Najveća venčanja u protekloj deceniji i po čemu ih pamtimo

Dan venčanja je posebno značajan u životu svake mlade, a zamislite kako je tek poznatim ličnostima? Osim što sve treba da bude savršeno za njihovu rodbinu i prijatelje, tu su i mediji i gledaoci ili čitatelji širom sveta čije su oči uprte u poznate mladence na dan njihovog venčanja.

Dobra stvar kod venčanja poznatih ličnosti je to što se u nekim segentima možete ugledati na njih. Ukoliko vam je potrebno vereničko prstenje Beograd će ponuditi sjajne zlatare, za sale za venčanja ne morate da brinete jer ih ima na pretek, a za inspiraciju za odabir venčanice ili svadbene dekoracije, pogledajte kako su izgledala venčanja slavnih u prethodnih deset godina.

Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger

Počećemo od jedne poznate ličnosti iz Srbije, čije je venčanje ispratio ceo svet. Naša najpoznatija teniserka Ana Ivanović i njen izabranik i poznati fudbaler Bastin Schweinsteiger počeli su da se zabavljaju 2014. godine, a svoju ljubav su krunisali 12. jula 2016. godine.

Par je kao lokaciju za venčanje izabrao romantičnu Veneciju, a građansko venčanje održalo se u “Sala degli Sutcchi”, čemu su prisustvovali samo najbliži članovi porodica proslavljenih sportista. Ana je ovom prilikom, za razliku od mnogih poznatih nevesta, odlučila da bude skromna, pa je nosila venčanicu za koju je izdvojila svega 275 evra.

To veče je organizovana zabava za prijatelje i porodicu, a pesmu za prvi ples otpevala je Nina Badrić. Gosti su na zabavu mogli da dođu u nešto opuštenijoj varijanti, dok je za crkveno venčanje najavljen elegantan dress code.

Crkveno venčanje održalo se dan kasnije u katoličkoj crkvi. Razlog tome je činjenica da pravoslavna crkva ne dozvoljava pravoslavno – katoličko venčanje, dok je katolička otvorenija po tom pitanju. Teniserka je zadržala pravoslavnu veroispovest, kao i svoje prezime kada su u pitanju turniri i profesionalni angažmani, dok je zvanično preuzela prezime supruga.

George Clooney i Amal Alamuddin

Na istom mestu gde su Ana i Bastian izgovorii sudbonosno da, 12. septembra 2014. godine je to učinio i oskarovac George Clooney, kada je oženio Amal Alamuddin, koja je po zanimanju advokat za ljudska prava.

Dugo se čekalo da najpoznatiji svetski neženja stane na ludi kamen, a to je u skladu sa očekivanjima učinio u velikom stilu. Četvorodnevno venčanje koje je uključivalo raskošne koktel zabave, večere u najskupljim hotelima, zabavu pored bazena, raskošni prijem, kao i vožnju vodenim taksijima za zvanice, koštalo je oko 10 miliona evra.

Haljinu za mladu, koja važi za ikonu stila, dizajnirao je poznati kreator Oscar de la Renta, a ona je bila ručno ukrašena biserima i kristalima. Venčanju su naravno prisustvovale i holivudske zvezde poput Sandre Bullock, Matt Damona i Cindy Crawford.

Cloney je ipak uspeo da venčanje zadrži daleko od očiju javnosti, dok je pravo na slike dobio modni časopis Vogue. Zarada od fotografija je otišla u humanitarne svrhe.

Sofia Vergara i Joe Manganiello

Ovo je zaista bilo venčanje iz bajke! Kolumbijska glumica Sofia Vergara i glumac Joe Manganiello su  22. novembra 2015. godine slomili srca brojnih momaka i devojaka širom sveta i zavetovali se na večnu ljubav.

Glamurozna ceremonija je održana na Floridi u klubu The Breakers i po mnogima je odnela titulu najromantičnijeg venčanja. Uz jedinstveni hashtag #Jofia, slike zvanica sa ovog venčanja preplavile su društvene mreže. Ovo su ujedno bile i jedine slike sa venčanja, pošto je ulaz medijima bio strogo zabranjen.

Kristalni lusteri, fantastični cvetni aranžmani i mermerni pod su bili samo deo glamuroznog enterijera. Mlada je nosila venčanicu poznatog libanskog kreatora Zuhaira Murada, a do oltara ju je otpratio sin iz prvog braka.

Princ William i Kate Middleton

U Vestministerskoj opatiji u Londonu je 29. aprila 2011. godine obavljeno venčanje princa Williama i Kate Middleton, sadašnje vojvotkinje od Kembridža. Poznati par upoznao se deset godina pre sklapanja braka, tokom studija na Univerzitetu Sent Andrejs.

Ceremoniju venčanja su uživo prensile televizije širom sveta, uz usputno poređenje sa venčanjem prinčevih roditelja, princa od Velsa Charlesa i ledi Diane Spencer. S obzirom na to da mladoženja nije naslednik prestola, venčanje nije bilo u potpunosti državna ceremonija, tako da su mladenci mogli samostalno da odlučuju o mnogim detaljima venčanja.

Spisak zvanica brojao je oko 1900 ljudi, a taj dan je u Ujedinjenom Kraljevstvu proglašen neradnim. Venčanju je prisustvovala kraljevska porodica, veliki broj predstavnika stranih dinastija, diplomata i drugih gostiju koje su mladenci lično odabrali.

Princ Harry i Meghan Markle

Poslednje na spisku, ali ujedno i najveće do sada jeste drugo kraljevsko venčanje, a ovog puta mladenci su bili princ Harry i Meghan Markle. Ova ceremonija održala se 19. maja ove godine u crkvi Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor.

Ovo venčanje je od izuzetnog istorijskog značaja za kraljevsku porodicu. Nekada je bilo nezamislivo da se uži član kraljevske porodice oženi ženom koja iza sebe ima brak, a opšte je poznato da je Meghan Markle razvedena.

Meghan je ujedno prva osoba mešovite rase koja je postala deo britanske kraljevske porodice. Ovom, po mnogim stvarima značajnom venčanju, prisustvovao je i veliki broj holivudskih zvanica, odnosno mladinih bivših kolega. Tu su se našli George Clooney sa suprugom, David i Victoria Beckham, Oprah Winfrey, kao i glumci iz serije “Suits” koja je proslavila Meghan Markle.

Verujemo da ne planirate venčanje istih razmera kao i venčanja slavnih, ali vam ove priče i slike sa ovih događaja mogu poslužiti kao inspiracija za odabir haljine, svadbene torte ili dekoracije.