Dobre stvari

Koji su najbolji preparati za podizanje imuniteta

Moramo se složiti sa činjenicom da u svetu trenutno ne preovladava harmonična situacija, budući da se korona veoma brzo širi. Iz tog razloga, jačanje imuniteta trebalo bi da nam bude prioritet, jer nam njegovo poboljšanje pomaže da lakše prebrodimo bolesti, kao i da se zaštitimo od istih. 

Činjenica je da uglavnom pomislimo na zdravlje imuniteta pri promeni godišnjih doba ili u vreme pandemije, u čemu grešimo, jer bi ono trebalo da nam bude na vrhu prioriteta tokom cele godine. Iako postoje mnogobrojne stvari koje su van naše kontrole, dobra vest je u tome što i dalje možemo slediti određene korake, da bismo ojačali naš imunitet, kao što je konzumiranje određene hrane i suplemenata. 

Suplementi za imunitet poboljšavaju zdravlje

Imajte na umu da se jačanje imunog sistema ne postiže preko noći. Njega čine mnogobrojne složene ćelije i procesi, koji teže da naše telo odbrane od virusa, toksina i raznih bakterija. Iz tog razloga, trebalo bi tokom cele godine da težimo ka poboljšanju zdravlja imunog sistema, kako bismo bili zdravi i lišeni raznih infekcija i bolesti. 

Naša odluka da vodimo zdrav način života, koji podrazumeva dovoljno sati spavanja, konzumiranje određene hrane i vežbanje, jeste važan korak, koji nam može pružiti jači imuni sistem. Međutim, da bismo njegovo poboljšanje znatno unapredili, u tome nam mogu pomoći preparati za imunitet, koji su obogaćeni raznim vitaminima, biljkama, mineralima, i mnogim drugim supstancama, koje nas potencijalno štite od bolesti.

Međutim, bilo bi dobro da se najpre konsultujete sa lekarom po pitanju vaše suplementacije, jer određeni preparati za imunitet mogu, ali i ne moraju biti u interakciji sa lekovima koje uzimate. S druge strane, ako imate bebu kod kuće, sirupi za imunitet za decu bi trebalo da se nalaze na vašoj polici za lekove. U slučaju da vaše dete ne jede onoliko koliko bi trebalo, u takvoj situaciji bi trebalo da mu date određene vitamine kroz suplementaciju. 

Koji suplementi za imunitet su najbolji?

Nakon što primenite osnovne korake zdravog života, vaš sledeći izbor mogu biti preparati za imunitet, za koje naučnici tvrde da dodatno doprinose jačanju imuniteta. Stoga u nastavku navodimo koji suplementi za imunitet su veoma traženi i šta bi trebalo da znate o istima:  

  • Vitamin C

Iako ga danas mnogi konzumiraju prilikom prehlada, radi bržeg ozdravljenja, vitamin C takođe sprečava respiratorne bolesti, ali i pomaže u jačanju imuniteta. Dovoljno je da uzimate svega 1 gram ovog vitamina dnevno i vaše buduće prehlade će biti i za 8% kraće od prehlada odraslih. 

  • Vitamin D

Sledeći koji je veoma važan u efikasnom jačanju imuniteta i sprečavanju nastanka bolesti, jeste vitamin D – poznat i kao ,,sunčev vitamin”, za koji je naučno potvrđeno da smanjuje vreme trajanja prehlada, kada se konzumira bar jednom dnevno. 

  • Vitamin E

Garantuje jačanje imunog sistema kod odraslih, a posebno je važno konzumirati ga tokom zimskih perioda, jer pomaže u održavanju zdravlja. Pokazalo se da je, redovnim konzumiranjem vitamina E tokom godinu dana, došlo do znatnog smanjenja respiratornih bolesti kod odraslih. 

  • Cink

Ne postoje relevantni podaci koji potvrđuju da cink sprečava prehladu, ali postojeće studije su otkrile da pastile sa cinkom skraćuju vreme trajanja prehlade, ukoliko se počnu konzumirati odmah po pojavi simptoma. 

  • Probiotici

Naučno je potvrđeno da probiotici utiču delotvorno na imunitet, podstičući njegovo jačanje, te pomažu u skraćivanju respiratornih infekcija. Činjenica je da ćete se znatno brže oporaviti kada konzumirate probiotike, nego kada ih uopšte ne uzimate.

Koji su najbolji sirupi za imunitet za decu

Ukoliko imate mališana kod kuće, veoma je važno da se u periodu njegovog razvoja fokusirate i na njegov imunitet. Slede zimski dani, te postaje još bitnije da detetov imunitet bude znatno jači u ovom periodu. 

Iz tog razloga, bilo bi dobro da u svom domu imate suplemente, kao što su sirupi za imunitet za decu, koji odgovaraju dečacima i devojčicama i potpuno su namenjeni baš njihovom organizmu. Budući da mnogi sirupi umeju biti gorki i izazivati neprijatnost tokom njihovog gutanja, sirupi za decu dolaze u raznim ukusima, te možete pronaći one koji su od jagode, pomorandže ili nekog drugog, specijalnog ukusa koji je namenjen za najmlađe. 

Sirupi za decu koji su namenjeni za uzrast između četvrte i dvanaeste godine, osim što jačaju imuni sistem, oni takođe poboljšavanju snagu mališana, tako što im pružaju sve potrebne hranljive materije. Uz kvalitetne sirupe, koji su bogati kvalitetnim ekstraktima, vaša deca će biti znatno zdravija, a njihov imunitet jači, posebno tokom predstojećih hladnih dana.

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke