Dobre stvari

Ovo su najpoznatiji kuvari na svetu

Kako bi ljudsko telo moglo da funkcioniše, potrebna mu je hrana koja će mu davati energiju. Međutim, mnogi ljudi vole hranu na mnogo višem nivou od biološkog uslova. Pravi mađioničari sa hranom mogu da naprave eksploziju ukusa, koja će naše telo i duh dovesti do blaženstva.

junetina u loncu

Najbolji restorani u Beogradu imaju neke od vrhunskih kuvara, ali oni ipak ne mogu da se mere sa svetskim zvezdama kulinarstva. Evo koji su to najpoznatiji kuvari na svetu.

Hrana je pravila klasnu podelu

Danas kada hoćemo da se počastimo specijalnom hranom, naša destinacija su restorani, ali nije oduvek bilo tako. Hrana je u starim vremenima igrala jednu od najbitnijih uloga, pa čak i onu u podeli na društvene klase.

Ako ste jeli prstima, tešku i masnu hranu u kruu veliko broja prijatelja, i atmosferi glasnog smeha, onda ste pripadali siromašnoj klasi.

Ako hranu niste delili ni sa kim, i jeli ste malo, kao i hranu koja je nemasna i lako varljiva, onda ste pripadali klasi bogataša. Hrana je ta koja zbližava ljude, koja stvara porodičnu atmosferu i koja nam unosi život.

Hrana je esencija praznika

Važnost hrane se ogledala i u starim svetkovinama i praznicima, kada je ona bila centar događaja, a bogovima i vladarima su prinošene žrtve u vidu životinja kao izraz poniznosti. Mnogi u antičko doba zapravo nisu bili religiozni, već su se pridiržavali ceremonija i praznika samo zbog ogromnih količina besplatne hrane i vina, koje su dobijali.

Hrana je odlika i današnjih praznika, posebno slava, ali je široko poznato i tzv. „novogodišnje prežderavanje”, kada jedemo mnogo više nego u drugom periodu godine, jer želimo da ispratimo staru godinu kako dolikuje.

Postoje oni koji su svoj život podredili hrani, i od nje napravili sve moguće i nemoguće varijacije, koje su ih dovele do svetske slave. Ipak, treba imati na umu da se pored vrhunskog umeća, kvalitet hrane u mnogome razlikuje u zavisnosti od opreme koju imate.

Za neke od vrhunskih recepata koje spremamo po uzoru na vrhunske svetske kuvare koje pominjemo u nastavku, potrebno je imati i kvalitetnu opremu, kao što su odlični kuhinjski aparati, ekspres lonci ili na primer slow cooker za lagano i postepeno krčkanje hrane. Uz sve ovo, hrana će sigurno biti ukusna kao i specijaliteti ovih kuvara sa naše liste!

#1 Gordon Remzi

Definitvno najpopularniji kuvar današnjice je Gordon Remzi, koji se nalazi na prvom mestu na listi top 10 kuvara na svetu 2017. godine. Remzi je postao populran preko svojih emisija u kojima često psuje, viče, i negoduje zbog neznanja drugih kuvara.

Remzi ima nultu tolernaciju na one koji rade u kuhinji i bave se kulinarstvom, a to ne znaju da rade. Ipak, njegova popularnost nije samo TV popularnost, već njegovi restorani prave vrhunska jela

On ima svih 16 Mišelin zvezda, tako da možete biti sigurni da je hrana ovde savršena. Osim toga, on je i najbogatiji kuvar na svetu, jer je „težak” 60 miliona dolara.

Mnogi tvrde da su njegova arogancija i bezobrazluk rezervisani samo za TV emisije, kako bi one imale veću popularnost, dok je u privatnom životu veoma opušten, druželjubiv, i brižan prema svom osoblju. Za spremanje jela u ovom restoranu se koriste samo najbolji sastojci, spremanje dezerta ne može da prođe bez upotrebe criollo kakao praha ili najfinije teletine.

#2 Džejmi Oliver

Ovaj svetski poznat kuvar je možda i dalje najpoznatiji kuvar kod nas, jer smo ga zavoleli kada je bio na vrhu svoje popularnosti, i od tada pratimo njegove projekte. Za razliku od Remzija, Džejmi Oliver je mnogo prijatniji, i izlazi više u susret ljudima.

Njegove emisije nisu bazirane na drami sa drugim kuvarima, već na njegovom otkrivanju različitih kuhinja, i upoznavanju razliičitih kultura.

Oliver, ipak, kuva u britanskom stilu, i jedan je od retkih koji je ostao veran nacionalnoj kuhinji, iako je postao svetski poznat. Mnogi ne vole britansku kuhinju, i smatraju da je potrebno prilagođavati se svetskoj kuhinji, ali Oliver je ipak širio spektar oko tradicionalne kuhinje.

ručak restoran

Bez obzira na to, Džejmi Oliver poznaje i druge kulture, i druge kuhinje, i raduje se kad ih proba, posebno kada je nešto preukusno, ali britanska kuhinja je ono u čemu je on njabolji.

#3 Volfgang Pak

Ovaj kuvar je pravi umetnik mešanja kultura, ukusa, nacija, da bi se dobila savršena harmonija ukusa, koja će dugo ostati u vašim ustima. Pak se sa 24 godine iz Austrije preselio u Ameriku, gde je dostigao svoju najveću inspiraciju.

On je poznat po spajanju italijasnke kuhinje sa američkom, uz pomoć posebnih kalifornijskih začina i dodataka. Kada je otvorio svoj prvi restoran, dobio je neverovatne pohvale.

Kuvanje danas ne može da bude samo kuvanje prelepih jela, ako želite da budete svetski poznat kuvar morate da uđete u sferu rijaitija i emisija. Pak je, takođe, učestvovao u mnogim emisijama pomoću kojih je stekao neverovatnu popularnost, pa je uvršten među 10 najboljih kuvara sveta.

Osim restorana i rijalitja, Pak ima i knjigu, za one koji žele da saznaju recepte, i tajne sastojke njegovih jela.

Uživajte!

 

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke