Dobre stvari

Koje lokacije su najpogodnije za kupovinu nekretnine u Crnoj Gori?

Bokokotorski zaliv

Ulaganje novca u nekretninu sigurno je najisplativija investicija. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekretnine na primorju, preporučujemo vam Crnu Goru, koja će ispuniti sva vaša očekivinja. U nastavku teskta daćemo vam nekoliko predloga za kupovinu stana ili kuće na obali Jadranskog mora.

#1 Budva – kraljica popularnosti

Kada razmišljate o mestu u Crnoj Gori u kome biste želeli da kupite nekretninu prvo što vam pada na pamet je sigurno Budva. Kada je u pitanju prodaja stanova u Crnoj Gori ovaj primorski grad svakako može da se pohvali najvećom i najraznovrsnijom ponudom stanova.

Budva je prelep gradić na crnogorskom primorju koji je popularan kako u regionu tako i u svetu. To ne čudi, budući da ga krasi predivna plaža duga dvadesetak kilometara sa isto toliko plaža i da se kroz celu Budvu prostiru šumoviti predeli. Takođe, dobro poznato naselje Sveti Stefan privlači pažnju i izaziva divljenje svakog posetioca. Stari grad Budve je isto tako večita atrakcija, ne samo za one koji su prvi put tamo, već i za one koji Stari grad znaju napamet. 

Ako ste razmišljali o kupovini nekretnine u Budvi, treba da znate da je kvadrat u ovom gradu od oko 1700 do 2000 EUR ako je stan malo dalje od plaže. Manji apartmani sa jednom sobom mogu da se nađu po ceni do oko 150.000 EUR a veći do 200.000 EUR i to su najčešće novoizgrađeni moderni kompleksi koji su zaista vredni tog ulaganja. Ako je u pitanju pozicija bliža plaži, cene za sređen apartman sa nameštajem kreću se do 75000 EUR za male apartmane i do 120.000 EUR za veće apartmane.

Ukoliko biste ipak kupili kuću sa dvorištem u mirnim selima u blizini Budve, biće potrebno da izdvojite do 400.000 EUR. 

#2 Bokokotorski zaliv – magični predeli 

Posle Budve, najpopularniji su gradovi u Bokokotorskom zalivu – Tivat, Kotor i Herceg Novi. Zaliv Boka Kotorska jedan je od onih predela koji se nikad ne zaboravlja. Pošto je okružen planinama sa svih strana, većina nekretnina nalazi se blizu mora sa predivnim pogledom na zalaske sunca i odsjaj reflektujućih planinskih masiva u tirkiznom Jadranskom moru. 

Herceg Novi će vas voditi u magične šetnje od starog centra grada duž obale sve do neobičnih krivudavih puteva sa naseljenim kućama. Ovo letovalište popularno je kako za mlađe što se tiče provoda tako i za porodične ljude koji su došli sa ciljem da se odmore. Važi za najsunčaniji grad u Crnoj Gori. Luksuzni kompleks Porto Nova veoma je blizu Herceg Novog pa ukoliko volite ovakav tip ekskluzive možete ga posetiti i uživati u privatnoj luci i razgledanju objekata koji su na prodaju.

Tivat je još jedan grad bokokotorskog zaliva, moderan sa prelepim plažama i mogućnošću iznajmljivanja jahti svetske klase u luksuznom kompleksu Porto Montenegro. Najpoznatiji je po aerodromu ali i osnovna infrastruktura mu je dosta razvijena.

U svim ovim gradovima, naravno, restorani su predivni, meniji bogati mediteranskom hranom, ribom i morskim plodovima.

Ako se odlučite za kupovinu nekretnine u zalivu Boka Kotorska, imajte na umu da je ovaj deo skuplji od Budve, pa manji apartman možete pronaći u najboljem slučaju za oko 90000 EUR, dok se cene većih apartmana kreću od oko 150 do 170.000 EUR. Sve zavisi od lokacije i tačne udaljenosti od plaže.

Cene kuća u ovom delu Crne Gore kreću se do oko 200.000 EUR a vile koje su najbliže obali mora i do 400.000 EUR.

#3 Bar – najlepša luka Jadrana

Najveći grad Crne Gore posle Podgorice, ali svakako najveći grad na obali mora, sastoji se od novog i starog dela grada, bogat je klasičnim građevinama, velikim trgovima, ogromnim stazama za šetnju tik uz plažu ili malo dalje od nje. Takođe, može se pohvaliti najlepšim biljkama Mediterana – borovi, oleandri i palme. 

Bar ima odličnu putnu infrastrukturu, povezan prugom sa Beogradom i blizu je aerodroma u Podgorice. Preko mora je povezan sa Italijom. Zaštićeno prirodno dobro odnosno nacionalni park Skadarsko jezero je najveće na Balkanu i nalazi se na teritoriji ovog grada. 

Dok Bar postaje sve popularniji za turiste, cene nekretnina rastu i manje stanove možete naći za oko 70.000 EUR, malo veće do 100.000 EUR a cene po kvadratnom metru su uglavnom do 1.700 EUR. 

Ako želite kuću u Baru, u vašu finansijsku konstrukciju ubeležite da će vam za ovu investiciju biti neophodno do 120.000 EUR za neku malo veću kuću, što i nije tako loše.

#4 Sever Crne Gore – Žabljak i Kolašin

Ako ste ipak više za zimovanja u Crnoj Gori ili miran život u divnim planinskim predelima, gradovi u severnoj Crnoj Gori Žabljak i Kolašin su pravi izbor za vas. Žabljak je grad na skoro 1500 metara nadmorske visine i može se pohvaliti nesvakidašnjim bogatstvima – Nacionalnim parkom Durmitor i kanjonom Tare. Ova mesta su odlična i tokom letnjih meseci zbog toga što su niže temperature, tako da su odlična opcija za sve ljubitelje prirode. 

Što se tiče Kolašina, skijalište datira iz 2018. godine a Nacionalni park Biogradska gora je udaljen nekoliko minuta vožnje autom. Dobra je povezanost i sa Podgoricom i za kratko vreme se može doći do prestonice Crne Gore. 

Ako se odlučite za kupovinu nekretnine u ovim gradovima, najveća je ponuda vikendica i brvnara i one se kreću od oko 50000 EUR do 70000 EUR i to srednje kvadrature. 

Potrebno je samo da izaberete nekretninu koja vama najviše odgovara i sigurni smo da se nećete pokajati.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke