Dobre stvari

Najposećenija letovališta Mediterana

Letovališta Mediterana vrlo su popularna destinacija, posebno među Evropljanima, ali i kod turista iz najrazličitijih krajeva sveta. Sve plaže koje izlaze na Sredozemno more predstavljaju mediteransku (sredozemnu) obalu – područje koje je po mnogima najlepše na svetu! Mesta smeštena na ovoj obali, sem predivnog mora, krasi i tipična sredozemna klima, sa toplim i suvim letima.

Bogato kulturno i istorijsko nasleđe takođe je nešto čime se Sredozemlje može pohvaliti, a turizam je vrlo razvijena privredna grana ovog područja, pa je ono savršeno za letovanje i divan, ispunjen odmor.

Međutim, s obzirom na to da na Sredozemno more izlazi čak 17 država, uglavnom dugih obala, sa bezbroj plaža i ostrva  – kako se odlučiti koje letovalište na Mediteranu ćete posetiti? Kako bismo vam olakšali, u nastavku teksta navešćemo najposećenija letovališta Mediterana i tako umesto vas suziti selekciju najboljih letovališta.

Kušadasi, Turska – šarmantni mediteranski grad koji morate obići

Živopisni grad Kušadasi nalazi se na zapadnoj obali Turske, a svakog leta je izuzetno popularna destinacija za putnike svih starosti i najrazličitijih nacionalnosti. Za ogromnu popularnost koju uživa Kušadasi najodgovornije su njegove prelepe, peščane plaže, ali i vrhunski hoteli, restorani i barovi, kao i bogato nasleđe kulturno-istorijskih znamenitosti i atrakcija koje nudi. Kada je reč o prevozu tokom upoznavanja svih lepota ovog mesta – dolmuš Kušadasi čini vrlo prohodnim, a verujte da ćete imati želju da ga istražite uzduž i popreko.

Santorini, Grčka – bajkovito ostrvo koje osvaja lepotom

Santorini – samo ime vas tera da ga obiđete, zar ne? Ovo je izuzetno popularno grčko ostrvo, posebno među parovima (čest je izbor i za medeni mesec), jer se smatra vrlo romantičnim. Kao jedno od najfotografisanijih mesta na svetu, sa pogledima kao sa razglednice i milionima fotografija koje putnici kače na društvene mreže – nema sumnje da Santorini zaista pleni lepotom.

Sem fascinantnih predela – beskrajno čisto more i odlično uređene plaže, kao i vrhunska vina i riblji specijaliteti kojima su bogati meniji brojnih restorana ovog ostrva, čine jedinstveni spoj koji odlikuje Santorini, a nema sumnje da ćete sa letovanja doneti samo najlepše utiske!

Santorini Grčka

Sardinija, Italija – šarmantno italijansko ostrvo

Letovanje puno odmora i predivne hrane, uz istraživanje najlepših predela – Sardinija nudi upravo to, divan letnji odmor na italjanski način. Ovo italijansko ostrvo ima obalu od skoro 2000 km, a ima plaže toliko lepe da se oni koji ih jednom posete obično i vraćaju.

Ljubazni domaćini i divna italijanska hrana, uz znamenitosti i atrakcije koje se retko gde drugde mogu videti, odlikuju Sardiniju i čine je jednom od najšarmantinijih, a ujedno i najposećenijih mediteranskih destinacija.

Sardinija će vas svakim trenom provedenim na njoj i predelom koji ugledati prosto zvati i inspirisati za istraživanje i na ovaj način terati na pokret tokom odmora, pa se pripremite na šetnju i otkrivanje najlepših predela ovog čarobnog ostrva.  

Palma de Majorka, Španija – rajski odmor iz snova

Mirnije Balearsko ostrvo (u poređenju sa burnom Ibicom), može se pohvaliti mediteranskim šarmom i divnom, dugom obalom, ali i bogatom istorijom i prelepim predelima. Glavni grad Palma ujedno je i glavna luka ostrva, a u njemu ćete videti mnoštvo jahti, kruzera, šik prodavnica i kul barova.

Ako se odlučite za letovanje na Majorci, ne propustite da se upoznate i sa katedralom koju je projektovao čuveni Gaudi, kao i bulevarom La Rambla u kome ćete najbolje upoznati divnu majorčansku kuluru i atmosferu.

Palma de Majorka Španija

Francuska rivijera – letovanje sa tipičnim francuskim šmekom

Od Marseja, preko Kasija, pa do Sen Tropea – azurna obala je svakako jedna od najpopularnijih na Mediteranu. Sem toga što su francuske luke i letovališta magneti za poznate svetske zvezde, jahtaše, biznismene i ljubitelje kockanja, one se odlikuju i nesvakidašnjom lepotom, luksuznim restoranima i smeštajnim jedinicama, ali i prelepim, čistim morem i plažama.

Preporučuje se da francusku rivijeru upoznate van jeka sezone, jer je ne možete lepo videti od hiljade turista tokom juna, jula i avgusta, ali i ako odaberete ovaj termin – svakako ćete uživati.

Nadamo se da smo olakšali vašu potragu i suziti izbor za mediteransku destinaciju za letovanje ove godine na najbolji način. Nema sumnje da ćete provesti nezaboravno letovanje za koju god od ovih destinacija da se odlučite, a Global citizen-u je ostalo samo da Vam poželi srećan put!

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke