Dobre stvari

Kako uštedeti prilikom organizacije putovanja?

Putovanje kolima

Putovanja su fenomenalan način da razbijete monotoniju svakodnevice, učinite dane zabavnijim i kreirate uspomene kojih ćete se rado prisećati kroz ceo život. Ipak, koliko god uživali na putovanju, činjenica je da je ono zahtevno za organizaciju, a naročito za finansije. 

Istražili smo kako planiranje možete da pojednostavite, kao i gde možete da uštedite kad organizujete putovanje. U nastavku teksta čekaju vas saveti uz koje ćete sigurno napraviti značajne pomake prilikom planiranja putovanja!

Parking na aerodromu kao mogućnost za uštedu

Ukoliko na put idete avionom, sigurno su vas avio karte koštale dovoljno i bez prevoza do aerodroma. Kada shvatite koliko će vas još koštati taksi prevoz do tamo i nazad, ili još gore – parkiranje na samom aerodromu, verovatno ćete zažaliti što ste se odlučili za ovaj prevoz. Ipak, postoji rešenje! 

Gde se parkirati na aerodromu u Beogradu po povoljnoj ceni? 

Znamo da vam ovo deluje kao nemoguća misija, ali zaista postoji način. Naime, pored beogradskog aerodroma, baš kao i mnogih svetskih aerodroma, postoji parking koji nudi neuporedivo povoljnije mogućnosti za parkiranje od parkinga koji je u samom okviru aerodroma. 

Pored toga, ovaj parking nudi još niz pogodnosti, pa je svakako odlično rešenje za putovanje tokom studiranja, kao i u drugim slučajevima kada želite da ostvarite uštedu, a putujete!

Koristite aplikacije za rezervacije prilikom organizovanja putovanja

Danas je sve u vezi sa organizovanjem putovanja moguće uraditi samo uz pomoć pametnog telefona ili računara. Treba vam samo internet i malo vremena! Evo i za koje sve aktivnosti na putu možete koristiti aplikacije i uz njih “proći jeftinije”!

#1 Aplikacije za jeftine avio karte

Izuzetno povoljan avionski prevoz možete da pronađete sa svega nekoliko klikova i par desetina evra! 

Skyscanner je dobar primer takve aplikacije. Ukucate polazište, željenu destinaciju i ukoliko želite, a ne morate – datum polaska. 

Pred vama će se izlistati najrazličitije opcije avio letova i videćete karte koje odmah možete nabaviti, a koje će vas svojom niskom cenom zapanjiti. Ukoliko nemate određen datum putovanja, preporučujemo da istražujete ponudu dok ne nađete najpovoljniji polazak. 

#2 Aplikacije za rezervaciju smeštaja

Druga esencijalna stvar za organizaciju na svakom putovanju, pored prevoza, jeste i smeštaj.

Platforme kao što su: Booking, AirBnB i druge, nude mogućnost filtriranja po ceni, tako da smeštaj u svakom gradu i u svakom terminu dobijate izlistan od najniže do najviše cene, ako tako podesite aplikaciju.

Ovako ne samo da štedite jer pronalazite najbolji smeštaj po najnižoj ceni, već ostvarujete uštedu i na uslugama turističke agencije, koja bi isto ovo uradila umesto vas, ali naplatila više. Za daleke destinacije svakako preporučujemo da pronalazak smeštaja prepustite turističkoj agenciji, ali u bezbednim, bliskim zemljama, ovo apsolutno možete uraditi i sami!

#3 Platforme za aktivnosti na putovanju

TripAdvisor je samo jedan od primera digitalnih turističkih vodiča kroz znamenitosti i aktivnosti u destinacijama. Ovakve aplikacije će vam pokazati gde možete jesti ili piti povoljno dok ste na putu, daće vam opcije za rezervacije tura po gradu i još mnogo toga drugog! 

Počnite da istražujete na vreme, isplanirajte svoje putovanje pomoću ovih digitalnih pomagača i sigurno ćete ostvariti značajnu uštedu!

Planirajte putovanje ranije – ne čekajte “pik”

Jeste li znali da jedna ista avio karta može koštati i troduplo manje ako je rezervišete nekoliko meseci pred put, nego ako to učinite par nedelja ranije, kada je “pik” potražnje za datumom u kom planirate da putujete?

Dakle, čak ne morate ni planirati da putujete van sezone, mada je to svakako najpovoljniji izbor, već ostvariti uštedu ranijom rezervacijom!

Isto važi i za rezervaciju smeštaja, kod koga je ovo još važnije, jer smeštajne jedinice sa najboljim odnosom cene i kvaliteta uglavnom prve budu rezervisane.

Ponesite grickalice i sredstva za ličnu higijenu

Zašto biste kupovali šampone, gelove za tuširanje, ili hranu, ako je možete poneti sa sobom? 

Naravno da ćete na putovanju imati neke rashode, ali zašto bi to bili oni skriveni, o kojima niste ni razmišljali, niti na njih računali? Ko još prilikom planiranja budžeta za put računa na troškove na sredstva za ličnu higijenu ili grisine koje će mu se prijesti prilikom obilaska zamenitosti?

Ne dozvolite da ove sitnice postanu bespotreban trošak i spakujte ih u svoju putnu torbu. Generalno, predupredite sve skrivene troškove i lako ćete napraviti uštedu. 

Na putovanju putujte javnim prevozom

Ukoliko je to moguće, uvek radije sa aerodroma do smeštaja idite javnim prevozom, nego taksi prevozom! Takođe, tokom celog boravka u inostranstvu, trudite se da koristite javni prevoz i tako ostvarite uštedu na taksiju, koji posebno u zapadnim zemljama, u koje i najviše putujemo, ume da bude papreno skup!SIgurni smo da ćete ove dobre stvari i navike primeniti već na sledećoj putničkoj avanturi! Primenite ove savete i trikove i put ćete organizovati po povoljnijim uslovima, ali i sa manje stresa. Želimo vam srećnu organizaciju i mnogo lepih uspomena sa putovanja!

Najnoviji tekstovi

Posao

Načini da unapredite bezbednost na radnom mestu

Sigurno radno okruženje treba da bude jedan od prioriteta svake kompanije. Kada je zaštita na radnom mestu na visokom nivou, …

Dobre stvariLifestyle

Kako zaštititi nameštaj prilikom selidbe i transporta?

Selidbe su sastavni deo života, to znaju oni koji nemaju još uvek svoj sopstveni dom. U takvim situacijama selidba uopšte …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke