Kuvajte sa vinom – par ukusnih predloga

I kulinarstvo je spoznalo efekat koji imaju najbolja vina kada se koriste tokom pripreme hrane. U kulinarstvu vina mogu da se koriste na više različitih načina, kao začin, za mariniranje mesa, za kuvanje jela ili raznih sosova. 

Prodavnica vina Calix krije mnoga dobra vina, pa smo gotovo sigurni da u njoj svako može da pronađe svoje nadahnuće za kuvanje. Prodaja vina online omogućava da kupcima kupovina bude na dohvat ruke, da na jednostavan i lak način pronađu i kupe vino po svojoj želji.

Postoji bezbroj načina da koristite vina u kuvanju, a mi vam navodimo par klasičnih recepata sa vinom.

Njegovo visočanstvo – gulaš sa vinom

Gulaš sa vinom je spoj tradicionalnog i novog, to je novi način da se pripremi ovo mnogima omiljeno jelo.

Potrebni sastojci:

  • kilogram telećeg ili junećeg mesa
  • 4 veće glavice luka
  • 2 – 3 šargarepe
  • 400 ml paradajz sosa
  • dve čaše crnog vina
  • malo brašna
  • žačini po ukusu

Prodavnica vina koju vam preporučujemo ima u ponudi razne vrste crnog vina, a mi vam od srca preporučujemo da ovo jelo kuvate uz dodatak CA’ DEL DOGE MERLOT I.G.T. VENETO crnog vina iz Italije.

Priprema:

Propržiti iseckan luk na malo ulja, pa dodati iseckanu šargarepu. Kada se isprži dodati srednje krupno seckano meso pa pržiti sa lukom i šargarepom. Dodati kašiku ili dve brašna pa pržiti sa mesom i konstantno mešati. 

Kada se meso malo proprži naliti ga paradajz sosom i vinom. Začiniti po želji pa ostaviti na tihoj vatri da se krčka. Posebno je važno što duže i strpljivije kuvati gulaš jer tako bude ukusniji. Gulaš sa vinom je kuvan kada se meso rapada na manje komadiće i postane mekano. Ovo jelo najbolje se slaže uz testeninu ili pire od krompira.

Ukoliko niste probali mi vam preporučujemo da probate da napravite ovo jelo, jednostavno je ali mu dodavanje ovog alkoholnog pića daje poseban ukus i olakšava proces kuvanja. 

gulaš

Pasta sa piletinom i belim vinom

Italijani su poznati kao vrhunski kuliarski majstori. Kada njihovoj veštini u kuhinji dodamo najbolja vina uživanje u hrani postaje maksimalno.

Prodaja vina online na ovoj stranici vam olakšava potragu za belim vinom za ovo jelo, ali i za kvalitetnim i ukusnim vinima uopšte. Jedna od sjajnih opcija za pripremu ovog recepta je SERENISSIMA SOAVE belo vino.

Potrebni sastojci:

  • pakovanje testenine po želji
  • 200- 300 gr pilećeg belog mesa 
  • 200 ml belog vina po izboru
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 100-150 gr dimljene slanine 
  • nekoliko čena belog luka
  • malo parmezana 
  • začini po ukus

Priprema:

Testenina se kuva po uputstvu sa kesice da ne bi bila prekuvana, treba da bude al dente (da se oseti pod zubima). U drugoj šerpi ili tiganju se proprži piletina isečena na kocke pa se doda dimljena slanina sitno isečena i par izgnječenih čenova belog luka. 

Kada se piletina isprži dodaje se pavlaka i belo vino. Potom se nastavlja dinstanje sosa na tihoj vatri par minuta.Potom se izvadi  beli luk i dodaju se začini po želji i ukusu. Sos se prelije preko testenine, a na vrh se narenda malo parmezana. Služi se toplo uz čašu ohlađenog belog vina.

Gulaš sa vinom i piletina sa belim vinom su dva lagana, a veoma ukusna  jela. Naravno, i sami možete kreirati sopstvene recepte i stvarati nove ideje za kuvanje. 

Postoji par osnovnih smernica koje se tiču kombinovanja vina sa hranom. Belo vino ide uz „bela“ mesa – ribu, piletinu, ćuretinu, itd, a crno uz crvena – junetinu, svinjetinu, divljač itd.

Prodaja vina online je veliko olakšanje kada je odabir vina u pitanju. Ona vam omogućava da sami kreirate svopstvene recepte za jela koja volite. Pogledajte ponudu koju ova prodavnica vina ima, i otkrijte zašto su baš njihova vina najbolja vina na domaćem tržištu.