Dobre stvari

Koje su najpoznatije low cost kompanije

Putovanja su jedna od najboljih stvari koje imamo u životu. Stvaranje lepih i ne tako sjajnih uspomena i deljenje svih tih novih iskustava sa nama najmilijima predstavlja, zapravo, suštinu uživanja u životu. Napredak industrije, ubrzavanje tempa življenja i boljitak životnog standarda, priuštili su i čoveku skromnijih primanja da iskusi sve te divne, daleke predele i upozna kulture mnogo drugačije od svoje.

Jednu takvu, prečicu do lepih iskustava doneo nam je i portal Poleti.rs – gde se na jednostavan način upoznajemo sa kompanijama koje će nam za mali novac omogućiti letenje na svojim krilima,  ili zadovoljiti znatiželju o svetu aviona i putovanja avionom. U ovom tekstu upoznaćete se sa nekim od najpoznatijih kompanija koje uz manju naknadu, sigurno i udobno prevoze putnike u sve delove sveta.

Koje su to najbolje svetske „jeftine” avio kompanije?

Širom sveta postoji na desetine low cost firmi koje se različitim pogodnostima trude da privuku putnike baš na svoje letove. Od toga da niskom cenom karte ili simboličnom naknadom za prenos prtljaga pokušavaju povećati brojnost putnika, pa sve do poboljšavanja kvaliteta obroka koji se nude putnicima za okrepljenje. Ipak, primat u svetu su postavile tri najposećenije i najuslužnije low cost kompanije.

Malezijska Air Asia

Već deset godina, putnici koji imaju tu sreću da putuju sa ovom kompanijom imaju samo reči hvale za celokupan doživljaj i ljubaznnost kabinskog osoblja. Tako je Air Asia skoro deceniju nalazi na vrhu svih spiskova najuslužnijih niskobudžetnih avio kompanija. Sedište ove kompanije nalazi se u Kuala Lumuru, a posluje već 24 godine, i sa svoja 92 aviona krstari svetskim nebom.

Norwegian Air

Od 1993. godine posluje treća najveća low cost kompanija u Evropi, šesta u svetu, i prva u Norveškoj. Već četiri godine zaredom Norwegian zvanično biva proglašavan najboljom low cost kompanijom Evrope. Pored letova koji se odvijaju unutar skandinavskih zemalja i Finske, Norwegian je povezan sa Amerikom, Evropom, Bliskim Istokom, Argentinom, Singapurom…

U vlasništvu kompanije se trenutno nalazi 51 avion a Norwegian može da se pohvali humanitarnim radom za UNICEF.

Britanski Easy Jet

Easy Jet je britanska low cost kompanija sa sedištem u Londonu (aerodrom Luton) koja posluje i vlada nebom Evrope već 24 godine i leti na preko 800 destinacija sa 230 aviona. Easy Jet je ubedljivo najomiljenija i najbolja low-cost kompanija među Evropljanima. Putnici kao prednost, pored jeftinih karata ističu i uslužnost kabinskog osoblja. Kabine inače nisu podeljene na klase. Sa kompanijom Easy Jet možete iz Beograda leteti do Berlina, Bazela i Ženeve.

Low cost let avionom

Sa kojim kompanijama jeftino letimo iz Srbije?

Pored već pomenutog Easy Jet-a, koji putnike vozi iz Beograda, postoje još  dve kompanije koje posluju na tlu naše zemlje. Niš se takođe može pohvaliti dobrm povezanošću sa Bazelom, Milanom, Dortmundom, Bratislavom, Malmeom, Cirihom, Berlinom, Dizeldorfom, Stokholmom, Memingenom, ali i veoma pristupačnoj ponudi prevoza za putnike, koja se kreće od 5 do 40 evra po ceni jedne karte.

Irski Ryan Air

Sa aerodrma Konstantin Veliki u Nišu jefnino nas prevozi irski niskotarifni avio prevoznik koji se za kratko vreme zadobio srca i novčanike mnogih putnika u Evropi, a onda i u Srbiji. Izdvaja se po ubedljivo najpovoljnijim cenama karata u odnosu na konkurenciju (od 5 evra), ali vidno kvalitetnijom uslugom u avionu u odnosu na ostale low cost konkurente.

Mađarski Wizz Air

Ovo je mađaraska niskotarifna avio kompanija sa glavnim bazama u Mađarskoj i Poljskoj. Deklariše se kao najveća low-cost kompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Letove sa ovom kompanijom je u Srbiji moguće rezervisati iz Niša ili Beograda, a ako se nađete u regionu let možete rezervisati i iz Tuzle ili Skoplja.

Sama njihova deviza “We can all fly now” – govori o dostupnosti mnogih destinacija ljudima koji ne mogu za prevoz odvojiti stotine evra. Sada svi možemo da letimo na preko 140 destinacija u svetu.

Neke niskobudžetne (low cost), avio kompanije su nam na raspolaganju stalno. Neke periodično u zavisnosti od sezone ,godišnjeg doba ili neke druge pogodnosti i potrebe. Neke ne lete iz Srbije, ali lete iz okruženja. Uvek se dobro raspitajte o doplati i veličini dozvoljenog prtljaga, i nikako ne zaboravite naknadu za osiguranje. Putujmo lako i jeftino, ali uvek budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.