Dobre stvari

Minimalno ulaganje može drastično uvećati vrednost nekretnine

boja za enterijer u konzervama

Ukoliko želite da prodate ili izdate nekretninu po većoj ceni, neophodno je da je malo preuredite i time uvećate njenu vrednost. Ukoliko pažljivo isplanirate ovaj proces, razlika u ceni može da bude i više nego primetna i može se dobro odraziti na vaše finansijsko stanje. Ne samo da ćete povratiti početnu investiciju, nego će i zarada koju ćete ostvariti da bude vredna uloženog vremena i novca. Čak i ako imate simboličan kapital i on može da napravi drastičnu razliku ukoliko znate kako da pametno iskoristite novac i organizujete ulaganje.

Kuhinja kao glavni adut

Svi stručnjaci za prodaju nekretnina će uvek istaći važnost dobro opremljene i sređene kuhinje. Ova prostorija ima veliki značaj kod svih koji kupuju nekretninu i ukoliko sredite ovaj prostor možete da tražite više novca. Ukoliko nemate sredstava da menjate kuhinju ili kupujete kompletno nove uređaje, razmislite o tome da sami sredite ovaj prostor. Pronađite folije ili boju kojom možete da osvežite ormariće i ukoliko su pločice stare i neprivlačne na izgled, i njih možete da promenite uz malo boje i šablona. Sve ovo predstavlja minimalno ulaganje ali pravi drastičnu razliku u prostoriji u kojoj se kupci najduže zadržavaju.

Obratite pažnju na spoljašnji prostor

Spoljašnji prostor predstavlja produžetak unutrašnjosti i može da poveća kvadraturu nekretnine ukoliko ga pametno iskoristite. Postoje podne obloge koje mogu da naprave razliku i unesu toplinu ili moderan stil na balkonu ili terasi i time dodatno povećaju šanse za prodaju. Takođe, odaberite nameštaj koji neće vizuelno umanjiti prostor nego će pokazati njegov pun potencijal. Ostavite i deo prostora praznim kako bi se stvorio osećaj većeg prostora ali i mogućnost da se ovaj deo dodatno iskoristi kao prostor za sedenje, saksije sa cvećem ili kutak za decu.

Ispratite trendove na tržištu

Ukoliko želite da povećate vrednost vaše nekretnine, veliku ulogu mogu da imaju trenutni trendovi koji su prisutni na tržištu. Kada su u pitanju najpopularniji stanovi, Beograd prednjači sa najpopularnijim novitetima iz sveta dizajna enterijera te su ove nekretnine prava inspiracija za vaše renoviranje. Od ukrasnih lajsni, modernih ukrasa do odabira upečatljivih komada nameštaja, sve su ovo sitni dodaci koji menjaju sliku o vašoj nekretnini i čine da ona izgleda lepše, a samim tim i skuplje. Uz ovih nekoliko dodataka možete da transformišete prostor i napravite efektnu i modernu promenu u enterijeru.

Renoviranje kuhinje

Sređivanje podova

Podovi su investicija koja se isplati jer imaju veliku ulogu u prvom utisku kada je nekretnina u pitanju. Ukoliko imate parket koji je već dotrajao, uz mali budžet ga možete prelakirati i efekat koji ćete postići će drastično promeniti utisak o vašem stanu. Ukoliko je, pak, pod prilično ruiniran, možete da se opredelite za postavljanje laminata jer će ovaj posao da bude manje zahtevan, završen u kraćem periodu i dobićete novi pod. Prednost laminata je što će pružiti osećaj povezanosti prostorija i učiniti da prostor izgleda veće, što je izuzetno važno onima koji sređuju nekretnine manje kvadrature.

Jednaki stilovi u prostorijama

Kako bi prostor izgledao ujednačeno, neophodno je da u svim prostorijama pratite isti stil i fokusirate se na jednu paltetu boja. Za podizanje vrednosti nekretnine se uvek savetuju neutralne i pastelne boje jer pružaju mogućnost otvaranja prostora i vizuelnog povećanja prostorije. Takođe, ukoliko spremate nekretninu za prodaju, ovo će olakšati potencijalnim kupcima da se zamisle kako tu žive i stavljaju svoje stvari. Izbegavajte kombinovanje stilova u različitim prostorijama jer će to stvoriti nered i neujednačenost koja može da učini da prostor izgleda manje, nesređenije i neprirodno.

U svakoj prostoriji koristite isti osveživač vazduha kako biste stvorili istu atmosferu u svim prostorijama i pobrinite se da je uvek sve sveže proluftirano, da su sve roletne podignute i da su vrata otvorena kako bi se stvorio osećaj povezanosti i dobrog protoka kroz prostor. Naposletku, oglasite nekretninu ukoliko ste spremni za prodaju i pobrinite se da na slikama uhvatite sve ono što se ističe i što ste postigli renoviranjem.

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke