Dobre stvari

Najuzbudljivije rute automobilom kroz Evropu

Kada se govori o putovanjima, obično su prve asociacije aerodromi, dani na plaži ili zimovanje na planini. Međutim, postoji i drugi način da promenite sredinu, a usput doživite neverovatne avanture. Zajedno sa prijateljima ili partnerkom / partnerom organizujte uzbudljiv road trip, na kome ćete se sigurno dobro provesti.

Putovanje automobilom nosi niz prednosti, a osim komfora koji se često ističe kao glavna tu je i sloboda koju imate ovim načinom putovanja. U nastavku teksta pročitajte šta bi trebalo da znate kad je u pitanju road trip, kao i koje su to najuzbudljivije rute kojima bi trebalo da pođete.

O čemu treba da mislite pre nego što krenete na put?

Pre polaska na svako dugo putovanje, proverite da li je vaš automobil uopšte sposoban za ovakav poduhvat. Ako nije, oglasi za polovnjake ili agencije kao što je: https://otkuppolovnihautomobila.com/ mogu biti odlično rešenje, a za svoje putovanje nabavite kvalitetniji / pouzdaniji automobil, jer defintivno ne postoji gora stvar od toga da vas izda automobil posle nekoliko stotina pređenih kilometara, dugo očekivanog puta.

Kada ste se pobrinuli za najbitnije, a to je svakako sigurnost, možete se pozabaviti detaljima. Osim detaljnog plana putovanja, koji podrazumeva i isplanirane pauze, zaustavljanja na benzinskim pumpama i, po potrebi, prenoćišta, pripremite dobru playlistu za put, potrebne grickalice i osveženje i – spremni ste!

Putovanje automobilom

Road trip Italijom – obilazak iz snova

Arhitektonske i umetničke lepote ove zemlje su više nego dovoljan razlog da je obiđete. Kada na to dodamo njena prirodna bogatstva, jasno vam je zašto bi baš Italija trebalo da bude vaš izbor.

Ukoliko imate na raspolaganju dve nedelje odmora, možete se odlučiti za rutu koja počinje u Rimu a završava se u Veneciji. Reč je o ruti dugačkoj 870 kilometara, pri čemu ćete obići prestonicu Italije, a ujedno proći i kroz predivnu Toskanu i završiti u čuvenom gradu na vodi – Veneciji.

Svoju italijansku avanturu možete započeti i u Milanu, a na vama je da izaberete da li ćete i do ovog grada doći kolima, ili doleteti avionom i tamo uzeti rent-a-car za obilazak Italije. Nakon što obiđete Milano, istražite gradove Cinque Terre, krenite kroz Toskanu ka Pizzi i dođite do Firence, koja je jedan od najlepših gradova ove čudesne zemlje.

Osim što ćete obići popularne turističe atrakcije, imaćete priliku da uživate u italijanskoj kuhinji, koja je jedna od najboljih na svetu, ispijate njihova kvalitetna vina, i upoznate se sa kulturom ove atraktivne zemlje.

Austrija – Od Mocartove kuće do Švajcarske

Kada je u pitanju obilazak neke zemlje automobilom, Austrija je jedna od zemalja za koju se turisti najčeće odlučuju. Njeni očaravajući pejzaži će vas sigurno zaintrigirati tokom samog puta, pre dolaska u željeni grad.

Pretpostavićemo da ste prestonicu Austrije – Beč već obišli, i preporučićemo vam turu koja kreće u Salzburgu a završava se u Bregenzu. Za ovo putovanje biće potrebno da izdvojite od 5 do 7 dana, kako biste se lepo upoznali sa čarima ove zemlje.

Salzburg je grad u Austriji koji je od činjenice da je u njemu rođen čuveni Mocart napravio veliku turističku atrakciju. Ovde se nalaze dve kuće pretvorene u muzej, jedna u kojoj je Mocart rođen i druga u kojoj je neko vreme živeo, a tu je i mnoštvo radnji sa dobro poznatim Mocart kuglama.

Kada je u pitanju Bregenz, reč je o šarmantnom mestu kraj jezera koje spaja Austriju, Nemačku i Švajcarsku. Bodensko jezero poseduje čistu i lepu uređenu plažu, kao i staze za pešake i bicikliste. U blizini ovog mesta nalazi se i St. Gallen u Švajcarskoj, koji takođe možete obići ovom prilikom.

Španija – pregršt mesta za obilazak

Zemlja koja oduvek mami pažnju turista, i koja vam nudi stotine različitih ruta za obilazak jeste čuvena Španija. U ovom zemlji se možete upoznati sa spektakularnim plažama, srednjevekovnim zamkovima i selima, kao i čudima svetske arhitekture.

Španija nije baš blizu našoj zemlji i putovanje je nešto duže, ali svakako jeste vredno truda. Možete se odlučiti sa standardu početnu stanicu – Barselonu, do koje se uz pauzu u Milanu može stići za jedan dan.

Preporučuje se i ruta koja spaja Santiago de Compostelu i Pamplonu, za koju je potrebno izdvojiti 7 do 10 dana, a koja podrazumeva oko 1000 pređenih kilometara. Ovom rutom ćete proći sever zemlje i videti Galiciju i Baskiju.

Iako je putovanje avionom znatno brže, put automobilom vam pruža mogućnost da vidite i obiđete mnogo više. Ovo je idealan način da istražite Evropu, a ujedno steknete uspomene za ceo život.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.