Dobre stvari

Najbolja pica u Beogradu – TOP 5 najboljih picerija u Beogradu

Pica sa paradajzom i maslinama

Beograd je grad koji se u regionu ističe po velikoj brojnosti ugostiteljskih objekata i važi za jedan od najživljih gradova u ovom delu Evrope. Osim što nudi sjajan noćni provod, prestonica Srbije poznata je i po restoranima koji zadovoljavaju čula i najvrsnijih gurmana. Među najpopularnijim restoranima jesu italijanski, što ne čudi s obzirom na to da su pice i paste među omiljenim jelima velikog broja stanovnika naše zemlje.

Da li se i vama jede vrhunska pica u Beogradu? Onda je obavezno isprobajte na najboljim, oprobanim mestima! U nastavku teksta predstavljamo vam TOP 5 najboljih picerija u Beogradu!

#1 Pizza bar

Pizza bar je smešten na dva mesta u Beogradu: kod Hrama na Vračaru na adres Mutapova 5-7 i na Novom Beogradu, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 165. Ovaj restoran ima pozamašan meni, koji daje mogućnost svakome da uživa u ukusima koje istinski voli.

Od potaža i supa, sendviča, preko kvalitetnog mesa do zanimljivih dezerta, Pizza bar zaista ima sve. No, ono po čemu je restoran najpoznatiji svakako su simboli italijanske kuhinje – paste i pice. Italjanski restorani ili picerije u Beogradu zaista ne bi bili na ovako visokom nivou da Pizza bar nije među njima!

Pizza bar nudi standardne pice kao što su: Pepperoni, Vegetariana, Capricoza i Calzone, ali i neke koje nisu tako uobičajene poput: Porketa, sa svinjskim rezancima; Black and Hot sa hrskavim testom crne boje, kao i picu kuće Pizza bar (po mnogima, ovo je najbolja pizza u Beogradu), koja je toliko ukusna i slasna da ćete sigurno poželeti još jednu porciju!

Obavezno probajte zanimljivu picu sa crnim testom, a uživajte i u koktelima spremljenim od strane vrsnih barmena koji rade u Pizza Bar-u. Ako ste radije za uživanje u pici kod kuće – ne brinite, ovaj restoran nudi i uslugu dostave na kućnu adresu!

#2 Pica Fabrika

Fabrika je picerija kojoj je pošlo za rukom da vrlo brzo osvoji simpatije ogromnog broja Beograđana. Restoran ove picerije nalazi se na Vračaru na adresi Požarevačka 13. Slogan koji restoran voli da koristi: „Italijanska tradicija, vračarski šarm”, najbolje oslikava ono što svakog gosta dočeka u Fabrici.

Vrhunska pica u kojoj se svaki sastojak pažljivo probran i kvalitetan, a koja se pravi po originalnoj italijanskoj recepturi, kao i širok izbor raznovrsnih pica, ono su po čemu je Fabrika poznata i po čemu se izdvaja.

Takođe, ovde vas čeka jedna od najboljih focaccia u gradu, pa ako je ovo specijalitet koji želite da probate – Fabrika je mesto sa kojim nećete pogrešiti!

Pica isečena na parčiće

#3 Picerija Botako

Ako vam je važno da pica, osim po fenomenalnom ukusu, bude i servirana tako lepo da ćete je rado postaviti na društvene mreže, Botako će ispuniti vaše želje i očekivanja! Ovde su pice preukusne, ali i lepe!

Meko, a hrskavo testo, sir koji se razvlači tokom jela, a zatim topi u ustima, pa sve to začinjeno intenzivnim origanom i hrskavim susamom… Takva je svaka pica u Botaku! Picerija se nalazi na Vračaru na adresi Nevesinjska 6 i na Dorćolu na adresi Šantićeva 8.

Najbolje pice su, naravno, samo deo autentičnog italijanskog menija Botako picerije. Brusketi, piroške, italijanske salate i paste, takođe su fenomenalni!

I ova picerija u Beogradu vrši dostavu do kućnog praga, pa u njihovim specijalitetima možete uživati i od kuće!

#4 Picerija Orao

Picerija Orao je prva picerija u Beogradu koja je prodavala picu na parče! Upravo dugoj tradiciji i sjajnoj reputaciji Orao i duguje svoju popularnost. Restoran je otvoren 1991. godine, i od tada do danas, uspeo je da zadrži reputaciju kultnog mesta za uživanje u dobrom parčetu pice u Beogradu!

Orao se nalazi na više lokacija, raspoređenih širom Beograda, od kojih je najpoznatij i najposećeniji “Orao kod Depoa”, kako ga Beograđani kolokvijalno nazivaju. Nalazi se na adresi Bulevar kralja Aleksandra 202.

Ovde ćete imati priliku da isprobate picu premazanu goveđom salatom, kao i mnoge druge zanimljive specijalitete na koje nećete ostati ravnodušni!

#5 Campania Trattoria

Campania Trattoria je, sudeći po recenzijama na poznatim aplikacijama – omiljeni italijanski restoran u Beogradu! “Italija, ali prava!”, ono je što sama picerija o sebi tvrdi na svom sajtu, a mi to i potvrđujemo!

Doživite duh Italije u prestonici i uživajte u picama čiji ćete ukus sigurno prepričavati!

Ovde se pice spremaju u peći na drva, na tradicionalan italijanski način. Ambijent u restoranu je šarmantan i elegantan, pa ovde možete doći sa prijateljima, ali i izaći na večeru sa drugom polovinom, ili izvesti na ručak poslovnog saradnika! Tople boje i nameštaj od prirodnih materijala zaista stvaraju osećaj kao da ste se, ulaskom u restoran, teleportovali u lepu Italiju.

Picerija Campania Trattoria nalazi se u Beogradu u ulici Kneza Sime Markovića 10 u lepom delu Starog grada. Ovaj restoran poseduje sertifikat koji garantuje da ćete ovde probati autentičnu i najbolju picu Napolitanu! Njeno testo prolazi kroz poseban način pripreme, a ručno se razvlači.

Pa, koji od ovih restorana će biti vaš prvi izbor za uživanje u najboljoj pici u gradu? Sigurni smo da ćete biti zadovoljni koji god da odaberete! Prijatno!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke