Moje fenomenalno iskustvo sa Balkan Fun letovanja za mlade

Pod pritiskom ispitnih rokova i drugih obaveza, sve što mi je trebalo za jul mesec 2018. godine je bilo dinamično putovanje na kome ću “napuniti baterije” za naredne ispite i sve što sa njima dolazi. Kako su party putovanja neverovatno zaživela u Srbiji i osvojila sve mlađe generacije, jedno takvo letovanje je vrlo brzo postalo i deo mog plana koji sam uspešno realizovala baš kada su temperature u Beogradu postale nepodnošljive. Balkan Fun je ponudio fenomenalan aranžman za Lefkadu, a na meni je bilo da spakujem kofer i uputim se na, kako se ispostavilo, najbolje letovanje koje sam dosad iskusila.

Limunada na plazi pored mora

Lefkada – magično ostrvo lepih plaža i dobre zabave

Već na osnovnu promotivnih flajera koje je delila Balkan Fun turistička agencija, dalo se preptostaviti da je reč o zanimljivoj destinaciji koja može mnogo toga da ponudi. Međutim, kako svaki flajer priča istu priču, samo sam površno pročitala njegov sadržaj i predložila drugarici da Lefkada bude naša naredna destinacija.

Prvo što nas je oduševilo jesu lepote ostrva koje smo obišle zahvaljujući brojnim izletima organizovanih od strane turističke agencije. Ostrvom dominiraju peščane plaže, što je u mom slučaju bio veliki plus za ovu destinaciju koju sam po prvi put posetila. O njihovom kvalitetu dodatno svedoče Plave zastavice, koje su najbolja potvrda kvaliteta peska, vode i celokupne ponude na ovim plažama.

Kako smo ostrvo istraživale sa još nekoliko ljudi iz naše velike “Lefkada party grupe”, vreme provedeno na najlepšim delovima ostrva je dobilo još jednu fenomenalnu dimneziju, a to su novi ljudi, nova poznanstva i milion novih priča i doživljaja.

Brodovi, žurke i muzika u ritmu Lefkade

Koncept party putovanja je uključivao svakodnevne žurke na plažama, u otvorenim klubovima i zapravo svim mestima koja su dopuštala bilo kakav vid dobrog provoda. Kako su žurke unapred bilo deo našeg plana, nismo propuštale nijednu priliku da se dobro provodimo uz letnju plej listu koja nas je neverovatnom brzinom pokretala, kao i sve druge ljude koji su bili u našem okruženju tokom desetodnevnog boravka na Lefkadi.

Lično smatram da su žurke na brodovima najbolje iskustvo kada su u pitanju letovanja, jer kopno nije tako zanimljivo kada već imate priliku da plovite jednim od najlepših mora na svetu. Osim toga, plovidba brodom je idealna prilika da se obiđu sve skrivene uvale i plaže koje su Lefkadu na nekoliko sati učinile vrlo egzotičnom destinacijom.

Fenomenalna organizacija putovanja

Iako je Lefkada ostavila neverovatan utisak na sve nas koji smo je prvi put posetili, treba biti fer i napomenuti da je za ovakav doživljaj destinacije “odgovorna” i sama Balkan Fun agencija, koja je koncipirala fenomenalan program putovanja koji udovoljava svima. Pod tim podrazumevam da je raspored bio vrlo opušten, pa su aktivnosti bile uklopljenje tako da je bilo mesta i za aktivno upoznavanje Lefkade, i za kratak predah od svih aktivnosti. Na izletima je bilo sasvim dovoljno vremena za obilazak svih relevantnih sadržaja, a noćni provod je uvek podrazumevao odlična mesta sa mnogo prostora i izuzetno korektnim cenama koje se ne mogu baš uvek očekivati na letovanjima.

Smeštaj je takođe zadovoljio sva naša očekivanja, pa za razliku od prethodnih letovanja, drugarica i ja nismo imale problema sa nedostatkom tople vode, kvarom tuša ili sličnim “nevoljama”. U jednom razgovoru koji smo vodile na putu do plaže, zaključile smo da tako ispunjeno letovanje sa raznovrsnim aktivnostima verovatno ne bismo same mogle isplanirati, jer je teško parirati iskustvu i stručnosti Balkan Fun tima koji nam je izašao u susret u svakom pogledu.

Vladimir Drača – vodič Balkan Fun letovanja koji me je oduševio

Takođe, smatram da apsolutno ne bi bilo fer ako ne bih pomenula vodiča Balkan Fun-a, koji nam je zasigurno veoma pomogao tokom puta i nesumnjivo ulepšao celo letovanje. Naime, naš vodič na ovoj avanturi je bio Vladimir Drača, dečko koji nas je upoznao sa svim lepotama Lefkade. Bio je jako strpljiv za sve i svakoga, uvek je nasmejano odgovarao na svako postavljeno pitanje i imao je rešenje za svaku situaciju.

Zašto sve ovo pominjem? Desilo mi se da me je ujela osa tokom obilaska samog centra Lefkade. Do tada mi se to nije desilo nijednom i nisam znala kako ću odreagovati na ujed. Vladimir Drača je bio toliko predusretljiv, snalažljiv i spreman na svaku nepredviđenu situaciju, da mi je istog momenta spretno izvadio žaoku, stavio led, zatim dao kremu kojom ću mazati mesto ujeda i svaki dan proveravao kako sam i da li ujed prolazi.

Kratak pregled putovanja na Lefkadu svakako nije dovoljan da opiše moje fenomenalno iskustvo sa ovom destinacijom, kao i agencijom u čijoj sam organizaciji putovala, ali verujem da će mi lično biti podsetnik da na vreme rezervišem sledeće letovanje, na novom mestu ali sa istom – Balkan Fun ekipom.