Dobre stvari

Najpoznatiji brendovi luksuznih tašni na svetu

Tašne su aksesoari koje dame obožavaju, a mnoge žene su i pasionirani kolekcionari ovog stilizovanog modnog dodatka uz koji svaka odevna kombinacija poprima poseban izgled, i postaje znatno lepša i modernija.

Neki su u proizvodnji torbi otišli korak dalje, a reč je o najpoznatijim svetskim brendovima čije torbe predstavljaju mnogo više od modnog komada u kome nosimo potrebne stvari – one su simbol prestiža i istančanog ukusa

A evo i koji brendovi su kreirali takve modele!

Louis Vuitton – dezen koji lako prepoznajemo 

Louis Vuitton je brend koji ima prepoznatljiv karirani dezen koji prepoznaju čak i oni koji nisu veliki ljubitelji mode. Torbe ovog brenda su izuzetno upečatljive, i mogu izneti celi stajling. Ove luksuzne tašne našle su se na polici svake kolekcionarke, a postoje neki modeli koji se posebno izdvajaju. 

Postoje određeni modeli ovog brenda koji se posebno izdvajaju, a jedan takav je Speedy torbica, koja je svetu predstavljena tokom tridesetih godina prošlog veka. Prepoznatljivi šik monogram Louis Vuittona ubrzo je osvojio svet, a ova tašnica je dobila poseban status kada ju je ponela Odri Hepbern. 

Interesantan podatak je i taj da je na zahtev ove dive nastala i manja verzija ove torbice, poznatija kao Speedy 25 model. 

U godinama za nama svoju popularnost je stekla i Neverfull (nikada puna) torba ovog brenda. Reč je o velikom modelu Vuitton torbe, u koju zaista može sve stati. 

Chanel – glamur i prefinjenost francuskog brenda 

Koko Šanel je sinonim za prefinjen stil i savršen izgled, a ovaj francuski brend se izdvojio po mnogobrojnim modnim komadima, među kojima posebno mesto zauzimaju njihove tašne, koje su postale simbol elegancije i dobrog ukusa. 

Među čuvenim modelima ovog brenda nalazi se Chanel 2.55 Flap Bag, torba koja je svetu predstavljena davne 1955. godine, i to od strane Koko Šanel lično. Njena ideja je bila da večernje torbice transformiše tako što će im dodati kaiš u obliku lanca. Danas ovaj lanac viđamo na mnogim tašnama koje su bile inspirisane ovom vanvremenskom lepoticom. 

Kvalitetna izrada ove tašnice, kao i njen jedinstven i prepoznatljiv dizajn učinili su ovu torbu jednim od najpoznatijih svetskih modela. Svoj primarni izgled zadržala je sve do 1983. godine, kada ju je Karl Lagerfeld, koji je tada postao dio Chanela, redizajnirao dodajući CC logo na torbicu, koja je i sada u modi.

Hermes – popularna “Birkinka”

Još jedan francuski brend koji se izdvojio sa svojim fantastičnim torbama je i Hermes, čije su torbe čak dobile i popularan nadimak po kojim ih mnogi i znaju. Reč je o Birkin torbi, koja ima status svetske modne ikone među torbama. Ime je dobila po čuvenoj Džejn Birkin, koja je osamdesetih godina prošlog veka bila supermodel, glumica i pevačica.

Godine 1984. ova torba je kreirana po prvi put i to specijalno za Džejn, i to na veoma interesantan način. Naime, u avionu se susrela sa Žan Luj Dumaom, vlasnikom ovog renomiranog modnog brenda, kome se požalila kako nijedna torba ne odgovara njenim potrebama. Tada je Luj preuzeo ovaj zadatak na sebe, i kreirao joj torbicu iz snova. 

Popularnost ove torbice prikazana je u mnogim filmskim i serijskim ostvarenjima, pa je tako u kultnoj američkoj TV seriji “Seks i grad” koja se prikazivala krajem devedesetih godina prošlog veka, prikazana čuvena scena u kojoj Samanta (jedna od glavne četiri uloge u seriji) dolazi u prestižnu Hermes radnju u Njujorku kako bi se prijavila za listu čekanja popularne “Birkinke”. 

Fendi – italijanski šik i posvećenost detaljima 

Još jedna modna kuća koju su proslavile jedinstvene torbice je i Fendi. Ovaj italijanski brend neguje poseban šik i usmerenost ka detaljima. Model tašnice po kom se posebno izdvaja jeste Fendi Baguette, elegantna i minimalistička torbica koja je kao stvorena za večernji izlazak

Čuvena Keri Bredšo, junakinja gorepomenute serije “Seks i grad” ali i kultna modna ikona, tokom serije je najčešće nosila upravo ovaj model tašnice koji je tada zadobio svetsku popularnost. Još jedna modna ikona koja je nosila ovu tašnicu je i čuvena Rijana, koja je čak dobila i personalizovanu verziju ove torbice. 

Nadamo se da vam je ovo putovanje kroz svet visoke mode bila zanimljiva, i da i sami pronalazite inspiraciju u svetskim modnim brendovima koji diktiraju trendove.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke