Dobre stvari

Metode za podmlađivanje lica za kratko vreme

Mlado lice ideal je lepote širom sveta, a već hiljadama godina unazad ljudi su otkrivali razne metode za podmlađivanje lica. Od gotovo magičnog svojstva koje azijati pripisuju godži bobicama za očuvanje mladalačkog izgleda, preko alhemičarskih napora da se otkriju tajne večnog života i mladosti, pa do najsavremenijih procedura, čovečanstvo se vekovima bori sa prolaznošću i željom da zaustavi vreme baš u tom momentu mladosti svakog pojedinca.

Danas su nam na raspolaganju sva znanja o koži i njenim mehanizmima koja dobijamo od starijih generacija, ali i najsavremeniji tretmani i procedure koje nam pomažu da se podmladimo. Zbog toga je pred svima onima koji još nisu otkrili svoj eliksir mladosti veliki spektar mogućnosti. U ovom tekstu predstavićemo vam neke od najefikasnijih načina ukoliko želite da podmladite vaše lice za kratko vreme.

Mezoterapija

Mezoterapija je metod podmlađivanja koji sluša prirodne potrebe našeg lica i sledi sastav naše kože. Ona predstavlja ubrizgavanje mezoterapeutskih koktela mikroiglicama pravo u mezoderm kože. Ovi kokteli sadrže sve ono što je našoj koži potrebno da postane sjajnija, glatkija i elastičnija – gotovo odmah nakon tretmana. U njima su sadržani vitamini, minerali, a često i kolagen- supstanca zaslužna za elastičnost kože, koja sa starenjem i negativnim uticajem UV zračenja počinje da manjka u našoj koži.

Zbog prirodnog, neinvazivnog i gotovo holističkog pristupa potrebama naše kože, ova terapija postaje sve popularnija, posebno kod onih sa problemima tonusa kože, celulitom ili hiperpigmentacijama protiv kojih se uspešno bori.

Hijaluronski Fileri

Neinvazivni hijaluronski fileri još jedna su metoda koja sluša prirodne potrebe naše kože – ovog puta za vodom. Hijaluron je humektant – supstanca koja za sebe vezuje ćelije vode, čime zadržava našu kožu jedrom, glatkom i hidriranom. Hijaluronskim filerima ubrizgavamo hijaluron u kožu neinvazivnom procedurom koja zahteva minimalan period oporavka.

Hijaluronski fileri smanjuju vidljivost finih linija i bora, podižu volumen kože i utiču na konturisanje lica. Mogu se aplikovati u jagodice sa ciljem njihovog neoperativnog liftinga. Hijaluron usne čini punijim, povećavajući njihov volumen – čime doprinosi mladalačkom izgledu.

Botoks

Botoks je jedna od metoda o kojima često čitamo i koja izaziva oprečna mišljenja. Ova visokoefikasna procedura funkcioniše poput anestezije – onemogućavanjem pokreta sitnih mišića našeg lica koža je onemogućena da se pomera, previja i stvara bore.

Ipak, ovom tretmanu često zameraju brojna neželjena dejstva. Budući da se radi o toksinu, on čestom upotrebom može dovesti i do odumiranja tretiranog mišićnog tkiva, a sam mehanizam funkcionisanja zahteva repetativne tretmane. Zbog toga je veoma važno odmeriti sve benefite i posledice neke procedure pre nego što se na nju odlučimo, ali i informisati se o manje invazivnim i manje štetnim alternativama.

Kozmetika

Kozmetička sredstva na tržištu usmerena ka očuvanju mladalačkog izgleda lica sve su brojnija. Od krema, preko seruma i tonika do maski za lice, gotovo svaki proizvođač sebi pripisuje otkrivanje te prave magične formule koja će nas učiniti mladima. Ipak, kada biramo kozmetičke preparate važno je da se držimo nekoliko važnih stavki ukoliko želimo da se podmladimo za kratko vreme.

Izbegavanje krema sa jakim hemikalijama prva je i možda i najvažnija stavka procesa selekcije – sve hemikalije se talože na našoj koži i ispod nje i dugoročno negativno utiču na naše pore. Pri odabiru prirodnih proizvoda, sa druge strane, važno je odabrati lakše preparate koji su na bazi nekomedogenih ulja. Komedogenost nekog ulja znači njegovu osobinu da se taloži u našim porama i sprečava ih da dišu. Takva ulja su ulje jojobe, avokada, badema, ulje kikirikija, suncokretovo ulje. Osim toga, važno je birati kreme koje sadrže baš ono što je našoj koži potrebno, a to su visokoefikasni podmlađivač retinol, hijaluron i vitamini.

Kada biramo način na koji ćemo tretirati svoje lice i svoju lepotu, biramo i kako ćemo se odnositi prema svom zdravlju. Zbog toga su uvek bolji izbor neinvazivni tretmani poput hijalurionskih filera, ali i kozmetički preparati koji sadrže manje štetnih hemikalija. Iza svake odluke o tretmanu lica treba da stoji podrobno istraživanje i konsultovanje onih koji su najstručniji u datoj oblasti.

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke