Dobre stvari

Najzanimljiviji turistički tekstovi iz 2018. godine

Kada bismo želeli da, kao globalni građani i kospomolite, a pre svega pasionirani putnici,  sumiramo prethodnu godinu i izvučemo neke od njenih najvažnijih događaja, to ne možemo da uradimo, a da ne predstavimo i listu najzanimljivijih turističkih tekstova iz 2018. godine. Ovi tekstovi uvek će biti tu da inspirišu i podstaknu na planiranje novih avantura i zanimljivih putovanja, a pružaju i nove informacije i saznanja koja će svakome koristiti, pa možda i vama, i to možda baš na sledećem putovanju!

Ovo su najjača grčka ostrva za ludi prvod sa ekipom

Kada smo već kod sledećeg putovanja, pretpostavljamo da je u najvećem broju slučajeva to upravo letnji odmor. Grčka ostrva su nezaobilazna letnja destinacija naših turista, a ovaj turistički tekst itekako je olakšao izbor s obzirom na to da su u njemu nabrojana sva ostrva koja obećavaju sjajan provod i vrlo su pogodna za letovanje za mlade.

Zakintos istaknut kao mesto sa burnim noćnim životom, ali i prelepom plažom, svakako je destinacija za koju se možete opredeliti. Mesto Kavos na Krfu takođe se izdvaja kao odlično mesto za provod i letnje uživanje, a tu je i manje popularni, ali jednako lep Kos.

Lefkada je takođe izuzetno poznata kada se radi o provodu sa ekipom, a u tekstu smo saznali i da se do nje ne ide trajektom več podvodnim tunelom, kao i to koja mesta na njoj obavezno treba posetiti. Kefalonija je takođe ubrojana, kao izuzetno lepa, puna zelenila i prirodnih lepota, ali i mesta za odličan noćni provod!

Mediteranski stil uređenja doma i sve što treba da znate

Grčka je, kao što znamo, jedna od država koje se mogu pohvaliti time da se nalaze na čuvenom Mediteranu, svetski poznatom po nezaboravnim plažama, nasmejanim ljudima, autentičnom hranom, ali i specifičnim stilom – pre svega onom kojim se uređuje domovi širom Mediterana.

Ovaj tekst prikazao nam je, pre svega šta to uopšte mediteranski stil predstavlja, pa smo saznali da su kamen za podove ili zidove, drvo za nameštaj, a i biljke poput bora, lavande ili masline savršeni izbor materijala za terase, dvorište ili dekoraciju, a kada se radi o bojama – preovlađuju nijanse prirode: morsko-plava, boja peska, kao i zemljane nijanse, ali i žućkaste koje simbolišu sunčane dane Mediterana.

Naučili smo i kako da odaberemo adekvatan nameštaj, kako da uredimo kuhinju na mediteranski način, kao i kako da dekorišemo, na Mediteranu nezaobilaznu, terasu i dvorište.

Divne letnje destinacije koje u Evropi najmanje posećuju naši putnici

Mediteran nije samo popularna Grčka, mada je kao nama najbliža često i najposećenija od strane naših turista. Ovaj tekst naučio nas je koje su to mediteranske, evropske letnje destinacije koje najmanje posećuju naši turisti, a trebalo bi da se češće odlučuju za njih.

Iako u bliskoj Grčkoj, zanimljivo da Krit ipak nije posećen koliko bi mogao da bude, kao ni luksuzni Mikonos, pa čak ni prelepa, čuvena italijanska Sicilija koju mnogi zovu srcem Mediterana. Sardinija i njene prelepe plaže takođe su nepravedno zapostavljene, a pisci teksta garantuju da prolaze žmarci od njenog veličanstvenog praistorijskog nasleđa, ali i prelepih plaža i morskih užitaka.

Kako izabrati savršen bikini prema svom telu

Pripadnice lepšeg pola znaju koliko vremena i stresa podrazumeva potraga za savršenim bikinijem pred put, pa su sigurno posebno zahvalne na ovom tekstu! Svaka figura podrazumeva da joj stoje drugačiji krojevi i šare bikinija, a u ovom tekstu dame su saznale i koji je to koji najviše odgovara baš njihovom telu, bilo da su atletski građene, kruškasto, da imaju nešto šira ramena od kukova ili da su jabučaste građe – zahvaljujući ovom tekstu ove godine na plaži će blistati!

Luksuzne pogodnosti koje avio kompanije nude prestižnim putnicima

Turizam je usko vezan za prevozna sredstva koja nam omogućavaju da u sve kraćem vremenskom roku prelazimo duge rute, a avion je šampion brzine. Sve jeftinije low cost avio karte avion čine i dostupnim sve većem broju ljudi, ali uvek će tu biti luksuzne pogodnosti koje avio kompanije nude svojim prestižnim putnicima, te je ipak avio industrija uspela da zadrži atribut luksuza, a u ovom tekstu saznali smo koje su to luksuzne pogodnosti avio kompanija.

Luksuzna ponuda u avionu u koju spadaju: izolovane putničke kabine, zabavni sadržaj, tuširanje na visini od 10.000 metara, kao i specijalna ponuda hrane i pića. To je ono što je autor izdvojio kao luksuzne elemente koje avio kompanije nude. Takođe, svetski aerodromi sve se češće modernizuju pa i sami nude ovakve pogodnosti: aerodromske salone za čekanje, lični i brižniji pristup putnicima (naročito kada se radi o putnicima prve klase), kao i bolja usluga i raznovrsni sadržaj koji su sve bolji na aerodromima.

Evropski gradovi koji savršeno kombinuju šoping i kulturu za praznike

Pred praznike, turistički tekstovi su nam pomogli da odaberemo pravu zimsku destinaciju za novogodišnje putovanje, a među njima svakako i ovaj koji nam je prikazao gradove čiji su glavni atributi kulturno-istorijske znamenitosti, ali i šoping mogućnosti.

Tako su navedeni orijentalni Istanbul, šarmantni Milano, besprekorni Pariz i nezaobilazna, raskošna austrijska prestonica. Kada smo posle pogledali praznične fotografije iz ovih gradova, uverili smo se da su autori definitivno bili u pravu prilikom pisanja ovog zanimljivog turističkog tekstai, jer su ovi gradovi za praznike zaista izgledali magično, a izbora za šoping u njima ima na pretek!

Novogodišnje putovanje u Milano – kako upoznati centar mode

Milano je jedan od gradova koji su navedeni kao odlični – kako za kulturu, tako i za šoping, a u ovom tekstu saznali smo sve atribute Milana, kao i puno zanimljivosti. Da li ste znali brendiranje grada Milana vredi više od 400 milijardi evra?

I pre ovog teksta znali smo da je Milano svetska prestonica mode, ali ne i sve o njegovim najvažnijim znamenitostima. Ne čudi nas što je i ove Nove godine Milano bio jedan od najposećenijih evropskih gradova kada se osvrnemo na sve njegove atribute navedene u ovom tekstu.

Čarobni Beč za Novu godinu – šta raditi u prestonici kulture?

Nešto posećeniji, ali i veći od Milana bio je Beč – aurstrijska prestonica i grad kulture, ogromnog istorijskog nasleđa, ali i velikog broja zabavnih aktivnosti. Za doček novogodišnje noći svako je u ovom gradu, sudeći po ovom zanimljivom turističkom tekstu, mogao da odabere mesto i proslavu po svom ukusu, a to je i učinio! Utisci putnika iz Beča i dalje se prepričavaju, a ne sumnjamo da će se naredne godine još veći broj naših turista odlučiti za ovo praznično putovanje u Beč.

Kako proveriti stanje automobila pred putovanje u kućnim uslovima

Bilo praznični ili letnji, ukoliko ste na put planirali da idete automobilom – neophodno je izvršiti proveru stanja samog automobila, a ovaj tekst detaljno nas je naučio kako to i da uradimo u kućnim uslovima.

Tako smo iz njega naučili da je izuzetno važno, pre svega, proveriti ulje i ostale tečnosti, kao i ispravnost kočnica. Provera stanja akumulatora takođe je izuzetno važna za bezbedan put, a zamena svih filtera u automobilu takođe je ono što su autori preporučili i stavili pod “obavezno” kako biste uživali u planiranom putovanju i upoznavanju novih destinacija.

Puno toga smo saznali o destinacijama, putovanju i turizmu iz ovih tekstova, a nastavljamo da ih pratimo jer na taj način najbolje učimo o omiljenoj aktivnosti – upoznavanju naše divne planete.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke