Dobre stvari

KOLIKO SE MOŽE VOZITI NAKON ISTEKA REGISTRACIJE?

Brz način života i veliki broj informacija koje obrađujemo svakodnevno utiču na to da neke stvari zaboravimo. To je najčešće slučaj sa obavezama koje imamo jednom godišnje, kao recimo registracija vozila.

S’ obzirom da čitate ovaj članak, verujemo da se vama upravo to dogodilo, ili samo proveravate informaciju unapred. Niste jedini, u razgovorima sa agencijama i tehničkim pregledima saznali smo da je ovo jako čest slučaj.

Ako se trenutno nalazite u ovoj situaciji, obavezno pročitajte tekst do kraja i saznajte koliko se može voziti nakon isteka registracije, koliko važe tablice nakon isteka registracije i koja je procedura registracije nakon isteka.

Vožnja nakon isteka registracije

Svesni smo da većina vozača smatra da neće zaboraviti na registraciju kada za to dođe vreme, ali naš savet je da ipak napravite neki podsetnik. Dobra opcija je upisivanje u neku aplikaciju na telefonu koja će vas obavestiti na vreme.

Zašto je to važno? Zato što nije dozvoljena vožnja nakon isteka registracije. Registracija vozila važi do ponoći datuma koji se nalazi na registracionoj nalepnici.

Nakon tog datuma ne smete biti učesnik u saobraćaju, ako vas zaustavi policija platićete kaznu. Kazna se kreće od 5.000-20.000 dinara u zavisnosti od perioda koji je prošao nakon isteka.

Koliko važe tablice nakon isteka registracije?

Sledeće pitanje koje se postavlja vezano je za tablice. Da li ste znali da ukoliko ne registrujete vozilo do 60 dana od isteka registracije morate vratiti saobraćajnu dozvolu i tablice?

Nije strašno ukoliko vam registracija istekne, imate rok od mesec dana da to učinite bez dodatnih troškova. Ali, kao što smo već napomenuli, ne smete učestovati u saobraćaju. Problem nastaje ukoliko to ne učinite i prođe više od 30 dana. Tada ste u obavezi da vratite dokumenta, što znači da ćete morati ponovo da platite izdavanje novih tablica i saobraćajne isprave.

Nemojte čekati poslednji trenutak, država je omogućila produžavanje registracije čak 30 dana pre isteka.

 

Procedura produžavanja nakon isteka registracije

Ukoliko je registracija istekla manje od 60 dana, procedura je identična. Osnovna razlika je što vozilom u tom trenutku ne smete upravljati, zato morate angažovati šlep službu. To je najbolji način kako možete doći na pregled u toj situaciji.

Ako je registracija istekla više od 60 dana, prvo morate vratiti dokumenta. U obavezi ste da tablice i saobraćajnu dozvolu vratite u MUP kako bi se izvršila odjava. Tada na isti način pomoću šlep službe prenesite vozilo do tehničkog pregleda, a nakon toga zatražite izdavanje novih tablica i saobraćajne.

Kompletna registracija auta na jednom mestu

Ukoliko se odlučite da radite tehnički pregled u centru koji nema administrativnu službu, proces će trajati čitav dan, a možda i dva dana.

Nakon što dobijete registracionu list za ispravnost vozila, morate ići u agenciju da vam popune uplatnice za takse i polisu osiguranja. Ako nemaju platni promet, morate otići u banku ili poštu. Zatim sa svim uplatnicama i dokumentima u MUP kako bi preuzeli registracionu nalepnicu.

Iskusni ljudi iz ove branše osmislili mnogo jednostavniji način. Centar za tehničke preglede DON poseduje tehnički pregled, administraciju i platni promet. Sve završavate kod njih za svega 2-3h. Ovlašćeni su da izdaju registracione nalepnice, tablice, saobraćajne dozvole, itd.

Najveći centar za tehničke preglede DON u Beogradu

Više ne morate da gubite nekoliko dana, da čekate nekoliko redova i nervirate se zbog gužve i neprofesionalizma mnogih koji rade na šalterima. Kompletnu registraciju završite na jednom mestu, za svega nekoliko sati.

Centar za tehničke preglede DON nalazi se na 3 lokacije u Beogradu: Zemun, Bogoslovija i Viline Vode. Izaberite lokaciju koja vam odgovara i na jednom mestu završite registraciju automobila.

Posetite njihov sajt don-registracija.com za više informacija i kontakt telefon.

Najnoviji tekstovi

LepotaLifestyle

Kako se pripremiti za trening kod kuće?

Fizička aktivnost je ključan faktor za zdravlje svake osobe. Od dece pa do odraslih, svima se preporučuje redovno treniranje. Međutim, …

Dobre stvari

PRIJAVA ZA STARTAP IBC ZLATIBOR DODELA SREDSTAVA ZA VAŠU IDEJU

Inovacioni biznis centar Zlatibor je i ove godine na raspolaganju svima koji imaju ideju ili viziju o pokretanju sopstvenog biznisa. …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke