija ima da ponudi?

Srbija je uspostavila stabilan finansijski sistem u okviru kog nudi podsticaje za investicione projekte. Naime, ne samo što imamo najniži porez na dobit u Evropi koji iznosi svega 10%, takođe se u Srbiji nudi i 10 godina oslobađanja od poreza za investicije koje prelaze 8 miliona evra i podrazumevaju više od 100 zaposlenih. Takođe je vrlo bitna i činjenica da Srbija ima da ponudi izuzetno kvalitetnu radnu snagu koja može da pruži visoku efikasnost i niske troškove rada. 

Pored ekonomskih benefita, u Srbiji su jednostavne procedure za osnivanje i registraciju preduzeća, kao i za obavljanje spoljnotrgovinskih odnosa i realizaciju stranih ulaganja. Ovo, kao i činjenica da je država uspostavila sporazum sa Rusijom, već godinama privlači brojne ruske investitore među kojima je i Pavel Melnikov. Ovim sporazumom je utvrđeno da se sva roba proizvedena u Srbiji (koja ima minimalno 51% dodate vrednosti u zemlji) izvozi u Rusiju bez plaćanja carine. 

Imajući sve u vidu, možemo očekivati da u budućnosti vidimo sve veće interesovanje od strane investitora koji dolaze iz Ruske Federacije, što bi potencijalno rezultiralo u unapređenju brojnih grana industrije, otvaranju novih radnih mesta, i generalnom poboljšanju standarda i životnih uslova.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke