Dobre stvari

Najskuplje uređeni restorani na svetu

Svako od nas ima omiljeni restoran koji voli da posećuje i baš za njega tvrdi da se izdvaja od ostalih, najčešće po atmosferi i da se jedino tamo osećamo prijatno i udobno, skoro kao kod kuće.

Bilo da volite jednostavan i skladan enterijer ili nešto luksuzniji i raskošniji stil, uvek će da vam zapadne za oko neki detalj. Ako se bavite uređenjem enterijera, trebalo bi da obratite pažnju na najkvalitetnije podove koje nudi MV Selection, Beograd zbog kojih će vaš ugostiteljski objekat biti svrstan u kategoriju luksuznih. A evo na koje se restorane možete ugledati.

Masa: Kraljevski tretman u Njujorku

Restoran Masa nalazi se u Time Warner Centru u Njujorku i jedan je od najskupljih restorana u celom svetu. Liste čekanja za ovaj restoran su duge, a posetioci tvrde da se čekanje isplati jer je usluga na visokom nivou.

U ekskluzivno opremljenom restoranu, dobrodošlicu će vam poželeti glavni kuvar, a kraljevski tretman koji ćete imati tokom posete biće svakako glavni razlog da posetite ovaj restoran ako ste na putovanju u SAD.

U isto vreme u restoranu može da večera do 26 gostiju, što garantuje da će svakom gostu biti posvećena pažnja kakvu zaslužuje i da će moći da uživa u specijalitetima po kojima je ovaj restoran prepoznatljiv u Njujorku.

Restoran večera

Alain Ducasse au Plaza Athenee – luksuz u centru Pariza

Jedan od najlepših i najraskošnijih restorana u Parizu čuven je po meniju koji nije poznat samo širom Pariza već gosti iz celog sveta dolaze da probaju ta jela. Tri restorana iz ovog lanca restorana imaju najvišu ocenu: 3 Mishelinove zvezdice, a kada ste u glavnom gradu Francuske treba da posetite i Diznilend.

Sve je dizajnirano po meri gostiju, od stolova i stolica do najsitnijih detalja. Prostor je otvoren, pregledan, a kristalni lusteri na plafonima daće vam utisak kao da se nalazite u dvorcu. Atmosfera je intimna i prijatna i nema sumnje da ćete uživati u celokupnom ambijentu.

Nova nordijska kuhinja: Restoran Noma

Jedan od najpoznatijih restorana u Kopenhagenu, tri godine je bio prvi na listi najbolje rangiranih, a onda je došlo do velikih promena. Restoran se u pripremi jela oslanja isključivo na sastojke koje može da nabavi u bližoj okolini što je gostima posebno bilo privlačno jer su mogli da probaju autentična danska jela.

Neobične kombinacije jela, jedinstven ambijent i prepoznatljiv skandinavski šarm pozicionirali su ovaj restoran u top deset najskuplje i najbolje uređenih restorana na svetu što imponuje vlasnicima koji su skromno počeli ceo posao.

Luksuzni restoran

Eleven Madison Park: Kulinarska alhemija u Njujorku

Za ovaj restoran bi se moglo reći da je klasični savremeni njujorški restoran, ali nikako se ne može reći da je mesto koje se uklapa u bilo kakve okvire već baš suprotno, ide van granica očekivanog u najboljem mogućem smislu.

Moderna atmosfera i dodatni šarm francuske kulinarske magije ovo mesto čine jedinstvenim u gradu, a glavni kuvar koji izvanredno poznaje kulturu grada u kome stvara prava umetnička dela na tanjiru bez premca je u svom poslu što posetioci prepoznaju.

Celler de Can Roca: Mamina i tatina kuhinja na novi način

Ko bi mogao da pomisli da će tri brata koja vode ovaj restoran od mamine i tatine kuhinje napraviti pravo čudo u kulinarskom svetu. Enterijer njihovog restorana važi za najlepši u Evropi, a obroci su magični spoj mediteranskih ukusa.

Teško je odabrati najluksuznije i najskuplje uređene restorane na svetu zato što se njihovi vlasnici trude da ih iz dana u dan sve više unaprede kako bi održali kvalitet i prepoznatljivu atmosferu.

Neki se izdvajaju autentičnom kuhinjom, nesvakidašnjim sastojcima, ali činjenica je da im je zajedničko to što svi imaju luksuzan i prijatno dizajniran enterijer koji posetioce ostavlja bez daha i kome se vraćaju zbog intimne atmosfere.

Gosti uvek prepoznaju i cene gracioznu i uslugu punu pažnje, a zaposleni kao i vlasnici restorana, najčešće porodičnih i sa dugom tradicijom, dele strast prema poslu, a to se može prepoznati na zadovoljnim licima posetilaca.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke