Dobre stvari

Maska za lice od meda i jogurta za blistav ten

Devojka na tretmanu sa maskom na licu

Prirodne maske za lice odličan su način da vašoj koži obezbedite dubinsku negu, na brz i jednostavan način, od svega par sastojaka i namirnica koju verovatno već sada imate u kuhinji! Ovakva nega lica višestruko je isplativa, a prirodni tretmani lica, ukoliko su pravilno izvedeni mogu da budu izuzetno dragoceni korak u nezi.

Prirodni sastojci poput jogurta, meda i drugih namirnica, ponudiće vašoj koži dubinsku hidriranost zahvaljujući svojim nutritivnim svojstvima, a bićete potpuno sigurni da znate šta stavljate na svoje lice, te izbeći potencijalne sintetičke dodatke koji mogu imati negativno dejstvo po osetljivu kožu.  

Upravo je jedna od takvih tretmana za kožu i  vrlo popularna maska za lice od meda i jogurta koja zbog svojih nutritivnih kvaliteta i svojstava, nudi nežnu, ali efektnu negu svim tipovima kože, zbog čega je posebno omiljena među ženama. 

U nastavku teksta pročitajte kako maska za lice od meda i jogurta može doprineti stanju vaše kože i zbog čega savetujemo da je uvrstite u svoju rutinu dodatne nege!

Zbog čega je maska za lice od meda i jogurta dobra za kožu?

Mlečni proizvodi su vrlo nutritivno bogate namirnice koje se mogu pronaći u gotovo svakom frižideru. Jogurt, jedan od mnogima omiljenih mlečnih proizvoda, u kombinaciji sa medom ima brojne benefite po organizam i kožu. Takav je slučaj kada su uključeni u ishranu, ali su zbog svojih nutritijenata neretko zastupljeni u i kozmetičkim proizvodima.

Jogurt je kao namirnica poznata po velikoj količini probiotika, koji su krucijalni u održavanju stabilne digestivne ravnoteže i crevne flore.  Med sa druge strane, ima jaka antibakterijska svojstva, i pun je antioksidanasa koji su ključni za održanje optimalnog stanja kože.

Mleko u staklenoj boci i med sa drvenom kašikom

Ne samo kada su uključeni u ishranu, već jogurt i med za lice u kombinaciji imaju brojne efekte po kožu i onda kada su naneti topikalno, a mi vam navodimo samo neke od ovih brojnih benefita.  

#1 Maska od meda i jogurta hidriraće dubinski vaše lice

Istraživanja su pokazala da nanošenjem prirodnih maski na bazi jogurta, možete usporiti proces starenja, a koži povratiti vlažnost koja se gubi godinama. Zahvaljujući mlečnim kiselinama (laktatna acidoza) koje se nalaze u jogurtu, ovom maskom izvršićete vrlo blagi piling lica, koji će za efekat imati zategnutiju i zaglađenu kožu.

Zahvaljujući brojnim antioksidantima u medu, vaša koža biće dubinski nahranjena, biće dok će jogurt doprineti povećanoj hidrataciji kože, tako da možete biti sigurni da ste vašem licu ponudili dubinsku negu. 

#2 Jogurt i med maska za lice umiriće iritacije na vašoj koži

Svima je poznat narodni lek posle sunčanja, za sprečavanje opekotina i crvenila kože – jogurt i kiselo mleko. Zahvaljujući svojim rashlađujućim efektima jogurt deluje negujuće prema iritacijama na koži, kakve su opekotine. Med zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu, može sprečiti dalje iritacije. 

Jogurt i med maska za lice delovaće umirujuće na iziritiranu kožu lica i saprečiti dalje širenje iritacije. Može biti podjednako blagodetna za lice iziritirano suncem, kao i vetrom i hladnoćom. 

#3 Jogurt i med za lice u kombinaciji odlični su za blistav ten

Jogurt i med za lice u kombinaciji od davnina koristile su žene sa istoka, kako bi izbelile lice i dobile efekat blistavog tena. Ovaj efekat dešava se upravo zahvaljujući pomenutoj mlečnoj kiselini u jogurtu, koja vrži blagu eksfolijaciju kože i ukljanja mrtve ćelije sa površine kože, zahvaljujući čemu lice izgleda blistavije i svetlije. 

Kiselo mleko u staklenoj posudi

Med zahvaljujući svojim nutritivnim svojstvima dubinski hidrira i hrani kožu, zbog čega lice izgleda “punije” i zdravije, što sve zajedno dovodi do efekta blistavog tena i mladolikog lica.  

Maska za lice od meda i jogurta – recept

Maska za lice od meda i jogurta je preparat koji se sprema od samo dva pomenuta sastojka. Sve što treba da uradite jeste da u dve kašike jogurta dodate kašičicu meda, dobro pomešate i nanesete tanak sloj na lice. Nakon toga ostavite da deluje 20 minuta  do 30 minuta.

Ipak, na osnovu toga koji je vaš tip lica, u ovu osnovu možete dodati neke sastojke da poboljšate učinak i zadovoljite specifične potrebe vaše kože.

  • Za suvu kožu u osnovnu smesu dodajte pola zgnječenog avokada;
  • Za masnu kožu dodajte pola kašičice kukrume ili kašičicu zelene gline;
  • Za kožu sklonu aknama i bubuljicama dodajte kašiku limunovog soka;
  • Za izbeljivanje kože dodajte kašičicu cimeta;
  • Za smanjenje crvenila i iritacije, umešajte u osnovnu smeu 1 kašiku aloe vere.

Preporučujemo da ovu masku i bilo kojoj kombinaciji koristite 1 do 2 puta nedeljno za najbolje rezultate. Efekte glatkog i mekog lica ćete primetiti gotovo momentalno, a upornošću ćete primetiti i dugotrajne rezultate zdravog i blistavog tena. Srećno!

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke